Veilig op vakantie met de auto

Blog

veilige autovakantie

BlogVeilig op vakantie met de auto

[vc_row 0=””][vc_column][vc_column_text 0=””]Een geslaagde vakantie is een veilige vakantie. Zorg ervoor dat uw auto in goede conditie verkeert. En schaf de verplichte autohesjes en alcoholtests op tijd aan. Met deze en meer tips gaat u goed voorbereid op reis. Neem ze hieronder door en… De vakantie kan beginnen!

Sluit niet aan in de file

In de nacht rijden; op een minder drukke dag vertrekken; een app installeren die files detecteert; etc. Als u niet achterin de files in Duitsland en Frankrijk wilt aansluiten, loont het de moeite om maatregelen te nemen. De drukste (zater)dagen zijn dit jaar op:

  • 29 juli
  • 5 augustus
  • 12 augustus

Dit moet u verplicht bij zich hebben

De verplichte auto-uitrusting is in veel (Europese) landen net iets anders dan in Nederland. Zorg ervoor dat u weet wat u bij zich in de auto moet hebben. De eisen zijn soms behoorlijk streng! Een boete in de vakantie is niet leuk. Dus zorg ervoor dat u alle hesjes, alcoholtests en andere verplichte zaken bij zich heeft. Hier leest u welke dingen u verplicht in de auto moet hebben in het buitenland.

Let op de flitspaalsignalering in uw navi

In veel Europese landen is het bezit en gebruik van apparatuur die flitspalen signaleert verboden. Sommige navigatiesystemen zijn ook uitgerust met een flitspaalsignalering. Gaat u op reis door Europa? Dan is het verstandig om de flitspaalsignalering te verwijderen uit uw navigatie. (Neem contact met ons op of kom even langs als u daar hulp bij nodig heeft.)

Laat uw auto checken

Een veilige autovakantie begint met een veilige auto. Laat de conditie van uw auto even nakijken voor u op reis gaat. Tijdens een vakantiecheck wordt uw auto gecontroleerd op de belangrijkste punten. (Maak direct een afspraak voor een vakantiecheck.)

Fijne vakantie![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

4775x bekeken Corinne Brouwer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Online een afspraak maken voor APK, service of onderhoud in onze werkplaats? Kies snel en eenvoudig het gewenste tijdstip een maak de afspraak online! Wij helpen u graag verder.

Afspraak plannen
Detail afbeelding

Meer blogs

Review Fiat 600: La grande dolce vita

Review Fiat 600: La grande dolce vita

Lees verder
0x bekeken Danny Vleugel
Top 5 mooiste autoroutes van Europa

Top 5 mooiste autoroutes van Europa

Lees verder
0x bekeken Team Bochane
Review Smart #3 Brabus: pakt alle headlines

Review Smart #3 Brabus: pakt alle headlines

Lees verder
0x bekeken Team Bochane