Renault Bi-Fuel

Goedkoper én schoner rijden

Wilt u goedkoper én schoner rijden, zonder dat uw rijervaring verandert? Maak dan kennis met onze Bi-Fuel modellen, de Renault Clio en de Renault Captur. De Bi-Fuel techniek houdt in dat uw auto op twee soorten brandstof rijdt. De BI-Fuel motor start altijd op benzine en na een korte opwarmperiode, schakelt de auto automatisch over op LPG. En dat merkt u in uw portemonnee. Elke kilometer die u rijdt, scheelt in uiteindelijk in kosten. Al vanaf 5.000 kilometer per jaar rijdt u voordeliger in een Renault Bi-Fuel model. De extra LPG-tank zit standaard op de plaats van het reservewiel, dus u verliest geen kofferbakruimte.

De voordelen van Renault Bi-Fuel

  • Rijden op LPG is zeer voordelig
  • Aanschafprijs is lager dan standaard benzine-uitvoering
  • Lagere CO2-emissie
  • LPG-tank zit op plek reservewiel, dus geen verlies bagageruimte
  • Omslagpunt goedkoper rijden ligt al bij 5.000 km per jaar
Ik wil dit!

Waarom Bi-Fuel goedkoper is dan benzine.

Op het eerste gezicht lijkt het alsof rijden op LPG duurder is dan benzine. U betaald een iets hogere motorrijtuigenbelasting ook ook het brandstofverbruik ligt een fractie hoger dan wanneer u op benzine rijdt. Het verschil merkt u echter bij het tankstation. LPG is een veel goedkopere brandstof. Op LPG wordt een veel lagere accijns gerekend en daarom is het verschil ten opzichte van benzine is ongeveer 1 euro per liter. Rijdt u daarom 5000 kilometer per jaar of meer? Dan is het Bi-Fuel vanaf dat moment goedkoper dan de benzineversie. Hoe meer kilometers u rijdt, hoe groter uw voordeel.

Renault Clio Bi-Fuel

Nu bij Bochane in de showroom, de Renault Clio Bi-Fuel. De nieuwe Renault Clio Bi-Fuel wordt aangedreven door de bekende TCe 100 motor, die in deze uitvoering op zowel benzine als LPG rijdt. De TCe 100 motor is speciaal ontwikkeld voor het rijden op LPG en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Dit model accelereert in slechts 11,8 seconde van 0 – 100 en heeft een uitzonderlijk lage CO2-uitstoot van slechts 93 g/km. Tevens een groot voordeel van de Clio Bi-Fuel motor, is zijn grote actieradius. Met een volle LPG én benzinetank kom je tot wel 1000 kilometer ver zonder te tanken.

Bekijk acties

Renault Captur Bi-Fuel

Nu bij Bochane in de showroom, de Renault Captur Bi-Fuel. Deze nieuwe Captur is uitgerust met de nieuwe TCe 100 Bi-Fuel motor en speciaal ontwikkeld voor het rijden op LPG. Deze handgeschakelde SUV heeft een accelaratie van 0 – 100 km/u in 13.3 seconde. Daarnaast zorgt de Bi-Fuel motor voor een uitzonderlijke lage CO2-uitstoot van maar liefst 107 g/km. Met de nieuwe TCe 100 Bi-Fuel motor rijdt je voordeliger, terwijl je niets inlevert op comfort en betrouwbaarheid.

Bekijk acties

LPG tanken in Nederland en Europa?

U kunt op verschillende websites vinden op welke plekken er LPG voor uw Renault Clio Bi-Fuel of Renault Captur Bi-Fuel beschikbaar is. Bijvoorbeeld op autogas.nl, lpggids.nl of mylpg.eu. Op deze laatste website kunt u ook bekijken op welke plaatsen in Europa u LPG kunt tanken, zodat u uw route daar zo nodig op kunt aanpassen.

Renault EasyLife

De naam van het nieuwe Renault-programma EasyLife verklapt het al: het maakt uw leven in en rondom de auto gemakkelijker. Het Easy Drive pakket helpt u met in- en uitparkeren van de auto, maar fungeert ook als rijhulp op de snelweg en in druk verkeer. Naast Easy Drive behoort Easy Connect ook tot het EasyLife-programma. Met Easy Connect bent u altijd verbonden met uw Renault. Het maakt onder andere mogelijk om de auto in koude winters voor te verwarmen en op warme zomerdagen de auto te verkoelen. En dat allemaal op afstand! Ontdek zelf tijdens een uitgebreide proefrit wat nog meer mogelijk is met het Renault EasyLife-programma!

Meer milieuvriendelijke auto’s Renault

100% Elektrisch

Z.E.

Meer informatie
Blanc Nacré QNC

Hybride

E-TECH

Meer informatie