Werkplaatsafspraak

Maak online een afspraak in de werkplaats van één van onze vestigingen.
Kies de dag en het tijdstip die het beste bij jou past, dan staan onze medewerkers voor jou klaar.

Afspraak maken

APK keuring

Wat is een APK keuring

De APK, de Algemeen Periodieke Keuring, is een in Europa wettelijk verplichte keuring voor je auto. Tijdens een APK keuring wordt er gekeken naar de verplichte punten waarop je auto goedgekeurd moet worden. Er wordt geen onderhoud gepleegd. Kleine onderdelen die vervangen moeten worden, kunnen, met jouw goedkeuring, direct worden vervangen. Voor grote onderdelen krijg je een offerte en kun je een nieuwe afspraak maken. Na de APK-keuring krijg je een keuringsrapport mee naar huis waarop staat of je auto goedgekeurd is en wat de eventuele reparatiepunten zijn, voor nu en in de toekomst.

Exclusief voor Bochane Privilege Pas-houders: gratis APK

De APK is bij Bochane gratis (inclusief roetmeting en 4-gas test, t.w.v. € 29,- voor benzine en € 44,- voor dieselmotoren) wanneer je in het bezit bent van de Bochane Privilege Pas, MyRenault+ pas of Nissan+ Card. Naast de APK biedt deze klantenkaart veel meer voordelen: een gratis zomerinspectie, een gratis winterinspectie, vervangen van defecte lampjes buitenzijde*, mobiliteitsservice**, bijvullen van de vloeistoffen (inclusief vloeistoffen), ruitreparatie***, bandreparatie***, € 10,- korting op de dagprijs van vervangend vervoer (klasse A-B)

* Inclusief onderdelen; Xenon-, LED- en interieurverlichting uitgesloten
** Alleen voor de door Bochane Groep gevoerde merken
*** Bekijk de voorwaarden

Wanneer moet je je auto APK laten keuren?

Afhankelijk van het brandstoftype waarop jouw auto rijdt en de toelatingsdatum moet je je auto vanaf het derde of vierde levensjaar jaarlijks laten keuren. Oudere auto’s moeten elk jaar APK gekeurd worden. Bochane belt ca. 6 weken voordat jouw auto APK gekeurd moet zijn. Ook krijg je vanzelf een brief van de RDW op de deurmat wanneer de auto uiterlijk APK gekeurd moet zijn. Meestal ontvang je deze herinneringsbrief 6 weken voor de vervaldatum. Laat je je auto uiterlijk 2 maanden voor de vervaldatum keuren, dan wordt de APK datum met 1 jaar verlengd. Laat je je auto eerder dan deze 2 maanden keuren, dan krijgt de auto een nieuwe APK vervaldatum. Ben je benieuwd wanneer jouw APK verlopen is? Vind hier je APK vervaldatum .

Wat als je APK vervaldatum verlopen is?

Wanneer je je auto niet of niet op tijd laat keuren, is het strafbaar ermee te rijden. Je krijgt bovendien automatisch een bekeuring van de RDW als je je auto vergeet te laten keuren. Vervolgens heb je 2 maanden de tijd om je auto alsnog te laten keuren. Je kunt zelfs een flinke boete krijgen voor een verlopen APK als je door de politie wordt aangehouden. En wanneer jij een ongeluk veroorzaakt, kan de verzekeraar besluiten niets uit te keren omdat jij het ongeluk wellicht had kunnen voorkomen als je je auto APK had laten keuren.

Wat als je auto afgekeurd wordt?

Wanneer er grote onderdelen van je auto vervangen of gerepareerd moeten worden, wordt de auto hoogstwaarschijnlijk APK afgekeurd. Je hebt dan 2 maanden de tijd om je auto te herstellen. In deze 2 maanden mag je alleen met je auto van en naar de garage rijden. De vereiste herstelwerkzaamheden moeten voor de APK vervaldatum uitgevoerd zijn.

Wat is de APK, video uitleg

Maak direct een afspraak!

Bochane is een erkend RDW APK-station. Je kunt bij één van onze 13 vestigingen, bijvoorbeeld in Arnhem, Ede of Nijmegen, snel en voor een scherpe prijs een APK-keuring laten doen. Een APK-keuring voor een benzine auto kost € 29. Heb je een diesel auto? Dan betaal je € 44. Informeer ook eens naar de mogelijkheden van een grote onderhoudsbeurt. Hierbij zit de APK-keuring gratis inbegrepen!

* Voor de APK keuring van een diesel auto zijn de kosten € 44,00