Ongestoord onderweg? Rij MONO!

Blog

BlogOngestoord onderweg? Rij MONO!

Het is zo verleidelijk. Gehoor geven aan die ringtone die je hersenen vertelt op te moeten nemen. Of de pingende Whatsapp geluiden die aangeven dat er ongelezen berichten op je wachten. Je wilt niets missen op social media en bent altijd bereikbaar voor vrienden, familie en werk. Toch weten we allemaal dat rijden en je ogen op een telefoonscherm hebben, hoe goed je ook kan multitasken, niet samen gaat. Want elke keer als je aandacht geeft aan die smartphone, raak je even afgeleid van het verkeer.

Het is je vast niet ontgaan: die Mono-campagne tegen smartphonemisbruik in de auto. ”Ongestoord onderweg”. De rijksoverheid wil bestuurders bewust maken van dit serieuze probleem, wat met de jaren meer verkeersongelukken veroorzaakt. Ze geven tips hoe jij je telefoon zo kunt instellen, dat je ongestoord onderweg kunt zijn. Je beschikt dan enkel nog over praktische zaken die je telefoon ondersteunt zoals navigatie en handsfree bellen.

Voor Android telefoons zijn er makkelijke apps te downloaden, die tijdens het rijden automatisch inkomende berichten en meldingen tegenhouden. Hierdoor ben je onderweg altijd MONO. Wanneer je een iPhone hebt, kun je de niet storen functie van je telefoon gebruiken. Je kunt hem zo instellen dat hij tijdens het autorijden automatisch aangaat. Voor op de fiets kun je de functie handmatig instellen. Je telefoon op stil zetten of wegleggen liggen voor de hand natuurlijk. Maar heb dan maar eens de zelfbeheersing gedurende de rit toch niet stiekem even te kijken naar je berichten, als je net dat ene nieuwe nummer op Spotify wilt opzoeken.

Daarover gesproken; gebruik je Apple CarPlay al? Steeds meer moderne auto’s bieden ondersteuning voor CarPlay. CarPlay is het slimme besturingssysteem van Apple waarmee bestuurders hun iPhone in de auto kunnen gebruiken. Met CarPlay kun je onder meer bellen, navigeren en muziek luisteren. Door je iPhone te koppelen aan het infotainmentsysteem in je auto, wordt CarPlay automatisch geactiveerd. Wel zo veilig; handsfree! Je kunt het systeem zelfs met je stem besturen. Met Siri (een geavanceerde persoonlijke assistent die werkt met spraakherkenning) kun je inkomende berichten checken, telefoontjes beantwoorden en andere meldingen verwerken. Omdat Siri alles opleest, kan de bestuurder zijn of haar ogen op de weg houden. Daar kun je mee thuiskomen.

2876x bekeken Yvette Houtgraaf

Reacties zijn gesloten.

Online een afspraak maken voor APK, service of onderhoud in onze werkplaats? Kies snel en eenvoudig het gewenste tijdstip een maak de afspraak online! Wij helpen u graag verder.

Afspraak plannen
Detail afbeelding

Meer blogs

Dacia Sandero is de bestverkochte auto van Europa

Dacia Sandero is de bestverkochte auto van Europa

Lees verder
0x bekeken Team Bochane
Review Fiat 600: La grande dolce vita

Review Fiat 600: La grande dolce vita

Lees verder
0x bekeken Danny Vleugel
Top 5 mooiste autoroutes van Europa

Top 5 mooiste autoroutes van Europa

Lees verder
0x bekeken Team Bochane