Airco onderhoud


Werkt de airconditioning van uw Dacia niet naar behoren of heeft u bij het gebruik last van vieze geurtjes? Dan is uw Dacia toe aan airco onderhoud. Bochane Dacia adviseert om jaarlijks de airco te reinigen en eens per 2 jaar airco onderhoud te plegen.

Bochane Renault airco onderhoud

Wat kost airco onderhoud?

 • Airco controle à € 25,- incl. BTW (gratis bij Bochane Privilege Pas)
 • Airco reinigen (anti-bacterie- en geurbehandeling) à € 39,95 incl. BTW
 • Airco onderhoud (bijvullen en vacuümeren) à € 99,95 incl. BTW
Maak een afspraak Vraag een offerte aan

4 Redenen om uw airco te reinigen:
1. Gezondheid/ hygiëne
Na verloop van tijd ontwikkelen zich in het aircosysteem bacteriën en schimmels. Deze veroorzaken naast geurtjes ook lichamelijke klachten aan luchtwegen en ogen. Tijdens de airco reinigingsservice wordt het systeem grondig en hygiënisch gereinigd waardoor deze klachten eenvoudig worden voorkomen.

2.Kostenbesparing
Een goed werkend aircosysteem zal minder snel defecten vertonen en minder energie verbruiken wat resulteert in minder brandstof verbruik. Met tijdig onderhoud voorkomt u dure reparaties die vaak vele mate hoger uitvallen dan de kosten van een tijdige servicebeurt.

3. Veiligheid
Als uw airconditioning goed functioneert, voorkomt hij dat uw ramen beslaan. Bovendien houdt hij u als bestuurder fris en alert. Tijdens de Airco Service controleert uw Dacia dealer de volledige werking van uw aircosysteem. Eventuele herstellingen voert uw Dacia dealer vakkundig voor u uit, vanzelfsprekend tegen scherpe tarieven.

4.Werking
Uw airconditioning werkt sneller en efficiënter als hij in topvorm verkeert. Hij houdt uw Dacia heerlijk fris in de zomer en verhoogt tijdens de andere seizoenen uw temperatuurcomfort.

Tips voor aircobehoud

Nagenoeg elke moderne Dacia is tegenwoordig uitgerust met airconditioning. Met het juiste gebruik en goed onderhoud van de airco kan de levensduur aanzienlijk verlengt worden en zult u veel meer profijt hebben van de airco in uw Dacia. De belangrijkste gebruiks- en onderhoudsrichtlijnen hebben wij voor u op een rijtje gezet;

  • Gebruik uw airco het gehele jaar door minstens één maal per week. Dit voorkomt lekkages door uitdroging van pakkingen en keerringen en voorkomt onaangename geurvorming door condens en bacteriëvorming in het systeem.
  • Een airco doet ook uitstekend dienst wanneer het niet warm is. De airconditioning haalt namelijk vocht uit de lucht, tegen condens en het beslaan van de ramen.
  • Schakel de airco enkele minuten na het starten van de auto pas in. Dat bespaart brandstof en voorkomt onnodige slijtage aan de koppeling van de compressor.
  • Schakel de airco vast uit voordat u de auto uitzet. Dit voorkomt wederom condensvorming in de installatie en kans op stankoverlast. Tevens voorkomt het de bekende “klap“ door het temperatuurverschil bij het uitstappen. Zet de airco daarom ook niet te koud.
  • Vooral bij weer met een hoge vochtigheidsgraad kan de airco condenswater onder de auto afgeven. Dit is een normaal verschijnsel.
  • Rijd bij hoge temperaturen in de zomer eerst even met de ramen open, zonder de airco in te schakelen. Zo bereikt u eerder de gewenste binnentemperatuur.
  • Laat minimaal jaarlijks uw airco reinigen. Tijdens het reinigen wordt er een antibacteriële behandeling uitgevoerd waarmee geurvorming en bacteriëgroei wordt voorkomen.
  • Laat minimaal eens per 2 jaar een onderhoudsbeurt uitvoeren aan uw airco. Alle onderdelen van de airco worden gecontroleerd, het koelmiddel wordt ververst en de olie wordt gecontroleerd / aangevuld. Zo garandeert u de ijskoude werking van uw airco.