Over de Bochane Groep

Aangenaam.

Wij zijn Bochane Groep

Mobiliteit is sinds de oprichting van de Bochane Groep in 1984 onze grootste passie. We zetten ons in om iedereen snel en veilig (weer) op pad te helpen. Met een grote ambitie en gezond rendement biedt ons regionaal georiënteerd familiebedrijf vertrouwde totaaloplossingen binnen de mobiliteitsbranche.

Bochane Veenendaal Bochane Groep Renault

Hoe Bochane Groep begon

De geschiedenis van ons autobedrijf gaat terug naar augustus 1934 toen Garage Hoogendoorn werd opgericht. In 1984 werd het bedrijf, met twee Renault vestigingen in Maarn en Veenendaal, overgenomen door Piet Bochane. In 2009 gaf hij het stokje door aan zijn zoon Thijs Bochane. In de periode daarna zijn wij uitgegroeid tot één van de grootste mobiliteitsbedrijven van Nederland. Onze betrokken aanpak hebben we nooit veranderd. Nog steeds ontvangen we klanten met hetzelfde enthousiasme in één van onze garages of bij één van onze andere bedrijven.

De vooruitgang waar Bochane Groep voor staat

Wat vandaag goed genoeg is, is morgen alweer achterhaald. Auto’s worden steeds sneller, milieuvriendelijker, digitaler, comfortabeler en veiliger. Daarom investeren wij in de toekomst – om vooruitgang te stimuleren. Vakmanschap, technieken, apparatuur; alles om te blijven voldoen aan de constant veranderende mobiliteitsbehoefte.

Met deze filosofie als basis heeft Bochane Groep de ambitie om een toppositie te bereiken als mobiliteitspartner in de branche. We bouwen aan ons regionale netwerk van prachtige bedrijven om de duurzame groei van de onderneming te realiseren. Hierbij staat de kwaliteit van ons werk en de onevenaarbare service voor jou als klant altijd centraal. Daar zijn we trots op.

Waar staan wij voor?

Bochane staat voor kwaliteit en efficiency. Je kunt bij ons terecht voor het gehele mobiliteitspakket.

Met een veelzijdig pakket aan diensten zorgen we ervoor dat onze klanten tevreden zijn en tegen een eerlijke, transparante prijs mobiel blijven. Maar met hetzelfde gemak beheren en repareren we in opdracht van verschillende grote wagenparken. Zo worden bestuurders altijd volledig ontzorgd.

De aankoop van nieuwe of kwalitatief goede occasions

Flexibele mobiliteit, ook verschillende leasevormen en het huren van auto’s is bij ons mogelijk

Het onderhoud van de auto’s

De reparatie van onverhoopte schade en technische mankementen

De financiering en de betaling

Wat een weddenschap wel niet kan veroorzaken

Tour de Thijs

Op 15 maart 2023 is Thijs Bochane gestart met Tour de Thijs. Een belofte die hij had gemaakt, veranderde snel naar de werkelijkheid. Want als alle vestigingen van de Bochane Groep de doelstellingen zouden halen in 2022, zou Thijs bij iedereen langskomen op de fiets. En belofte maakt schuld, dus op 15 maart is Thijs Bochane begonnen met zijn Tour door Nederland. Maar liefst 48 vestigingen worden bezocht in de aankomende maanden, waarvan de start plaats vond in Groningen.

Bochane Groep als sponsor

Zowel sportclubs als regionale goede doelen

Sponsoring

Bochane Groep sponsort graag mooie initiatieven en sportclubs in de regio. Met kennis en expertise willen wij onze klanten ondersteunen en stimuleren. Daarnaast helpen we ook graag andere maatschappelijke doelen bij het bereiken van goede prestaties. We dragen ons steentje bij waar mogelijk. Niet alleen door geldelijke middelen, maar ook door medewerkers te stimuleren om vrijwillig mee te werken aan maatschappelijke projecten. Zo kunnen we met ons bedrijf sociale, culturele en sportieve activiteiten mogelijk maken.

Sponsoring is voor Bochane een mogelijkheid om klanten en medewerkers te betrekken bij culturele evenementen in de regio waarin we opereren. Zo tonen we lokaal betrokkenheid bij sportverenigingen, business clubs en evenementen. Graag zouden we alle goede doelen steunen, maar helaas is dit niet mogelijk en zijn we genoodzaakt keuzes te maken. Het is voor Bochane belangrijk om met sponsoring een waardevolle bijdrage te leveren aan de samenleving.

