Werkplaatsafspraak

Maak online een afspraak in de werkplaats van één van onze vestigingen.
Kies de dag en het tijdstip die het beste bij jou past, dan staan onze medewerkers voor jou klaar.

Afspraak maken

Banden

Je banden vervangen?

In de winter heb je met hele andere weersomstandigheden te maken dan in de zomer. In de zomer is het asfalt van de wegen warm. Het rubber van de band wordt dan zachter, wat het contact met het wegdek verslechtert. Dan zijn Zomerbanden veel fijner om mee te rijden.

Natte, gladde en besneeuwde wegen kunnen het rijden lastig maken. Je hebt meer kans op slippen of wegglijden en ook optrekken kan een probleem zijn. Of, erger nog, er kunnen ongelukken gebeuren. Winterbanden bieden dan uitkomst. Wij van Bochane raden dan ook aan om uw banden te wisselen voordat de winter begint en voordat de zomer begint. In onderstaande video vertelt serviceadviseur Almanzo wanneer het hier de juiste tijd voor is.

Banden vervangen: het verschil tussen zomerbanden en winterbanden

De rolweerstand van de banden is erg belangrijk. Zomerbanden worden gemaakt van stevig, hard rubber. Daardoor blijven de banden harder wanneer ze over warm asfalt rijden. Het profiel van een goede, harde zomerband is ongeveer 7 millimeter diep. Hierdoor heb je zeer goede grip bij temperaturen boven de 7 graden Celsius.

Als de temperatuur onder de 7 graden Celsius komt, adviseren wij te rijden op winterbanden. Met winterbanden heb je meer grip, een betere wegligging en een kortere remweg. Dat houdt in dat het verstandig is je banden te vervangen voor de winter en voor de zomer. Zeker wanneer je van plan bent op (wintersport)vakantie te gaan. In sommige landen is het gebruik van winterbanden namelijk verplicht.

Maak een bandenwissel afspraak
✓ Je ontvangt binnen 1 werkdag een vrijblijvende offerte!

 

All season banden

Vind je het maar vervelend om twee keer per jaar je banden te moeten verwisselen? All season banden, ook wel 4-seizoensbanden genoemd, kunnen dan een uitkomst bieden. Ze zijn een compromis tussen zomerbanden en winterbanden. Dat betekent dat je in de winter van meer voordelen profiteert ten opzichte van zomerbanden. Het betekent echter ook dat ze ten opzichte van winterbanden minder kwaliteiten bieden. Op besneeuwde wegen zullen winterbanden het beter doen dan all season banden, ze hebben hier meer grip. Wegrijden vanuit stilstand op een besneeuwde helling bijvoorbeeld is met all season banden een stuk moeilijker én onveiliger.

All season banden en wintersport

Wanneer je van plan bent met jouw eigen auto op wintersportvakantie te gaan, is het gebruik van all season banden af te raden. Als je auto in de winter gewoon in Nederland of een vergelijkbaar vlak land blijft, zijn all season banden voldoende om de winter veilig door te komen. Voor de wintersportvakantie kun je beter winterbanden op de auto laten leggen.

In Duitsland bijvoorbeeld zijn winterbanden of all season banden verplicht. In de heuvelachtige en bergachtige delen van Duitsland moet je zeker aan winterbanden denken, omdat all season banden dan echt te weinig grip bieden. Je doet er in ieder geval zeker verstandig aan snelheid te minderen en meer afstand te houden wanneer je all season banden onder je auto heeft liggen.

Zomerbanden

Wanneer moet je aan zomerbanden gaan denken?

Zodra de temperatuur buiten ook ’s morgens weer boven de 7 graden Celsius komen, is het tijd om je banden te verwisselen voor zomerbanden. Met zomerbanden beschikt het voertuig over een kortere remweg en een betere wegligging. Veiligheid boven alles!

Is een bandencheck verstandig?

Controleer aan het begin van het zomerseizoen altijd de status van je zomerbanden. De wettelijke minimale profieldiepte van de banden mag niet minder zijn dan 1,6 millimeter. Echter adviseren wij voor optimale grip en dus veiligheid je zomerbanden te vervangen bij een profiel van 2 millimeter. Daarnaast kunnen de banden ook niet direct zichtbare beschadigen vertonen, bijvoorbeeld in de zijwanden. Twijfel je aan de kwaliteit van uw banden? Bij Bochane zijn wij jou graag van dienst met een bandencheck.

Winterbanden

Wanneer is het tijd voor winterbanden?

Wanneer de winter weer voor de deur staat, is het verstandig om tijdig de zomerbanden voor winterbanden te verwisselen. Zodra de temperatuur buiten onder de 7 graden Celsius komt, doe je er slim aan uw zomerbanden te laten verwisselen. Met winterbanden ben je verzekerd van een betere wegligging en een kortere remweg.

Is een bandencheck verstandig?

Controleer aan het begin van de winter altijd de status van je winterbanden. Bij een profiel van minder dan 4 millimeter zijn winterbanden aan vervanging toe. Eigen veiligheid gaat immers boven alles en daarvoor is grip noodzakelijk. Maar ook jouw rijervaring en brandstofverbruik verbeteren door goede winterbanden. Bochane kan deze bandencheck voor je verzorgen.

Maak snel een afspraak

Maak snel een afspraak bij één van onze vestigingen, bijvoorbeeld in Barneveld, Nijmegen of Veenendaal, om uw banden te wisselen. Het wisselen van een set zomer- of winterbanden kost € 39,95. We verkopen ook nieuwe en gebruikte zomer- en winterbanden.

Heeft de auto al winterbanden? Kijk het profiel dan regelmatig na of dit nog niet versleten is. Banden met een profiel van minder dan 4 millimeter zijn aan vervanging toe. Heb je nieuwe banden nodig? Kijk dan eens bij onze winterbanden en all season banden. Ook voor gebruikte banden kun je bij ons terecht. Voordelig maar toch 100% veilig met minstens 4 millimeter profiel. Zomer- of winterbanden kun je voordelig opslaan in ons ‘bandenhotel’. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

* Prijs is per set (op velg) van 4 banden! Per individuele band €17,25