Maak kennis met de historie van Bochane

De historie van ons bedrijf gaat terug naar augustus 1934, toen opende Garage Hoogendoorn in Veenendaal voor het eerst zijn deuren. In 1984 besloot Piet Bochane de Renault vestigingen in Veenendaal en Maarn over te nemen. Tevens wordt een schadeherstel vestiging overgenomen. Het bedrijf gaat verder onder de naam Bochane.

In 1988 wordt in Arnhem gestart met een Renault verkooppunt welke in 1993 wordt ingeruild voor een compleet nieuw pand in Arnhem Zuid. Om aan de toenemende vraag in Arnhem te kunnen voldoen wordt er in 1996 een extra servicepunt in Arnhem Noord geopend. In dit jaar worden tevens vestigingen in Zeist en Bilthoven geopend. Vervolgens doet zich in 1999 de mogelijkheid voor om een vestiging in Ede over te nemen. In 2003 wordt de vestiging in Wageningen ook overgenomen en de vestiging van Bochane Coppes in Nijmegen geopend, in 2005 wordt besloten om de Bochane Groep nog verder uit te breiden door een Renault-dealer in Heteren over te nemen.

In 2002 komen er naast de Renault verkooppunten 2 Nissan vestigingen bij in Nijmegen en Ede. Dit is het gevolg van een wereldwijde samenwerking tussen Renault en Nissan. Het Nissan rayon wordt in 2004 verder uitgebreid met een vestiging in Arnhem.

In 2005 wordt de Dacia Logan op de markt gebracht. Een compleet nieuwe gezinsauto voor een zeer aantrekkelijke prijs. Het is een veilige en betrouwbare auto welke is opgebouwd vanuit diverse Renault componenten. Er wordt besloten om het merk Dacia te gaan verkopen in onze vestiging in Arnhem Noord. In 2006 vindt er een uitbreiding van het Dacia netwerk plaats en worden de vestigingen in Ede en Nijmegen ook officiële Dacia dealers. Eind 2007 is ook de Renault vestiging in Zeist Dacia-dealer geworden.

Op 16 juli 2007 opent de Bochane groep zijn deuren voor Fiat rijders aan de Veldoven in Arnhem. Eind 2007 worden er tevens vestigingen in Ede en Nijmegen aan toegevoegd.

Per 1 januari 2010 breiden wij ons verzorgingsgebied uit. Ook in Boxmeer kunt u nu terecht voor een Renault en tevens zijn we gefuseerd met Mafait autobedrijven. Zo hebben we nu ook filialen in Almere, Lelystad en Zeewolde.

In 2015 wordt door een strategische heroriëntatie van het Renault/Dacia netwerk, de vestiging Bilthoven verkocht en wordt ons rayon aangevuld met een vestiging in Barneveld. Tevens wordt er in Elst (GLD) een service vestiging voor Renault en Dacia geopend.

Bochane Logo jaren 80

Bochane Logo jaren 90