Distributieriem vervangen


Distributieriem vervangen
Distributieriem vervangen
Vanaf € 350

 

 

Superdeal!

Distributieriem vervangen

Als u te lang doorrijdt met een versleten distributieriem loopt u een groot risico dat deze ineens breekt. U wilt liever niet meemaken dat uw distributieriem knapt terwijl u ergens naartoe onderweg bent. Uw hele motor kan er beschadigd door raken, wat tot enorm dure reparaties kan leiden. En ú staat ergens aan de kant van de weg met een kapotte auto, komt tot stilstand op een druk kruispunt of mindert ineens zoveel vaart dat dat voor gevaarlijke situaties zorgt. Maar dat is niet het enige. Ook de kleppen en klepgeleider, de cilinderkop, de zuigers en de nokkenas kunnen zwaar beschadigd raken met alle gevolgen van dien. Laat uw distributieriem daarom op tijd vervangen om ernstige motorschade te voorkomen en uw garantie niet te verspelen.

Maak een afspraak voor het vervangen van de Distributieriem
✓ U ontvangt binnen 1 werkdag een vrijblijvende offerte!

Wat doet een distributieriem eigenlijk?

Een distributieriem zorgt ervoor dat de krukas en nokkenas in uw motor goed samenwerken en dat uw motor dus goed loopt. Zonder distributieriem zal de nokkenas niet draaien en wordt uw auto niet aangedreven. De riem is gemaakt van zeer sterk kunststof omdat hij behoorlijke krachten moet overbrengen. Dat kunststof is nog eens versterkt met kunststof en een teflon coating. Steeds meer auto’s hebben tegenwoordig een distributieketting, die gemaakt wordt van gehard staal. Een distributieketting is in principe onderhoudsvrij en hoeft dus niet periodiek vervangen te worden.

Wanneer moet u een distributieriem laten vervangen?

Een distributieriem vervangen is iets dat veel mensen liever zo lang mogelijk uitstellen. Toch is het verstandig het tijdig te doen, om nog grotere kostenposten te voorkomen als u te laat bent. Een distributieriem tijdig vervangen valt onder preventief onderhoud, dat laat u volgens de richtlijnen van uw autofabrikant om de zoveel kilometer of om de zoveel jaar doen. Want ook als u niet zo veel kilometers met uw auto maakt, kan de distributieriem door droogte scheurtjes gaan vertonen. Deze vervangingstermijn is een advies van de fabrikant waarbinnen de distributieriem zeker niet zou moeten kunnen breken. Als u de motor vaak en zwaar belast (bijvoorbeeld met een caravan) zal de distributieriem sneller slijten en eerder aan vervanging toe zijn. En dat is aan de buitenkant niet altijd zichtbaar.

Laat uw distributieketting vervangen

Een distributieketting kunt u het beste door een specialist zoals Bochane laten vervangen. U vindt onze vestigingen in o.a. Elst, Lelystad en Zeist. Wilt u weten om de hoeveel kilometer of jaar u het beste uw distributieriem kunt vervangen? Kom dan vrijblijvend bij ons lang of neem even contact met ons op. Wij vervangen uw distributieriem al vanaf € 350. U heeft er daarna kilometerslang geen omkijken meer naar!

* De kosten van het vervangen van een distributieriem zijn afhankelijk van het type en model auto

Distributieriem vervangen in het kort

Bochane Groep scoort gemiddeld een 8.8
Dit is het gemiddelde cijfer uit 9284 beoordelingen
Bekijk reviews