Renault Clio automaat occasion

Ben jij op zoek naar een zuinige optie met een hoog gebruiksgemak? De Renault Clio automaat occasion biedt precies dit! Met de Renault Clio automaat occasion hoef jij niet te schakelen, waardoor je extra op de weg kunt focussen. In ons ruime assortiment komt de Renault Clio automaat occasion veelvoudig voor. Neem gelijk een kijkje!

Voordelen van de Renault Clio automaat occasion

Misschien twijfel jij nog tussen de Renault Clio automaat occasion en een handgeschakelde optie. We begrijpen deze twijfel goed en helpen je ook graag om de knoop door te hakken. De voordelen van de automaat-optie luiden als volgt:

  • Comfort: het grootste voordeel van automaten t.o.v. handgeschakelde auto’s is dat het gebruiksgemak een stuk hoger ligt. Dit komt natuurlijk doordat je niet hoeft te schakelen. Hierdoor is je algemene rijervaring comfortabeler, omdat je je focus minder hoeft te verdelen.
  • Zuinig: wist je dat een automaat veel zuiniger rijdt dan een handgeschakelde auto? Dit komt doordat het automaat vanzelf schakelt en daardoor altijd in het juiste toerental rijdt.
  • Veiliger: het feit dat je niet langer hoeft te schakelen, betekent dat je jouw focus beter op het wegdek kunt houden. Hierdoor verhoog je je veiligheid!

Gebruik van de Renault Clio automaat occasion

Een lange tijd hing er een beetje een negatieve mening over het rijden van een automaat, omdat men niet vond dat het “een echte auto” was. Dit is niet langer het geval! Met de Renault Clio automaat occasion maak jij gemakkelijk indruk op al je vrienden, familie en collega’s, vooral wanneer zij doorhebben hoeveel comfort het jou oplevert. Met deze auto rijd je vol comfort over de wegen, langs de zee, op vakantie door de bergen en noem verder maar op. Doordat jij niet langer de focus hoeft te leggen op het schakelen, boost je jouw rijervaring, doordat je je focus meer kunt verleggen op de weg en wat er om je heen gebeurt.

De mogelijke alternatieven

In het ruime assortiment van Renault-auto’s bij Bochane vind je gegarandeerd jouw auto. Dit kan natuurlijk de Renault Clio automaat occasion zijn, maar er zijn ook veel andere auto’s die wellicht beter bij jouw wens passen. Zo is misschien een automaat wel helemaal niets voor jou, maar hou jij veel meer van de controle van schakelen. In dit geval is een handgeschakelde auto ook mogelijk in ons assortiment.

Renault Megane estate

Ben jij op zoek naar een auto waar je met het hele gezin in kan, dan raden we eerder de Megan Estate aan, die veel ruimtelijker is ingedeeld. Vanwege zijn ruime bouw is dit een ideale mogelijkheid voor wanneer jouw kinderen het kinderzitje zijn ontgroeid.

Renault Scenic elektrisch

Wil jij een stapje verder gaan dan enkel automatisch schakelen qua duurzaamheid, dan raden we aan eens te kijken naar de Renault Scenic E-Tech Elektrisch. Dit elektrische model rijdt op de meest duurzame brandstof, namelijk elektriciteit. Goed plannen qua opladen, maar dan rijd je ook écht groen.

Het verhaal van de Renault automaat

Wist je dat Renault van origine een familiebedrijf is? Natuurlijk is het bedrijf nu een stuk groter dan enkel de Renault-familie, maar het is ontstaan door twee creatieve broers die samen een auto in elkaar zetten. De eerste verkoop van een Renault-auto was in 1903: een auto die slechts 32 km/h kon rijden. Tegenwoordig is dit wel anders: met de Renault Clio automaat occasion laat het Franse merk nogmaals zien hoe veelzijdig hun auto’s tegenwoordig zijn. Of jij nou elektrisch of benzine, handgeschakeld of automatisch wil rijden – met een Renault is alles mogelijk.

Automaat of handgeschakeld?

Bij Bochane vind je de Renault Clio in verschillende uitvoeringen. Het grootste verschil is in veel gevallen of je kiest voor een automaat of een handgeschakeld model. We leggen de twee naast elkaar zodat jij je keuze eenvoudiger kan maken!

Renault Clio automaat

Met een automaat leg jij de nadruk op comfort. Niet langer hoef je na te denken over welke versnelling het beste is voor jouw situatie, dit wordt allemaal automatisch gedaan. Hierdoor rij je niet alleen comfortabel, maar ook zuinig, omdat je altijd in het juiste toerental rijdt.

