Werkplaatsafspraak

Maak online een afspraak in de werkplaats van één van onze vestigingen.
Kies de dag en het tijdstip die het beste bij jou past, dan staan onze medewerkers voor jou klaar.

Afspraak maken

APK keuring

Moet jouw auto weer een jaarlijkse APK keuring ondergaan? Dan helpt Bochane jou graag verder! Kom langs bij één van onze vestigingen. Je mag namelijk niet rijden zonder een geldige APK. Per auto verschilt het hoe vaak je deze moet keuren. Benieuwd wat Bochane allemaal met een APK keuring voor jou kan betekenen? Bekijk dan snel deze pagina!

 

Wat is een APK keuring?

De APK is een in Europa wettelijk verplichte keuring voor je auto. APK staat dan ook voor Algemene Periodieke Keuring. Tijdens een APK keuring kijken we naar de verplichte punten waarop een auto goedgekeurd moet worden. Daarbij wordt er in eerste instantie nog geen onderhoud gepleegd.

Kleine onderdelen die vervangen moeten worden, kunnen we direct vervangen. Hier vragen we natuurlijk wel eerst jouw goedkeuring voor. Wanneer grote onderdelen vervangen moeten worden, sturen we een offerte op en maken we een nieuwe afspraak. Na de APK keuring krijg je een keuringsrapport mee naar huis waarop staat of je auto is goedgekeurd. Ook staan eventuele reparatiepunten vermeld, zowel voor nu als voor in de toekomst.

Wanneer moet je je auto APK laten keuren?

Je auto moet vanaf het derde of vierde levensjaar gekeurd worden. Dit is afhankelijk van de toelatingsdatum en het brandstoftype waarop jouw auto rijdt.

Nieuwe auto’s

Heb jij een nieuwe benzineauto of dieselauto? Dan hoef je deze de eerste drie jaar niet te keuren. Na het derde jaar is dat bij een dieselauto wel jaarlijks verplicht. Bij een benzineauto moet je de auto vanaf het vierde jaar verplicht APK laten keuren.

Auto’s met een oudere levensduur

Gaat jouw auto al een langere tijd mee? Dan heb je kans dat deze ieder jaar gekeurd moet worden. Een benzineauto moet je na drie jaar om het jaar laten keuren. Is de benzineauto ouder dan acht jaar? Dan moet je deze jaarlijks laten keuren. Bij dieselauto’s geldt dus een jaarlijkse keuring na drie jaar.

Hoe krijg ik te horen wanneer mijn auto een APK keuring moet ondergaan?

Zes weken voordat jouw auto in aanmerking komt voor een APK keuring, bellen wij je op. Ook krijg je vanzelf een brief van het RDW op de deurmat wanneer jouw auto uiterlijk APK gekeurd moet zijn. Meestal ontvang je deze herinneringsbrief zes weken voor de vervaldatum.

Laat jij je auto uiterlijk twee maanden voor de vervaldatum keuren? Dan wordt de APK datum met één jaar verlengd. Laat je de auto eerder dan deze twee maanden keuren? Dan krijgt de auto een nieuwe APK vervaldatum. Ben je benieuwd wanneer jouw auto weer aan de beurt is voor een APK keuring? Vind dan hier je APK vervaldatum.

Wat als je APK vervaldatum is verlopen?

Wanneer jij te laat bent met het keuren van jouw auto, is het strafbaar om er in te rijden. Je krijgt bovendien automatisch een bekeuring van het RDW wanneer jij vergeet de auto APK te laten keuren. Word je ook nog eens aangehouden door de politie? Dan kun je zelfs een flinke boete tegemoet zien. Tot slot loop je risico’s wanneer je de veroorzaker bent van een ongeluk. Veel verzekeraars besluiten namelijk in dat geval niets uit te keren. Zij verdedigen zich met het feit dat je het ongeluk wellicht had kunnen voorkomen als jouw auto een geldige APK keuring had doorstaan.

Moeten er grote onderdelen van de auto vervangen of gerepareerd worden? Dan wordt de auto hoogstwaarschijnlijk APK afgekeurd. Je hebt dan twee maanden de tijd om je auto te herstellen. In deze twee maanden mag je alleen met je auto van en naar de APK garage rijden. De vereiste herstelwerkzaamheden moeten voor de APK vervaldatum uitgevoerd zijn.

Wat kost een APK keuring?

De APK keuring kosten zijn verschillend per type auto. Bij Bochane betaal je voor een APK keuring van een benzineauto €39,-. Beschik je over een dieselauto? Dan betaal je €44,-. Doordat wij een erkend RDW APK-station zijn, profiteer je van scherpe prijzen

Exclusief voor Bochane Privilege Pas-houders: gratis APK keuring

Beschik jij over een Bochane Privilege pas, Renault Premium Pas pas of Nissan+ card? Dan is de APK keuring voor jou helemaal gratis! Bij deze APK keuring zit ook een roetmeting en 4-gas test inbegrepen. Naast de APK biedt deze klantenkaart veel meer voordelen. Zo profiteer je van:

  • een gratis zomer- én winterinspectie;
  • het vervangen van defecte lampjes buitenzijde*;
  • een mobiliteitsservice*;
  • het bijvullen van vloeistoffen (inclusief vloeistoffen);
  • een ruitreparatie***;
  • bandreparatie***;
  • €10,- korting op de dagprijs van vervangend vervoer (Klasse A-B).

* Inclusief onderdelen; Xenon-, LED- en interieurverlichting uitgesloten

** Alleen voor de door Bochane Groep gevoerde merken

*** Bekijk de voorwaarden

Direct een APK afspraak maken bij Bochane

Kom langs bij één van onze vestigingen voor een snelle APK keuring tegen een scherpe prijs. Naast een APK keuring bieden we ook een grote onderhoudsbeurt aan. Hier zit de APK keuring bij inbegrepen! Informeer vrijblijvend naar alle mogelijkheden.