Vijf redenen om voor BYD te kiezen

BYD banner

BYD banner

Team Bochane

Sinds dit jaar is de Bochane Groep ook de plek voor het merk BYD. Het kan zijn dat je wel eens gehoord hebt van BYD (Build Your Dreams), maar niet zeker weet waar het merk voor staat. In deze blog vertellen wij je vijf redenen om voor BYD te kiezen.

1. Grootste EV-producent ter wereld

BYD is begonnen als fabrikant van batterijen en accupakketten. Toen het in 2003 als automerk aan de slag ging, lag de focus al snel op elektrische auto’s. In vergelijking met andere EV-merken, is BYD dan ook al meerdere jaren bezig met de ontwikkeling van haar auto’s.

In de afgelopen 4 jaar is het merk dusdanig gegroeid in Europa en daarbuiten, dat het sinds 2023 de grootste EV-producent is ter wereld. BYD heeft dus meer elektrische auto’s gemaakt dan Volkswagen, Mercedes of zelfs Tesla.

2. In alle formaten

In Nederland, heeft BYD momenteel zes modellen om uit te kiezen met ieder een eigen karakter. De BYD DOLPHIN is een compacte hatchback met een hoge zit. Zowel van binnen als van buiten is de DOLPHIN herkenbaar aan de vrolijke vormen en bijzondere kleuren. Een slag groter is de BYD ATTO 3, de luxe cross-over die boordevol gadgets zit.

Toch nog op zoek naar iets groters? Dan is er de BYD SEAL en SEAL U uit de Ocean collectie. De sportsedan en SUV hebben beide een aantrekkelijke styling en een bereik van meer dan 500 kilometer.

3. Blade Battery

Uniek aan alle BYD-modellen is de Blade Batterij, dit is het hart van ieder BYD-voertuig. Het accupakket, is speciaal ontwikkeld door het merk en omvat alle kennis en kunde van de batterij divisie. Wat maakt dit zo speciaal? De Blade Batterij is één van de veiligste accupakketen op de markt.

Nog nooit heeft een accupakket zo goed de “spijker penetratietest” doorstaan. Waar andere fabrikanten enorme temperaturen en rook zagen, was dat bij BYD nooit boven de 60 graden en geen rook. Daarnaast zijn de accupakketten zo ingedeeld, dat de ruimte veel beter wordt benut. Het resultaat? Een kleiner accupakket met meer bereik.

4. Weg Range-Anxiety

Wellicht dat je wel eens van de term hebt gehoord. Range-Anxiety of laadstress, is de grootste zorg van de EV eigenaar. Als BYD-bestuurder zal je dit nauwelijks merken, want ieder model heeft een bereik van minstens 400 kilometer. De BYD SEAL en SEAL U zitten zelfs over de 500 kilometer WLTP.

Wanneer het tijd is om te laden kan dat bij een traditionele laadpaal of thuis tot 11 kW. Alle modellen van BYD zijn ook geschikt om te snelladen. Deze DC-laadpunten kunnen bij de BYD SEAL tot wel 150 kW opladen. Dat betekent 540 kilometer bereik, per uur laden!

5. Portrait of Landscape?

Hoe gebruik jij het liefste je telefoon, portrait of landscape? Bij BYD kan jij dezelfde keuze maken met jouw beeldscherm, want het multimediascherm kan 90 graden gedraaid worden.

Op het stuur zit een knop, waarmee het beeldscherm 90 graden gedraaid wordt binnen enkele seconden. Ideaal voor als je net even wat verder wilt kijken op je navigatie, of als je juist wilt scrollen door het menu.

Benieuwd welk model het beste bij jou past? Kom dan langs bij één van onze BYD-vestigingen of kijk op de website.

Direct op de hoogte.
Altijd.

Mis niets van het laatste nieuws. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en we beloven je dat we je niet te vaak zullen spammen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook interessant