Zomerbanden


icon-banden

Nieuwe zomerbanden

vanaf € 42,65 p.st.*

Tijd voor de zomer? Tijd voor een bandenwissel!

Wanneer de temperaturen weer gaan stijgen en het voorjaar zijn intrede doet, is het tijd voor de bandenwissel. Het is namelijk af te raden om met winterbanden door te rijden in het zomerseizoen. Dit omdat de prestaties van zomerbanden in de zomer aanzienlijk beter zijn dan die van winterbanden.

U kunt daarbij denken aan een langere remweg, slechtere wegligging enzovoort. Het rubber waarmee zomerbanden gefabriceerd worden is namelijk stevig en hard. De warmte van het asfalt zorgt ervoor dat het rubber van de band ook warmer wordt, waardoor de band vervolgens alsnog zachter wordt tijdens het rijden. Een goede harde zomerband is dus van belang voor een goed contact met het wegdek.

✓ U ontvangt binnen 1 werkdag een vrijblijvende offerte!

Wanneer moet u aan zomerbanden gaan denken?

Zodra de temperatuur buiten ook ’s morgens weer boven de 7 graden Celsius komen, is het tijd om uw banden te verwisselen voor zomerbanden. Met zomerbanden beschikt u met uw voertuig over een kortere remweg en een betere wegligging. Veiligheid boven alles!

Is een bandencheck verstandig?

Controleer aan het begin van het zomerseizoen altijd de status van uw zomerbanden. De wettelijke minimale profieldiepte van uw banden mag niet minder zijn dan 1,6 millimeter. Echter adviseren wij voor optimale grip en dus veiligheid uw zomerbanden te vervangen bij een profiel van 2 millimeter. Daarnaast kunnen uw banden ook niet direct zichtbare beschadigen vertonen, bijvoorbeeld in de zijwanden. Twijfelt u aan de kwaliteit van uw banden? Bij Bochane zijn wij u graag van dienst met een bandencheck.

Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste band en het balanceren van uw banden

Bochane heeft een ruim assortiment banden van verschillende vooraanstaande bandenmerken, allemaal met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Wij kijken graag samen met u welk type band het beste bij uw auto past. Misschien denkt u wel aan all season banden of gebruikte banden? Uw zomer- of winterbanden kunt u voor slechts € 45,00 per seizoen opslaan in ons ‘bandenhotel’. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Ook de montage en het balanceren van de banden kunnen wij voor u realiseren. U heeft dan geen last meer van trillingen in uw stuur of stoel en profiteert van een optimale wegligging. Maak een afspraak bij één van onze vestigingen, bijvoorbeeld in Almere, Veenendaal, Zeist, Arnhem of Nijmegen.

* Exclusief montage

Bochane Groep scoort gemiddeld een 8.8
Dit is het gemiddelde cijfer uit 8923 beoordelingen
Bekijk reviews