Een essentieel onderdeel van elke automotor (indien van toepassing) is de distributieriem. Deze riem is gemaakt van hittebestendig rubber waarin glasvezel en kevlar zijn verwerkt. Toch is de distributieriem onderhevig aan slijtage. Van buitenaf is dat niet zichtbaar, totdat het te laat is. Uw distributieriem vervangen dient dan ook tijdig te gebeuren!

Preventief  distributieriem vervangen

De distributieriem slijt niet alleen door het aantal kilometers, maar ook door ouderdom, bijvoorbeeld door uitdroging. Dacia schrijft in de meeste gevallen voor om de distributieriem eens per 120.000 km of elke 5 jaar te vervangen (afhankelijk van welke limiet als eerste wordt bereikt). Sommige modellen hebben een afwijkende interval. Wilt u weten hoe dat bij uw Dacia zit, wij helpen u graag. Het vervangen van een distributieriem is een complexe handeling waarvoor de vaardigheden en de expertise van de Dacia dealer vereist zijn.

Twijfelt u over het moment wanneer uw distributieriem vervangen dient te worden? Raadpleeg bij twijfel altijd Bochane Dacia of het onderhoudsboekje van uw Dacia. Op originele onderdelen geeft Bochane Dacia u een vol jaar garantie, inclusief het arbeidsloon. Meer zekerheid kunt u niet krijgen!

Vrijblijvende offerte   Maak een afspraak   Stel een vraag