Onder anderen om deze reden is Tour de Thijs in het leven geroepen. Alle vestigingen van Bochane Groep, mogen een mooi bedrag besteden om de vestiging op te leuken. Daarnaast kiest iedere vestiging een lokaal goed doel om datzelfde bedrag aan te doneren. Thijs Bochane fietst alle vestigingen van Bochane Groep af om de medewerkers te spreken, de sfeer te proeven en de waarde cheques voor de goede doelen te overhandigen.

Bochane Autobedrijven

De Bochane autobedrijven vormen de kern van de groep. Deze groep bestaat momenteel uit bijna 20 dealervestigingen, meer dan 20 schadevestigingen, een lease- en verhuurmaatschappij, universeel autobedrijf Jan van Mourik & Zn. en een universele garage onder de naam van Vakgarage BSC.. Samen bieden we een compleet aanbod aan mobiliteitsdiensten waar jij op kunt vertrouwen. Bovendien zijn wij merkdealer van Renault, Dacia en Nissan. We kiezen bewust voor deze merken vanwege de sterke focus op kwaliteit en voortgang. Deze merkfocus heeft ons een plek in de top 15 dealerholdings van Nederland opgeleverd.

Daarbij lopen we voorop wat betreft nieuwe ontwikkelingen. De vestiging in Arnhem is de eerste én enige Renault en Nissan dealer in de Benelux met een Battery Repair Workshop. De specialisten daar zijn opgeleid om hoogwaardige reparaties uit te voeren van complexe accu’s. Deze bouwen we in elektrische auto’s van Renault en Nissan. Dit doen we niet alleen voor jou, maar ook voor mede- autodealers.

Vakgarage BSC

Bij Vakgarage BSC kun je terecht voor alle werkzaamheden aan jouw auto: Van onderhoud tot aan reparatie. Je vindt de Vakgarage BSC garage in Maarn. Tevens kun je bij deze universele garage terecht voor verhuur én voor een breed aanbod aan occasions. Vakgarage BSC is aangesloten bij de landelijke formule Vakgarage. Sinds 1991 is Vakgarage al het grootste zelfstandige autoconcept in Nederland. Iedere Vakgarage is aangesloten bij de BOVAG en RDW erkend. Samen met 341 andere Vakgarages bieden zij een full-service aanbod aan alle automerken. De monteurs zijn uitstekend opgeleid en hebben kennis om alle automerken uitmuntend te onderhouden.

Vakgarage BSC is onderdeel van het universele garageconcept van de Bochane Groep. Deze zijn te vinden in Arnhem, Maarn, Utrecht en Wageningen.
Jan van Mourik & Zn

Jan van Mourik & Zn.

Bochane Groep heeft in januari 2023 Autobedrijf Jan van Mourik & Zn overgenomen. Een aanwinst waar we trots op zijn. Hiermee groeit ons bedrijf in de universele markt. Jan van Mourik & Zn is sinds woensdag 15 maart ook gevestigd in de provincie Utrecht. Aan de Franciscusdreef 10 in Utrecht stad, staat een grote showroom met altijd minimaal 100 geselecteerde gebruikte auto’s. Met deze nieuwe vestiging bouwt Jan van Mourik & Zn voort op het succes van de vestigingen in Culemborg en Geldermalsen. Op deze locaties is het bedrijf een bekende naam in de regio en heeft het een sterke connectie met de inwoners. Je vindt Jan van Mourik & Zn. in Arnhem, Culemborg, Geldermalsen en Utrecht.

Bochane Lease

Bij Bochane Lease is het mogelijk voor jou om als zakelijke klant een auto te leasen. Van personenauto’s tot bedrijfswagens en van (deels) elektrisch tot benzine of diesel. Ieder merk en model is mogelijk. Vanuit het kantoor in Almere zit een team van specialisten klaar om ieder bedrijf van passend wagenparkadvies te voorzien. Bij Bochane Lease ga je voor Zekerheid, Flexibiliteit en Gemak.

Renault Espace 2023
Boekhorst Autoschade is met ongeveer 20 vestigingen vertegenwoordigt in het midden, oosten en noorden van Nederland. Daarbij is het sinds 2017 onderdeel van de Bochane Groep.

Boekhorst Autoschade

Boekhorst Autoschade heeft meer dan 85 jaar ervaring in hoogwaardig autoschadeherstel. Voor nagenoeg alle merken zijn alle klanten van harte welkom om schades aan auto’s te laten herstellen. Boekhorst Autoschade neemt hierbij ook de afhandeling met de opdrachtgever voor haar rekening. Met meer dan 20 vestigingen verspreidt door Nederland is er altijd wel een manier te vinden om het herstel zo snel mogelijk uit te voeren. Ook voor hoogwaardig schadeherstel aan 100% elektrische auto’s ben je bij Boekhorst Autoschade aan het juiste adres.

