De meest gestelde vragen aan Bochane Autoverhuur.

Ik wil een auto huren

Wij vertellen je alles over wat er nodig is en komt kijken bij het huren van een auto.

Ik heb een auto gehuurd

Alles over ophalen, inleveren, betalen en nog veel meer.

Help, ik heb pech/een ongeval

Een ongeluk of simpelweg pech? Wij helpen je graag weer op weg.

Veelgestelde vragen over

Een auto huren

Vanaf welke leeftijd kan ik een auto huren?


Er geldt geen minimale leeftijd eis voor het huren van een auto. Wanneer u <21 jaar of korter dan 1 jaar in het bezit bent van een geldig rijbewijs, geldt er wel een verhoging van het eigen risico met € 150,-. Wel kunnen er aanvullende eisen worden gesteld voor de autohuur of geldt er een autoklasse beperking.

Krijg ik altijd een auto in de klasse die ik gereserveerd heb?


Ja, u krijgt altijd minimaal de klasse die u gereserveerd heeft. De aanvraag op deze website is nog geen reservering. Uw aanvraag zal eerst worden bevestigd door een medewerker van Bochane Autoverhuur. Is uw auto niet beschikbaar na de bevestiging? Dan kan het zijn dat u een gratis upgrade krijgt.

Kan ik een bepaald merk/type auto reserveren?


Nee, dit is helaas niet mogelijk. Wel een autoklasse; U kunt bij het reserveren wel een voorkeur aangeven. Bij het reserveren kunt u alleen de gewenste autoklasse aangeven.

Kan ik online een offerte krijgen voordat ik reserveer?


Ja, dat is mogelijk. U kunt via ons contactformulier een offerte aanvragen van de desbetreffende auto die u wilt huren. Bekijk ons aanbod hier.

Veelgestelde vragen over

Tarieven

Zit er een ongevallenverzekering inzittenden bij?


Een ongevallenverzekering inzittenden kunt u extra afsluiten d.m.v. het verzekeringspakket. Hierbij is de ongevallenverzekering inzittenden inbegrepen.

Betreft het dagtarief een all-in tarief of zijn er aanvullende kosten?


Het dagtarief betreft alleen de huur van de auto. De brandstofkosten komen nog voor uw rekening en eventueel het verzekeringspakket (voor het verlagen van het eigen risico) à € 10,- per dag, indien u hiervan gebruik wenst te maken. Mocht u meer kilometers rijden dan het aantal vrije kilometers, dan komen hier eveneens extra kosten bij.

Mag iemand anders ook in de auto rijden?

Het is mogelijk om een extra bestuurder op een huurovereenkomst af te sluiten. De extra kosten hiervoor bedragen € 5,00  per bestuurder per dag.

VEELGESTELDE VRAGEN BIJ

Betalen

Hoe vindt de betaling plaats?

De betaling vindt plaats middels PIN of creditcard. Hierbij wordt het huurbedrag+ borg vooruit betaald. de hoogte van de borg is afhankelijk van de hoogte van het eigen risico

Kan ik contant betalen?

Nee, wij accepteren geen contante betalingen.

Moet ik een borg betalen en hoe hoog is dit bedrag?

Ja, de borg bedraagt € 750,- voor personenauto`s en €1000,- voor bedrijfswagens.+ het huurbedrag. Indien u ervoor kiest het eigen risico te verlagen betaald u voor de klasse AAB3 t/m M6D3 een borg van € 250,- en voor bestelauto’s, personenbussen en klasse M6B3A t/m M7D3 een borg van € 350,-+ het huurbedrag.

Hoe krijg ik mijn borg terug?

Indien u de borg middels PIN voldoet storten wij het restantbedrag z.s.m. terug op uw rekening; indien u middels een creditcard de borg heeft voldaan is dit bedrag middels een autorisatie gereserveerd op uw creditcard. Deze autorisatie verloopt automatisch na een periode vastgesteld door uw bank. Contante verrekening is niet mogelijk.

Gewoonlijk wordt binnen 4 werkdagen de opdracht voor het terugstorten verstrekt aan de bank. Afhankelijk van de bank wanneer u dit dan teruggestort ziet op uw rekening (gemiddeld 2 werkdagen). Dit kan door o.a. feestdagen variëren.

Veelgestelde vragen over

Ophalen

Wat moet ik meenemen bij het ophalen van de auto?

U dient mee te brengen:
– Een geldig rijbewijs en paspoort/ID-kaart
– Pinpas en/of creditcard. De betaling moet geschieden middels PIN of creditcard welke op dezelfde naam staat als de huurder.
-Een rekeningafschrift, belasting document of loonstrook, ter adresverificatie.

Zit er een ongevallenverzekering inzittenden bij?