Renault Clio handgeschakeld

Vind jij het fijn om op de weg de volledige controle zelf in de hand te hebben, dan is een handgeschakelde Clio voor jou de juiste optie. Doordat de Clio is voorzien van een soepele schakel, ervaar je hier alsnog een hoge comfort, maar nu met een extra dosis controle.

Overzicht specificaties, bouwjaren en uitvoeringen

Nog twijfels over of de Renault Clio automaat occasion wel het juiste model voor jou is? We leggen alle overige Renault modellen van Bochane naast elkaar, zodat jij de vergelijking kan maken. Let wel op: deze gegevens zijn gemiddelden, dus je uiteindelijke keuze kan afwijken van deze informatie.

Renault occasionsUitstralingBouwjarenBrandstofverbruik km/lvermogenAankoopprijs vanafWegenbelasting per kwartaal vanaf
Renault Clio Modern, zuinig2016 t/m 2022Benzine2095 PK€5.000€100
Renault TwingoStijlvol, speels2015 t/m 2021Benzine1875 PK€5.000€120
Renault CapturStijlvol, modern2015 t/m 2022Hybride25120 PK€10.000€200
Renault MéganeComfort, zuinig2016 t/m 2021Diesel22130 PK€7.000€180
Renault ZOECompact, modern2019 t/m 2021Elektrisch15109 PK€10.000€120

Overzicht met specificaties per bouwjaar

De Renault Clio is een vrij nieuwe auto, die constant wordt geïnnoveerd. Wil jij zeker weten dat je het bouwjaar rijdt dat het beste aansluit op jouw wens, kies dan slim aan de hand van deze tabel! Net als de tabel hierboven, spreken we hier over gemiddelden.

Renault occasions bouwjarenUitstralingTransmissieVermogenBrandstof
verbruik
EnergielabelPrijs vanafkilometerstand vanafBTW verrekenbaar?
Renault Clio occasion 2022Stijlvol, sportiefHandgeschakeld / automaat91 pk22 km/lA/B€17.0001.000 kmJa
Renault Clio occasion 2021Krachtig, geavanceerdHandgeschakeld / automaat91 pk22 km/lA/B€14.0001.000 kmJa
Renault Clio occasion 2020Stijlvol, efficiëntHandgeschakeld / automaat100 pk24 km/lA/B€14.00013.000 kmJa
Renault Clio occasion 2019Compact, modernHandgeschakeld90 pk24 km /lB/C€11.00025.000 kmNee
Renault Clio occasion 2018Compact, betrouwbaarHandgeschakeld75 pk24 km/lB/C€10.50040.000 kmNee
Renault Clio occasion 2017Modern, efficiëntHandgeschakeld / automaat90 pk24 km/lB/C€9.00016.000 kmNee
Renault Clio occasion 2016Compact, praktischHandgeschakeld90 pk22 km/lB/C/D€8.00035.000 kmNee

Waarom Bochane?

Bochane is al jarenlang een belangrijke naam in de verkoop van de beste occasions. We gaan een stapje verder, door niet alleen de beste auto’s te leveren, maar ook actief mee te denken over welke auto het beste past bij jouw wens. Hebben we het gevoel dat een andere auto dan de Renault Clio automaat occasion beter bij jou past, dan zullen we dit ook zeker adviseren. Daarnaast ervaar je bij Bochane ook nog de mogelijkheid om een dealerpakket aan je auto toe te voegen, waardoor je eenvoudig kosten kunt besparen.

De dealerpakketten van Bochane

Maak met de dealerpakketten van Bochane je auto een echte investering voor de toekomst! We zorgen ervoor dat je blijvend fijn in je auto rijdt en dat je niet voor onnodige kosten komt te staan. Dit doen we met de volgende pakketen:

  • Basispakket: met het basispakket voeren we alle nodige controles uit om jou de weg op te krijgen en ben je voorzien van een BOVAG-garantie, wat betekent dat je kosten gedekt worden binnen de garantieperiode.
  • Pluspakket: hiermee nemen we nog net een extra stap t.o.v. het basispakket, door overige benodigdheden te regelen, bijvoorbeeld een vervangende auto bij langdurige schade.

Vrijblijvend een proefrit maken!

Wij kunnen als specialist wel een heel verhaal ophangen waarom de Renault Clio automaat occasion dé auto voor jou is, maar degene die dit het beste weet, ben jij. Wil je hier achter komen, kom dan eens een proefrit maken bij één van de filialen van Bochane. We zitten verspreid door het hele land, waardoor we je kunnen garanderen dat er altijd één van onze specialisten voor je klaar staat om je van advies te voorzien. Zo maak jij je keuze eenvoudig!

Vragen?

Heb jij vragen over de Renault Clio automaat occasion, of ben je geïnteresseerd in dit model? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op! Dit kan telefonisch en via de e-mail, maar we ontvangen je ook graag in één van onze filialen. Tot snel!