Over BYD

Een grootse EV-bouwer. Met de grootste dromen.

Najager van grootse dromen

BYD staat voor Build Your Dreams, en dat verwoordt precies waar we voor staan: het najagen van grootse dromen. Want hoe groter de droom, hoe groter de verandering die het inspireert.

Wij dromen van een betere toekomst, waarin onze menselijke natuur om te willen reizen, ontdekken en bewegen in perfecte harmonie bestaat met het zorgen voor onze planeet.

Bouwen aan een duurzame toekomst

Duurzame mobiliteit gaat niet over minder bewegen, maar over elke beweging duurzamer maken. Wij blijven daarom zoeken naar slimme en elektrische innovaties in emissievrije mobiliteit.

Op het gebied van elektrische voertuigen maar bijvoorbeeld ook zonnepanelen en SkyRail-systemen. Telkens een stap dichter bij onze groene droom.

’s Werelds grootste fabrikant van geëlektrificeerde auto’s

Wij zijn in 20 jaar uitgegroeid tot de grootste producent van geëlektrificeerde auto’s ter wereld. In 2022 bereikten we opnieuw een recordmijlpaal, met een totale verkoop van 1.862.428 nieuwe geëlektrificeerde personenauto’s wereldwijd. Een stijging van 155,1 procent vergeleken met het jaar daarvoor!

Voor ons een teken dat de wereld onze groene droom met ons deelt en klaar is voor 100% duurzame mobiliteit.

Aanjager van vooruitgang

Sinds onze oprichting in 1995 heeft BYD zich ontwikkeld tot een pionier in de wereld van elektronica, automotive, transport en nieuwe energie.

Met emissievrije energieoplossingen van opwekking en opslag tot alle mogelijke toepassingen, met stads- en spoorvervoer en met de productie van meer dan drie miljoen (!) elektrische personenauto’s.