Batterij

Veiliger, sterker en duurzamer

Een batterij om trots op te zijn

Geen enkele andere batterij ter wereld heeft ooit de beruchte ‘spijker-penetratietest’ zo goed doorstaan als onze Blade Battery. In deze test slaan ze met grote kracht een metalen pin door een batterij om te zien wat er gebeurt. En in het geval van de Blade Battery was dat… bijna niets! Geen rook en de temperatuur kwam nooit boven de 60℃. Terwijl anderen soms wel 24 uur op honderden graden kunnen branden. Maar dat is niet het enige wat ons zo trots maakt op onze batterij.

Meer efficiëntie en levensduur door slimme opbouw

De slimme opbouw en vorm van de Blade Battery heeft nog een voordeel: grotere efficiëntie! De ruimte in het pack wordt 50% meer benut ten opzichte van traditionele batterijen. Er zit dus ‘veel meer batterij’ in onze batterijen – en daarmee meer energie, meer kracht en een groter bereik. En met meer dan 5000 laad- en ontlaadcycli biedt de Blade Battery je ook een extra lange levensduur.

Sterker door innovatieve constructie

Kan het nóg steviger? Dat was de vraag die we onszelf telkens stelden bij het ontwerpen van de Blade Battery. Door de cellen in het pack op te bouwen als lange, slanke ‘Blades’ kunnen deze zo geplaatst worden dat ze integraal deel worden van de constructie. Samen met de aluminium honingraatstructuur en verstevigde panelen maakt dit de Blade Battery onze sterkste batterij ooit.

Duurzamer door geen gebruik te maken van nikkel of kobalt

We hebben de Blade Battery ontwikkeld op basis van LithiumIJzerFosfaat (LFP). Los van alle technische voordelen, zoals de veiligere warmte- en koeling-eigenschappen, heeft dat een nog veel groter voordeel: onze batterijen bevatten geen nikkel en geen kobalt! En dat is zoveel beter voor mens, planeet en in gebruik. Kortom: veiliger én beter. Wij begrijpen wel dat andere EV-bouwers bij ons aankloppen voor onze batterijen.