Top 5 mooiste autoroutes van Europa

Top 5 autoroutes in Europa

Top 5 autoroutes in Europa

Team Bochane

De zomer is eindelijk gearriveerd en dat betekent voor de meeste Nederlanders op vakantie met de caravan. Er zijn vele mooie autoroutes te vinden in Europa, ook als je niet de caravan meeneemt. Wij zetten de top 5 mooiste autoroutes van Europa op een rij, zodat de vakantie al begint wanneer je in de auto stapt.

1. De trollenroute

trollenroute Bochane autoverhuur

Mocht je besluiten om de zonvakantie in het Noorden te vieren, dan is de Trollenroute een mooie plek om langs te gaan. Prachtige uitzichten, mooie haarspeldbochten en diverse watervallen maken van deze toeristische route in Noorwegen een must see. Het is een populair onderdeel van de Geiranger-Trollstigen route van 106 kilometer, waarvan de trollenroute in Trollstigen 20 kilometer is.

De naam is gebaseerd op een legende uit Noorwegen dat vroeger in deze omgeving trollen hebben geleefd. Een mooie locatie om een pauze te houden en te genieten van de Noorse natuur.

2. North Coast 500 (NC500)

North Coast 500 Autoverhuur

Iets meer naar het westen ligt de North Coast 500 of de NC500. Deze route is speciaal gezet om het toerisme in Schotland te versterken. Deze Schotse route van 830 kilometer begint bij Iverness Castle en gaat langs de vele hoogtepunten dat Schotland weet te bieden. Ongerepte natuur, bergen en vele kilometers langs de Noordzee zijn enkele highlight van de North Coast 500.

De tocht die ook wel de Schotse Route 66 wordt genoemd, wordt al jaren gezien als één van de mooiste autoroutes in Europa.

3. De Stelviopas

Stelviopas autoverhuur

Op vakantie in Italië, dan is dit een tussenstop die je niet mag missen. De Stelviopas is één van de hoogste bergroutes in Europa met een hoogte van 2758 meter. Deze krulweg met vele haarspeldbochten tref je op de grens van Oostenrijk en Italië. Het is een populaire route dat al meer dan 200 jaar oud is.

Het is in eerste instantie gemaakt voor wandelaars en paarden. Dat het nog steeds in trek is bij verkeersdeelnemers met minder dan vier wielen, mag geen verrassing zijn. De Stelviopas is ook voor motorrijders en wielrenners een droombestemming.

4. De Amalfi kust

Alamfikust Autoverhuur

Iets verder in het Zuiden vind je de Amalfikust, een beroemde kustlijn die erg in trek is voor de elite onder Europa. Een historische route die onder andere door het plaatsje Amalfi reist. Deze kustroute is sinds 1997 erkend als een Unesco World Heritage Site vanwege de vele historische locaties.

Ondanks dat de route slechts 50 kilometer beslaat, is het nog steeds één van de meest populaire routes in Italië. De prachtige uitzichten op zee in combinatie met de historische plaatsen, maken de Amalfikust route één van de beste in Europa.

5. De Mergellandroute

Mergellandroute autoverhuur

Blijft de vakantie binnen Nederland? Geen zorgen, ook dan hebben wij een mooie route voor jou! De Mergellandroute is één van de weinig overgebleven ANWB-routes die specifiek zijn uitgezet om te genieten met de auto. De bochtige wegen gaan onder andere langs het drielandenpunt en Maastricht.

Wil je de gehele 110 kilometer lange route doen, reken dan op een reistijd van ongeveer 3 uur. Gelukkig zijn er diverse mooie tussenstops, waaronder bij de Bokkenrijder. Hier kun je een mooie pauze houden met een prachtig uitzicht naar het Limburgse landschap.

Wil jij één van deze routes gaan rijden? Huur dan een auto bij Bochane Autoverhuur en geniet deze zomeractie

Direct op de hoogte.
Altijd.

Mis niets van het laatste nieuws. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en we beloven je dat we je niet te vaak zullen spammen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook interessant