Review Smart #3 Brabus: pakt alle headlines

Smart #3 review

Danny Vleugel

4 min lezen

Ken jij die ene al van de Smart die sneller is dan een Porsche 911? Nee? Ontmoet dan de Smart #3 Brabus, de elektrische SUV die sneller naar de 100 km/u gaat dan de drie keer zo dure Porsche. In 3,7 seconden zit jij op de Nederlandse snelheidslimiet. Dat doe je overigens met voldoende beenruimte voor 4 personen, want deze Smart heeft een flinke groeispurt gekregen in vergelijking met de voorgaande modellen.

Bochane Lease smart

Wat is de Smart #3?

Het nieuwe Smart heeft grote ambities en deze groei is ook terug te zien op de modellen. De #1 en de #3 zijn beide 100% elektrische SUV’s met een formaat van respectievelijk 4.27m en 4.40m. Daarmee zijn ze niet meer te vergelijken met de kleine ForTwo, Roadster en ForFour modellen. Wel worden dezelfde kernwaarde gehanteerd. Plezier, maximale binnenruimte en design staan nog steeds centraal

Smart #3 embleem
#3 Brabus edition
Smart #3 suv coupé

Onze testauto is de meest luxueuze variant van de SUV-Coupé. In samenwerking met Brabus heeft de Smart #3 een sportieve make-over gekregen. Een lip- en dakspoiler gaan samen met 20 inch lichtmetalen velgen en 428 pk dat is verdeeld over de vier wielen. Het ontwerp is een volgende stap in de nieuwe stijl van Smart na de #1. Een ronde minimalistische vorm, die alleen wordt doorbroken door diverse Brabus logo’s en toevoegingen.

Smart logo in deurhendel
koplamp
lichtbar Smart #3

Een doorlopende lichtbalk voor en achter geeft de #3 een eigen gezicht die voor voldoende herkenning zorgt. Toch zal de vraag: “Is dat een Smart!?” pas op je afkomen zodra mensen de letters op de neus hebben gelezen.

Interieur en sportstuur smart #3

Interieur

Het minimalistische ontwerp zet zich verder door aan de binnenkant. Er zijn geen knoppen in de middenconsole en een 12,8 inch multimediascherm is waar alles op te bedienen is. Dit vergt wat gewenning omdat er redelijk wat submenu’s zijn die veel op elkaar lijken. Daardoor kan het soms lastig zijn om het juiste submenu te vinden. Het beste is dan ook om stilstaand de auto eerst goed te installeren naar jouw eisen en wensen.

Dashboard Smart #3 Brabus

Daar is de Smart #3 ook op voorbereid, want als jouw gebruiker is gekozen in het menu, dan past het interieur zich automatisch aan. In één klap staan de stoelen, spiegels, sfeerverlichting en het radiostation op jouw wensen afgesteld. Een head-up display geeft in combinatie met een klein scherm de nodige informatie tijdens het rijden. Dit zorgt voor een goed overzicht tijdens het rijden.

De Smart #3 heeft ook diverse slimmigheidjes in de middenconsole zitten. Zo is er een afsluitbaar vak met een draadloos oplaadplatform en 2 usb aansluitingen. Geen zorgen, mocht je de telefoon hierdoor vergeten dan geeft de #3 dit keurig aan. Verder naar achteren is er een groter opbergvak met airco en een speciale ruimte voor je laadpas. Smart thinking.

Brabus sportstoelen
Brabus sportstuur

Ondanks de aflopende daklijn is er voldoende ruimte voor de achterste passagiers om comfortabel onderweg te zijn. Het grote glazen panoramadak zorgt voor extra veel licht in het interieur. Deze is echter niet af te sluiten op een manier. Voor de Brabus uitvoering zijn er speciale sportstoelen en een Alcantara bekleed stuur. Een indicatie dat dit een echte sportauto moet zijn, dus laten we dat maar eens proberen. Rem ingedrukt, driving mode op Brabus en…

Rijgedrag

Wauw, oke, die 3,7 seconden geloven wij wel… Nadat we het gaspedaal loslaten en weer iets meer controle krijgen over onze eigen zwaartekracht, proberen we het nog eens. Wederom schiet de #3 als een kogel naar voren, de acceleratie blijft op iedere snelheid.

Ons advies voor veelvoudig gebruik van de Brabus rijstand? Stap één, installeer de Flitsmeister app en stap twee, koop een nekbrace. Het gaspedaal reageert veel te vlot op minimale bewegingen. Leuk om te laten zien wat het kan, maar absoluut niet de beste stand om sportief te rijden op de weg. Op een bochtige weg zorgt dit vooral voor een hoop onnodig onderstuur en weinig controle over de auto.

Smart #3 rijgedrag

HetKies daarom voor Sport of zelfs Comfort mode om zelf de controle te houden over de auto, in plaats van andersom. Hierdoor ontstaat er een rijervaring dat voor een elektrische SUV echt wel scherp genoemd mag worden. Het gewicht wordt goed gemaskeerd in de bochten en er is zelfs een beetje speels overstuur te vinden.

sportvelgen

Dit gaat wel ten koste van het rijgedrag in de stad. Het chassis van de Brabus uitvoering in combinatie met de sportstoelen, zijn net wat te hard voor de vele oneffenheden die een stad kent. Daarnaast is het lastig om op lagere snelheid de voortgang te doseren. Dit komt mede door de heftige regeneratie dat is ingesteld. De Smart #3 kent twee standen, maar zelfs de minste zware stand is hierin te agressief afgesteld. Dit merk je vooral tijdens het filerijden waarbij de auto nerveus aan kan voelen bij start-stop verkeer.

Conclusie Smart #3

Smart #3 videoreview

Een acceleratie van 0-100 waar alleen Tesla bij in de buurt van komt, voor een prijs waar enkele jaren geleden een extra één voor had gestaan. Het trekgewicht van de Smart #3 is met 1.600 kg ook nog eens voldoende om je caravan mee te nemen. Combineer dat met het feit dat je comfortabel met vier personen onderweg bent en het resultaat is indrukwekkend.

smart #3 leasen

Gezien de extreme cijfers die de Brabus uitvoering weet te produceren, is het lastig om te zeggen hoede basis van de #3 is. In onze testuitvoering is het rijgedrag scherp maar met een neiging naar de oncomfortabele kant. Het dashboard dat naast het sportstuur van de Brabus gelijk is met andere #3 uitvoeringen, is overzichtelijk en minimalistisch.

Brabus rood

De knoppen op het stuur werken goed, maar het multimediasysteem kan wat overweldigend zijn. Apple Carplay en Android Auto zijn standaard aanwezig, waardoor dit gevoel al deels weggenomen kan worden.

Het is een auto met een gespleten persoonlijkheid, praktisch maar bloedsnel, agressief maar zachtaardig. Eén ding is echter zeker, de Smart #3 Brabus is een auto die alle headlines weet te pakken.

Smart #3 review

Direct op de hoogte.
Altijd.

Mis niets van het laatste nieuws. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en we beloven je dat we je niet te vaak zullen spammen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook interessant