Bochane Autoverhuur

Het team van Bochane Autoverhuur biedt altijd een maatwerk mobiliteitsoplossing. We brengen jouw wensen in kaart en tonen daarna de beste selectie uit ons hoogwaardige wagenpark. En dat voor de beste deal. Of je nou opzoek bent naar een stadsauto of een 9-persoonsbus, voor één dag of een heel jaar, wij hebben het!

Rent medewerker bij Bochane Autoverhuur
Van Oort Truck Rent heeft een wagenpark met enkel bedrijfswagens. Truck Rent is sinds 2022 onderdeel van de Bochane Groep.

Van Oort Truck Rent

Van Oort Truck Rent is in 2022 onderdeel geworden van de Bochane Groep. De organisatie heeft zich gespecialiseerd in de verhuur van bestel- en vrachtwagens. Van klein tot groot, voor de korte en lang(er)e termijn én voor leasing. Door het brede en kwalitatief hoge productaanbod voorzien zij in de wensen en behoeften van de zakelijke ondernemer, maar ook de particulier. Flexibiliteit, servicegerichtheid, gunstige voorwaarden, scherpe tarieven en kwaliteit zijn kernwoorden die als een rode draad door de organisatie lopen.

Aspire Lease

Per maart 2023 is Aspire Lease onderdeel van de Bochane Groep. Aspire Lease is een jonge, frisse multi-merk leasemaatschappij met dezelfde waarden als Bochane Lease. Het is een aangename aanvulling op de ervaring van het team van Bochane Lease. Samen bieden zij mobiliteit in alle vormen en als klant kies je voor Zekerheid, Flexibiliteit en Gemak wanneer je kiest voor zakelijke mobiliteit via Aspire Lease.

Battery Repair Workshop

De vestiging in Arnhem is de eerste én enige Renault en Nissan dealer in de Benelux met een Battery Repair Workshop. De specialisten daar zijn opgeleid om hoogwaardige reparaties uit te voeren van complexe accu’s. Deze bouwen we in elektrische auto’s van Renault en Nissan. Dit doen we niet alleen voor jou, maar ook voor mede- autodealers.

Het Proces

Als een collega-dealer een probleem in de accu diagnosticeert die ze niet zelf kan oplossen, wordt het voertuig via Renault Nederland aan ons overgedragen. Het defecte voertuig wordt in zijn geheel op transport gezet naar Arnhem. Dit wordt verzorgt door Boekhorst Autotransport, onderdeel van Bochane Groep. Aangezien de regelgeving rondom het ADR ingewikkeld is, blijft de accu altijd in de auto zitten. Het ADR (Accord Européen relatif au transport international des marchandises dangereuses par route) is een Europese overeenkomst voor het internationale vervoer van gevaarlijke goederen over de weg. Hierin worden regels gesteld waaraan het vervoer van gevaarlijke stoffen moet voldoen.

De storingen zoals uitgelezen door onze collega-dealer wordt doorgestuurd. Na transport wordt de accu opnieuw uitgelezen door ons, om te checken of deze nog overeenkomen met de eerder vastgestelde storingen. Vervolgens wordt de accu gedemonteerd en nogmaals opnieuw uitgelezen met de speciale laptop. Het probleem wordt definitief vastgesteld en vervolgens verholpen. Bij defect van 1 module wordt er een nieuwe module gemonteerd. Deze wordt eerst gebalanceerd in het cel balans apparaat om op dezelfde spanning te zetten als de rest van de modules. Na een uitgebreide laad- en rijtest wordt de auto weer teruggebracht naar de mede-autodealer of klant.

Veiligheid

Het demonteren en repareren van een accu gebeurt altijd in tweetallen. Dit is om de veiligheid te waarborgen. Tevens gebeurt dit in een aparte ruimte, die speciaal is ontworpen om de schade bij eventuele branduitbraak te beperken. Onze vier specialisten werken verplicht in tweetallen en repareren zo’n 3 accu’s per week. Uiteraard zijn de specialisten gekleed in speciale, brandvertragende uniforms.

Jaarbericht 2022

Jaarverslag 2022

Bochane, als je vooruit wil!

Wij zijn graag de drijvende kracht achter onze klanten. We willen niet dat jij stilstaat. Dus met onze dienstverlening, die afgestemd is op de persoonlijke behoefte van jou, geven we je een duwtje in de goede richting. Als familiebedrijf hechten we sterk aan duurzame en waardevolle relaties. Dat verplicht ons tot het allerbeste. En dat is precies wat we voor jou willen zijn: een betrouwbare en duurzame mobiliteitspartner. Dus kies ook voor Bochane, als jij vooruit wil!