Een ongevallenverzekering inzittenden kunt u extra afsluiten d.m.v. het verzekeringspakket. Hierbij is de ongevallenverzekering inzittenden inbegrepen.

VEELGESTELDE VRAGEN BIJ

Terugbrengen

Kan de auto op een andere vestiging teruggebracht worden dan waar hij is opgehaald?

In overleg kan de auto kosteloos bij een andere vestiging ingeleverd worden

Moet de auto met volle tank ingeleverd worden?

Ja, de auto wordt altijd met volle tank uitgegeven en dient ook met volle tank retour gebracht worden. mocht dit niet het geval zijn zal er brandstof kosten vermeerderd met een opslag voor het aftanken worden doorbelast.

Kan ik de auto terugbrengen na sluitingstijd?

In Almere, Veenendaal, Arnhem, Utrecht, Zeist en Boxmeer maken wij gebruik van een sleutelkluis waardoor het mogelijk is om bij deze vestigingen de auto na sluitingstijd in te leveren. Bij de overige vestigingen dient de auto tijdens kantooruren ingeleverd te worden

Veelgestelde vragen over

Verzekeringen & schade

Is de auto all-risk verzekerd?


Ja, de auto is all-risk verzekerd. let wel dat er altijd een eigen risico betaald dient te worden wanneer er een schade gereden wordt die niet verhaalbaar is.

Zit er een ongevallenverzekering inzittenden bij?


Een ongevallenverzekering inzittenden kunt u extra afsluiten d.m.v. het verzekeringspakket. Hierbij is de ongevallenverzekering inzittenden inbegrepen.

Hoe moet ik handelen bij pech & schade?

U dient tijdens kantooruren zo snel mogelijk contact op te nemen met Bochane Autoverhuur om pech en/of schade te melden.

Voor buiten kantooruren ligt er een instructiekaart in de auto van onze alarmcentrale. In geval van schade dient u altijd een schadeformulier in te vullen en wanneer nodig de politie in te schakelen. In het documenten mapje dat aanwezig is in de huurauto vindt u een schadeformulier.

Heb ik recht op vervangend vervoer bij pech/schade?

Kosten voor vervangend vervoer (met name in het buitenland) zijn niet altijd inbegrepen, wilt u hier meer informatie over neem dan contact op met onze collega’s. (Tip: wij adviseren altijd een goede reisverzekering inclusief verkeersdekking).

Hoeveel bedraagt het eigen risico in geval van schade?

Het eigen risico in geval van schade bedraagt voor de klasse AAB3 t/m M6D3 € 750,-. Voor bestelauto’s, personenbussen en klasse M6B3A t/m M7D3 geldt een eigen risico van € 1.000,-.

Kan ik het eigen risico afkopen?

Nee, u kunt het eigen risico niet afkopen. Wij bieden u wel de mogelijkheid om het eigen risico te verlagen, vraag bij uw reservering naar de kosten. Voor de klasse AAB3 t/m M6D3 tot een bedrag van € 250,- en voor bestelauto’s, personenbussen en klasse M6B3A t/m M7D3 tot een bedrag van € 350,-.

VEELGESTELDE VRAGEN BIJ

Overig

Mag ik met de auto naar het buitenland?

Ja, als u met onze auto’s naar het buitenland toe wilt, dient u dit altijd bij het afhalen van de auto te melden. Wanneer u pas na het afhalen van de auto beslist naar het buitenland te gaan, dan dient u dit ook altijd te melden. Als u naar het buitenland gaat zonder dit te melden, kan het voorkomen dat u niet volledig verzekerd bent. Het is daarom in uw eigen belang dit wel te doen.

Op het moment van reserveren dient altijd aangegeven te worden welk land de huurder gaat bezoeken met de huurauto. De verhuurder staat garant voor WA + CASCO dekking en een deugdelijke 24/7 pechhulp in de onderstaande landen. Deze landen zijn verdeeld in landen met standaarddekking (A-landen) en landen waarvoor een extra verhuurtoeslag per dag van toepassing is (B-landen).

A-Landen: Andorra, België, Denemarken, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Finland, Frankrijk, Ierland, Italië, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Schotland, Spanje, Zweden, Zwitserland.

B-Landen: Slovenië, Kroatië, Polen, Slowakije, Tsjechië, Hongarije.

Mogen er huisdieren in de auto vervoerd worden?

Nee, dit is niet toegestaan. De schoonmaakkosten na het meenemen van een huisdier zijn minimaal € 150,-.

Mag ik roken in de auto?

Nee, in de huurauto’s mag niet worden gerookt (ook geen e-sigaret). Dit ook niet met het raam open. De boete voor roken in de huurauto is minimaal € 150,-.

Kunnen wij helpen?

Stel je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

EVEn BELLEN?

Wij helpen je graag via 088-8802580