Terugblik op de autosalon van Parijs: Nissan Micra

Nissan Micra

Terugblik op de autosalon van Parijs: Nissan Micra

Op 17 oktober gaan de poorten weer open voor een van de bekendste autobeurzen in Europa. De autosalon van Parijs bestaat al sinds 1898 en is daarmee de allereerste autobeurs ter wereld. Vele nieuwe modellen beleefden dan ook hun debuut op het evenement, zoals de Nissan Micra K14. De huidige Micra wist in 2016 in Parijs voor een flinke opschudding te zorgen, want zowel het interieur als exterieur was flink veranderd. Zo zijn de bekende ronde vormen vervangen voor scherpe en agressieve lijnen die ook op de Nissan GT-R terug te vinden zijn.

Groeispurt

Het model is maar liefst 21 centimeter gegroeid en heeft daardoor ook flink wat meer binnenruimte. Zo wist het Nissan designteam haar langste (2,03 m) en kleinste(1,52 m) medewerkers comfortabel achter het stuur te plaatsen. Ook de bagageruimte is met 300 liter competitief te noemen en dankzij de 60/40 neerklapbare bank, kan dit getal groeien naar maar liefst 1.004 liter. Door de groei naar het B-segment te maken zijn ook de kwaliteit van de materialen mee gegroeid. Zo is het interieur standaard voorzien van een two-tone kleurstelling met zachte materialen.

Nissan Micra K14

De buitenkant is maar liefst in tien verschillende kleuren verkrijgbaar. Drie daarvan zijn uniek voor de Micra: Energy Orange, Pulse Green en Passion Red. Voor muziekliefhebbers is er de mogelijkheid om het BOSE audiosysteem te kiezen. Een unieke propositie voor het B-segment, want de speakers zijn geïntegreerd in de hoofdsteun. Daarnaast weet de nieuwe body een luchtweerstandcoëfficiënt van slecht 0,29 te meten, de beste in zijn klasse.

Europese prestige

Dankzij al deze innovaties was de Nissan Micra in 2017 genomineerd voor de European Car Of The Year. Een wedstrijd dat het in 1993 al wist te winnen als allereerste Japanse autofabrikant. Toen ging de eer ook al naar de Nissan Micra, die alle andere Europese en Japanse concurrenten achter zich wist te houden.

De Autosalon van Parijs is van 17 tot en met 23 oktober in het Paris Expo Porte de Versailles.

662x bekeken Team Bochane

Reacties zijn gesloten.

Online een afspraak maken voor APK, service of onderhoud in onze werkplaats? Kies snel en eenvoudig het gewenste tijdstip een maak de afspraak online! Wij helpen u graag verder.

Afspraak plannen
Detail afbeelding

Meer blogs

Renault Symbioz, ruimte maakt het leven makkelijk

Renault Symbioz, ruimte maakt het leven makkelijk

Lees verder
606x bekeken Team Bochane
De nieuwe Mitsubishi ASX: gemak met garantie

De nieuwe Mitsubishi ASX: gemak met garantie

Lees verder
854x bekeken Team Bochane
Einde BPM-regeling ondernemers op bedrijfswagens

Einde BPM-regeling ondernemers op bedrijfswagens

Lees verder
760x bekeken Team Bochane