Werkplaatsafspraak

Maak online een afspraak in de werkplaats van één van onze vestigingen.
Kies de dag en het tijdstip die het beste bij jou past, dan staan onze medewerkers voor jou klaar.

Afspraak maken

Distributieriem

 

Distributieriem vervangen

Als je te lang doorrijdt met een versleten distributieriem loop je een groot risico dat deze ineens breekt. Dat wil je liever niet meemaken dat de distributieriem knapt terwijl je ergens naartoe onderweg bent. De hele motor kan er beschadigd door raken, wat tot enorm dure reparaties kan leiden. En jij staat ergens aan de kant van de weg met een kapotte auto, komt tot stilstand op een druk kruispunt of mindert ineens zoveel vaart dat dat voor gevaarlijke situaties zorgt. Maar dat is niet het enige. Ook de kleppen en klepgeleider, de cilinderkop, de zuigers en de nokkenas kunnen zwaar beschadigd raken met alle gevolgen van dien. Laat je distributieriem daarom op tijd vervangen om ernstige motorschade te voorkomen en je garantie niet te verspelen.

Wat doet een distributieriem eigenlijk?

Een distributieriem zorgt ervoor dat de krukas en nokkenas in de motor goed samenwerken en dat de motor dus goed loopt. Zonder distributieriem zal de nokkenas niet draaien en wordt je auto niet aangedreven. De riem is gemaakt van zeer sterk kunststof omdat hij behoorlijke krachten moet overbrengen. Dat kunststof is nog eens versterkt met kunststof en een teflon coating. Steeds meer auto’s hebben tegenwoordig een distributieketting, die gemaakt wordt van gehard staal. Een distributieketting is in principe onderhoudsvrij en hoeft dus niet periodiek vervangen te worden.

Wanneer moet je een distributieriem laten vervangen?

Een distributieriem vervangen is iets dat veel mensen liever zo lang mogelijk uitstellen. Toch is het verstandig het tijdig te doen, om nog grotere kostenposten te voorkomen als je te laat bent. Een distributieriem tijdig vervangen valt onder preventief onderhoud, dat laat je volgens de richtlijnen van de autofabrikant om de zoveel kilometer of om de zoveel jaar doen. Want ook als je niet zo veel kilometers met je auto maakt, kan de distributieriem door droogte scheurtjes gaan vertonen. Deze vervangingstermijn is een advies van de fabrikant waarbinnen de distributieriem zeker niet zou moeten kunnen breken. Als je de motor vaak en zwaar belast (bijvoorbeeld met een caravan) zal de distributieriem sneller slijten en eerder aan vervanging toe zijn. En dat is aan de buitenkant niet altijd zichtbaar.

Laat je distributieketting vervangen

Een distributieketting kun je het beste door een specialist zoals Bochane laten vervangen. Je vindt onze vestigingen in o.a. Elst, Lelystad en Zeist. Wil je weten om de hoeveel kilometer of jaar je het beste uw distributieriem kunt vervangen? Kom dan vrijblijvend bij ons lang of neem even contact met ons op. Wij vervangen jouw distributieriem al vanaf € 350. Je hebt er daarna kilometerslang geen omkijken meer naar!

* De kosten van het vervangen van een distributieriem zijn afhankelijk van het type en model auto.