Banden wisselen / vervangen


Banden wisselen / vervangen
Banden wisselen
Vanaf € 39,95 per set.*

 

Offerte aanvragen »

 

Superdeal!

Je banden wisselen

In de winter heb je met hele andere weersomstandigheden te maken dan in de zomer. In de zomer is het asfalt van de wegen warm. Het rubber van de band wordt dan zachter, wat het contact met het wegdek verslechtert. Dan zijn Zomerbanden veel fijner om mee te rijden.

Natte, gladde en besneeuwde wegen kunnen het rijden lastig maken. Je hebt meer kans op slippen of wegglijden en ook optrekken kan een probleem zijn. Of, erger nog, er kunnen ongelukken gebeuren. Winterbanden bieden dan uitkomst. Wij van Bochane raden dan ook aan om uw banden te wisselen voordat de winter begint en voordat de zomer begint. In onderstaande video vertelt serviceadviseur Almanzo wanneer het hier de juiste tijd voor is.

Banden vervangen: het verschil tussen zomerbanden en winterbanden

De rolweerstand van de banden is erg belangrijk. Zomerbanden worden gemaakt van stevig, hard rubber. Daardoor blijven de banden harder wanneer ze over warm asfalt rijden. Het profiel van een goede, harde zomerband is ongeveer 7 millimeter diep. Hierdoor heb je zeer goede grip bij temperaturen boven de 7 graden Celsius.

Als de temperatuur onder de 7 graden Celsius komt, adviseren wij te rijden op winterbanden. Met winterbanden heb je meer grip, een betere wegligging en een kortere remweg. Dat houdt in dat het verstandig is je banden te vervangen voor de winter en voor de zomer. Zeker wanneer je van plan bent op (wintersport)vakantie te gaan. In sommige landen is het gebruik van winterbanden namelijk verplicht.

Maak een bandenwissel afspraak
✓ Je ontvangt binnen 1 werkdag een vrijblijvende offerte!

Maak snel een afspraak

Maak snel een afspraak bij één van onze vestigingen, bijvoorbeeld in Barneveld, Nijmegen of Veenendaal, om uw banden te wisselen. Het wisselen van een set zomer- of winterbanden kost € 39,95. We verkopen ook nieuwe en gebruikte zomer- en winterbanden.

Heeft de auto al winterbanden? Kijk het profiel dan regelmatig na of dit nog niet versleten is. Banden met een profiel van minder dan 4 millimeter zijn aan vervanging toe. Heb je nieuwe banden nodig? Kijk dan eens bij onze winterbanden en all season banden. Ook voor gebruikte banden kun je bij ons terecht. Voordelig maar toch 100% veilig met minstens 4 millimeter profiel. Zomer- of winterbanden kun je voordelig opslaan in ons ‘bandenhotel’. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

* Prijs is per set (op velg) van 4 banden! Per individuele band €17,25

Bochane Groep scoort gemiddeld een 8.8
Dit is het gemiddelde cijfer uit 9493 beoordelingen
Bekijk reviews