De vernieuwde Renault Arkana

Renault Arkana 2023

De vernieuwde Renault Arkana

Renault was er al vroeg bij om het C-segment te voorzien van een SUV-Coupé. De Renault Arkana heeft sinds de introductie al maar liefst 163.000 exemplaren verkocht. Nu is het tijd voor de volgende stap met een nieuwe onderscheidende look, en een high-end Esprit Alpine versie.

Styling in het C-Segment

Renault zet nog meer kracht achter zijn ambities om het C-Segment te heroveren. Naast de Megane E-Tech Electric en de Austral, is de vernieuwde Arkana een volgende stap naar dit doel. De mogelijkheid om een luxe en sportieve uitstraling te combineren met voldoende ruimte, is waar de Arkana altijd al goed in is geweest. Maar liefst 63% van de verkochte modellen zijn voorzien van de zuinige en krachtige E-Tech full hybrid. Daar komt nu een nieuwe versie bij, de Esprit Alpine.

Renault Arkana Esprit Alpine

Om de sportieve ambities van Renault naar de weg te brengen, krijgt de vernieuwde Arkana net zoals de Rafale En Clio een Esprit Alpine uitvoering. De meest chique en sportieve uitvoering komt met 19-inch velgen en satijn grijze accenten op de voorbumper. Vooral aan de voorzijde is te zien hoe de nieuwe grill en neus het sportieve karakter van de Esprit Alpine accentueren.

19 inch velgen Esprit Alpine

Aan de binnenzijde zijn de stoelen gemaakt van een suede-substituut en Eco Tep (10% biologisch materiaal), een indicatie dat milieuvriendelijkheid en sportiviteit hand in hand kunnen gaan. Het Alpine logo is verwerkt in de stoelen in combinatie met blauwe stiksel en de Franse Tricolore.

Renault Arkana Esprit Alpine interieur

Drie versies, meer overzicht

Het kiezen voor de vernieuwde Renault Arkana wordt nu nog simpeler gemaakt. Er kan gekozen worden uit drie versies, Evolution, Techno en Esprit Alpine. Iedere Renault Arkana is voorzien van een 7-inch multimediascherm met Renault Easy Link en een hybride aandrijving. Kies je voor de E-Tech full hybrid met 145 pk, dan heb je de mogelijkheid om volledig elektrisch te kunnen rijden.

Dankzij een 1.2 kWh accupakket kan er tot 80% van de tijd volledig elektrisch gereden worden in de stad. Ook is het mogelijk om met E-Save de elektrische lading tot 40% te bewaren. Een ideale situatie als je onderweg bent op de snelweg, maar je eindbestemming in een dorp of stad ligt.

Renault Arkana achterzijde
941x bekeken Team Bochane

Reacties zijn gesloten.

Online een afspraak maken voor APK, service of onderhoud in onze werkplaats? Kies snel en eenvoudig het gewenste tijdstip een maak de afspraak online! Wij helpen u graag verder.

Afspraak plannen
Detail afbeelding

Meer blogs

Renault Symbioz, ruimte maakt het leven makkelijk

Renault Symbioz, ruimte maakt het leven makkelijk

Lees verder
605x bekeken Team Bochane
De nieuwe Mitsubishi ASX: gemak met garantie

De nieuwe Mitsubishi ASX: gemak met garantie

Lees verder
853x bekeken Team Bochane
Einde BPM-regeling ondernemers op bedrijfswagens

Einde BPM-regeling ondernemers op bedrijfswagens

Lees verder
759x bekeken Team Bochane