Renault Symbioz, ruimte maakt het leven makkelijk

Renault Symbioz, ruimte maakt het leven makkelijk

Renault heeft een historie met het bieden van veel ruimte in een klein pakketje. Denk aan de originele Renault Espace of de Renault Clio station. Nu komt met de spirituele opvolger in het C-Segment, genaamd Symbioz. De Renault Symbioz biedt maar liefst 624 liter aan bagageruimte op een lengte van 4,41 meter. Want ruimte maakt het leven makkelijker.

Renault Symbioz zijkant

Ruimte aan familie

De naam Symbioz is afgeleid van het Griekse “symbiosis”, wat samenleven betekent. Een duidelijke indicatie waar Renault de focus op legt op deze nieuwe C-segmenter. Het gezin staat centraal, zonder ten koste te gaan van een dynamisch rijgevoel of te grote buitenmaten. Het formaat van 4,41 meter zit precies tussen de Renault Captur en de Austral in. De nieuwste designtaal is toegepast en iedere uitvoering heeft zelfs een eigen bekleding.

Techno interieur Symbioz
Esprit Alpine interieur Symbioz

Zo zijn de stoelen van de Techno bekleed met een dikke stof en een subtiel logo en gele strepen. De sportieve Esprit Alpine is weer voorzien van blauwe stiksels en een speciaal reliëf op de portierpanelen. Daarmee creëert iedere uitvoering een eigen omgeving.

De achterbank is tot 16 centimeter verschuifbaar voor extra praktisch gemak. Zo kan je kiezen tussen extra beenruimte, of een bagageruimte van 624 liter. Zowel voor- als achterin zijn er twee USB-C poorten gemonteerd zodat opladen geen probleem hoeft te zijn. Essentieel in ieder gezinsauto.

Renault Symbioz achterzijde

Luxe door licht

Ruimte is uiteraard prettig om te hebben, zeker wanneer dit niet ten koste gaat van het formaat aan de buitenzijde. Daarmee laat de Renault Symbioz gelijk nog een trucje zien, het is een lichtgewicht. Het gewicht blijft onder de 1.500 kilogram, wat weer gunstig voor het verbruik. In combinatie met de E-Tech full hybrid 145 aandrijving wordt het starten altijd elektrisch gedaan en ligt het WLTP verbruik op slechts 4,6 liter/ 100 km.

Google Services

Het ruime interieur in ingedeeld om alle passagiers een prettige ervaring te geven tijdens het rijden. Zo kan de bestuurder genieten van het rijden dankzij een zuinige maar gretige motor in combinatie met een laag gewicht. Alle passagiers kunnen weer genieten van veel ruimte in de cabine. Dit wordt extra benadrukt dankzij het Solarbay panoramadak.

panoramadak Renault Symbioz

Deze innovatieve panoramadak beleefde zijn debuut op de Rafale en de Scenic E-Tech en biedt het beste uit twee werelden. Met de druk op een knop ontgrendel je het licht van buiten dankzij een elektrische spanning door het glas. Wordt dit toch wat te warm, dan is het panoramadak gemakkelijk te verduisteren met dezelfde handeling.

Wees verbonden

Vanaf de Techno-uitvoering is de Renault Symbioz uitgevoerd met het OpenR link multimediasysteem. Dat betekent geïntegreerde Google-diensten gebaseerd op Android Automotive. Zo kan er via het 10,4 inch multimediasysteem op Google maps genavigeerd worden. Daarnaast verbind je gemakkelijk de smartphone via Android Auto of Apple Carplay.

My Renault

Wees verbonden met de Renault Symbioz via de My Renault app. Zo kan je op afstand de resterende actieradius bekijken en weet je altijd waar je auto staat. Geen zorgen meer in volle parkeergarages dus. Naast dat biedt de app ook inzicht in onderhoudsmomenten en kan dit direct ingepland worden.

De nieuwe Renault Symbioz staat na de zomer bij Bochane in de showroom.

612x bekeken Team Bochane

Reacties zijn gesloten.

Online een afspraak maken voor APK, service of onderhoud in onze werkplaats? Kies snel en eenvoudig het gewenste tijdstip een maak de afspraak online! Wij helpen u graag verder.

Afspraak plannen
Detail afbeelding
+ Maak direct een werkplaatsafspraak

Meer blogs

De nieuwe Mitsubishi ASX: gemak met garantie

De nieuwe Mitsubishi ASX: gemak met garantie

Lees verder
861x bekeken Team Bochane
Einde BPM-regeling ondernemers op bedrijfswagens

Einde BPM-regeling ondernemers op bedrijfswagens

Lees verder
767x bekeken Team Bochane
Nieuwe Nissan Qashqai heeft nog meer luxe

Nieuwe Nissan Qashqai heeft nog meer luxe

Lees verder
950x bekeken Team Bochane