Renault Scenic


De nieuwe Renault Scenic: een uniek design

In 1996 zette Renault de autowereld op zijn kop met de introductie van een volledig nieuwe carrosserievariant in het C-segment; de compacte MPV. De Scenic, die toen nog als carrosserievariant van de Mégane-familie door het leven ging, combineerde de compactheid van een hatchback met de ruimte en praktische voordelen van een grotere MPV zoals de Espace. Inmiddels is de vierde generatie van de Renault Scenic verkrijgbaar.

Renault heeft het concept van de compacte MPV opnieuw geïnterpreteerd. De volledig nieuwe, vierde generatie Renault Scenic is voor het eerst voorzien van een driedelige voorruit die, net als die in de nieuwe Espace, een panoramisch uitzicht biedt.

De Renault Scenic is compleet vernieuwd

Renault Scénic Geel Two Tone Zijkant Achterkant
Renault heeft zeer veel aandacht besteed aan de vormgeving van de nieuwe Scenic. Het resultaat is een baanbrekend ontwerp met vloeiende lijnen, duidelijk geproportioneerde schouders en een glasoppervlak dat beter in balans is met de carrosserie en grote wielen. Andere stijlelementen benadrukken de dynamische uitstraling van deze nieuwe Renault. De bodemvrijheid is groter dan die van de vorige generatie. De overhang achter is korter en de achterwielen staan op de uiterste hoeken van de carrosserie, zodat de spoorbreedte voor en achter groter is dan voorheen. De nieuwe Renault wordt gekenmerkt door de opvallende lichtsignatuur, met C-vormige koplampen die in de luxere uitvoeringen zijn voorzien van LED Pure Vision-techniek. Ten slotte is de nieuwe Scenic de eerste auto in zijn segment die leverbaar is met bi-tone lak.

Renault Scenic uitvoeringen & motoren

De Renault Scenic is beschikbaar in 4 verschillende uitvoeringen. Met de LIFE uitvoering als compleet uitgevoerd basismodel en de BOSE® uitvoering als meest complete en luxe uitvoering. Naast de vier uitvoeringen zijn er ook verschillende motoren beschikbaar in de Renault Scenic. Mogelijk als Diesel of Benzine uitvoering met een vermogen tot 160pk! De standaard modellen van de Scénic hebben een handgeschakelde versnellingsbak met zes versnellingen. Uiteraard is deze MPV in de dieselvariant ook beschikbaar als automaat met een dCi 110pk motor of een dCi 160pk motor. Deze automatische versnellingsbak beschikt ook over EDC (Efficient Dual Clutch). Een versnellingsbak met twee koppelingen. Doordat er niet van versnelling wordt gewisseld maar van koppeling kan je schakelen zonder krachtonderbreking. Hiermee rijdt de auto zuiniger en reageert de auto directer op input van de bestuurder.

Renault Scenic hybride (Een innovatie van Renault; Hybrid Assist)
Op de nieuwe Scenic introduceert Renault een innovatie die het brandstofverbruik reduceert (tot 10% in stedelijke omgeving) en de rijbaarheid bij lage toerentallen verbetert: de Hybrid Assist.
Lees hier meer over Hybrid Assist in op de Renault Scenic

Tweedehands en voorraad van de Renault Scenic

Bochane Groep heeft verschillende occasions en nieuwe modellen van de Renault Scenic op voorraad. Bekijk de occasions op onze website of kom langs in de showroom bij u in de buurt. Onze specialisten staan voor u klaar!

Bochane Renault scoort gemiddeld een 8.8
Dit is het gemiddelde cijfer uit 7890 beoordelingen
Bekijk reviews