Renault Zoe (elektrisch)


De Renault Zoe is op dit moment de meest voordelige en daarnaast ook de eerste betaalbare 100% elektrische auto met een actieradius van 400 km volgens de NEDC*. Samen met de Tesla Model S is de Renault Zoe de enige 100% elektrische auto met die actieradius! En daarom een ideale auto voor zowel particulieren als voor bedrijven. In de praktijk is de NEDC norm niet altijd realiseerbaar. (een Renault ZOE leasen?)

Zorgeloos op weg met de Renault Zoe

Dankzij de hoge actieradius hoef je je geen zorgen meer te maken over afstanden en kun je nog meer genieten van het rijplezier dat 100% elektrische Zoe biedt. Rijd verder op een volgeladen batterij, laad snel en overal op, en ontspan. De Zoe is uitgerust met de nieuwe Z.E. 40-batterij waarmee de actieradius is vergroot naar 400 kilometer volgens de NEDC*. Jouw mobiele vrijheid is dus vrijwel onbeperkt en je kunt spontaan weekendjes weg. In alle rust en stilte! Ook aan de looks ontbreekt het de Renault Zoe niet. Van binnen als van buiten is deze auto een prachtige maar toch stoere Elektrische auto. Bekijk hier alle foto’s.

De Renault Zoe is beschikbaar in 4 uitvoeringen
De standaard Renault Zoe is al compleet, maar je maakt de auto eenvoudiger nog luxer naar eigen smaak.  Met de Life, Zen, Intens of Bose uitvoering. Naast de verschillende uitvoeringen kan er ook gekozen worden uit verschillende kleuren, verschillende opties en accessoires en twee soorten (elektro)motoren. En ga je voor batterijhuur of is een batterij kopen handiger?

De volledig elektrische Renault Zoe, ronduit revolutionair.

Zoe = Zero emission = Zero noise. De meest sensationele eigenschap van de Renault Zoe is dat de auto superstil rijdt. Zelfs bij voluit accelereren is er geen motorgeluid. Slechts het rollen van de banden op de weg en zacht windgeruis maken hoorbaar dat de auto rijdt. Om voetgangers te attenderen op de naderende auto is er tot 30 km/uur een automatisch werkend waarschuwingsgeluid, wat de andere weggebruikers er vriendelijk op attendeert dat de auto nadert. Bij hogere snelheden (meer dan 30 km/uur) maken de banden voldoende geluid om voetgangers en fietsers te waarschuwen.

De Renault Zoe: overal opladen waar je maar wilt!
De batterij van de Renault Zoe kun je vrijwel overal opladen: thuis, op straat, op het werk, bij winkelcentra of langs de snelweg. Opladen is gemakkelijk, kan op steeds meer plaatsen en gaat verbluffend snel: de standaard bijgeleverde CaméléonTM -lader past zich aan het maximaal beschikbare vermogen van het laadpunt aan (laadvermogen variërend van 3,7kW tot 43 kW*). Zo wordt op basis van het gebruikte laadpunt de laadtijd aangepast. Het is mogelijk in dertig minuten de batterij voldoende op te laden voor een reële actieradius van 120 kilometer. Het laden wordt bijna net zo eenvoudig als brandstof tanken! * 43kW laden alleen mogelijk voor Quickcharge.

Hoe ver kan je met deze elektrische auto rijden in de praktijk?
Om te beginnen rijdt de Renault Zoe (R90 motor) in de Nederlandse praktijk zo’n 244 kilometer op één batterijlading. Het model met de eerste type accu rijdt ongeveer 120 tot 140 kilometer op één batterijlading. Verder rijden is geen probleem, kwestie van bijladen op het juiste moment. We noemen dit: laden naar gebruik. Het uiteindelijke bereik op een batterijlading hangt van diverse zaken af. Zoals de rijstijl, het weer en of de auto veel of weinig op de snelweg rijdt. In de praktijk van de rijders gaat het niet zo zeer om de afstand die met een volle batterij afgelegd kan worden, maar juist om de mogelijkheid om gedurende de dag de batterij bij te laden.

R-LINK in uw Renault Zoe, jouw persoonlijke auto assistent!

Op het mooie grote multimedia-touchscreen van het Renault R-LINK multimedia- en navigatiesysteem kun je je route plannen, e-mails bekijken, je favoriete muziek kiezen en luisteren, en apps downloaden via de R-LINK Store. Met de nieuwe ZE TRIP  functionaliteit toont het R-LINK systeem de oplaadpunten in de buurt of nabij je bestemming, zodat jij in alle rust onderweg gemakkelijk kan ‘bijtanken’. De app MY ZE INTER@CTIVE zorgt ervoor dat jij met je smartphone op afstand de actieradius kunt raadplegen, het opladen van de batterij kunt programmeren en op afstand vooraf de Zoe kunt verwarmen of koelen terwijl de auto nog geladen wordt.

*De genoemde vanafprijs is een consumentenadviesprijs en is inclusief onvermijdbare kosten, nodig voor aflevering van de auto aan de consument. Optionele pakketten en of uitrusting zijn altijd de keuze van de consument en kunnen desgewenst tegen meerprijs geleverd worden. Getoond model verkrijgbaar tegen meerprijs. Schrijf- en drukfouten voorbehouden. **NEDC is de officiële Europese testmethode en maakt het mogelijk auto’s op de actieradius met elkaar te vergelijken
Bochane Renault scoort gemiddeld een 8.8
Dit is het gemiddelde cijfer uit 8073 beoordelingen
Bekijk reviews