Elektrisch rijden

Elektrisch rijden is hartstikke populair, het aantal elektrische auto’s in Nederland blijft stijgen. Elektrische auto’s worden gezien als hét vervoersmiddel van de toekomst.

Een goede reden om elektrisch te gaan rijden is het milieu. Een elektrische auto stoot geen schadelijke uitlaatgassen, stikstofoxiden en fijnstof uit. Hierdoor is een elektrische auto een stuk beter voor het milieu dan een auto op fossiele brandstof. Fossiele brandstoffen zoals benzine en diesel dreigen bovendien op te raken, terwijl dit voor elektriciteit geen gevaar vormt. Elektriciteit kan eenvoudig door duurzame energiebronnen worden opgewekt met bijvoorbeeld windmolens of zonnepanelen. Het rijden van een elektrische auto is hierdoor beter én duurzamer alternatief wat het milieu betreft.

Waarom kiezen voor elektrisch rijden

De ervaring

Elektrische voertuigen zijn slimmer en schoner, maar er is meer. U ervaart namelijk ook een geheel nieuwe rijdsensatie. Het gevoel van direct koppel en de soepele acceleratie die een 100% elektrische motor u biedt is ongeëvenaard.

Lagere gebruikskosten

Elektriciteit is vaak minder duur dan benzine of diesel. Maar met overstappen naar elektrisch is het niet alleen de brandstof waar u op bespaart. U hoeft nooit meer olie te verversen, heeft veel minder onderhoud en geen emissietesten. Zo houdt u tijd en geld over! Minder bewegende delen, dus minder zorgen.

Voordelen

Het wordt steeds aantrekkelijker om een elektrische auto te gaan rijden. De economische voordelen gaan namelijk verder dan alleen de lagere gebruikskosten. Zo komt u misschien ook in aanmerking voor overheidssubsidies en belastingvoordelen, kunt u korting krijgen op kilometerheffingen en nog meer.

Opladen - Renault Zoe

Wat kost elektrisch rijden?

Een elektrische auto is duur in de aanschaf, maar goedkoper in het onderhoud en gebruik.

Een liter voor benzine staat gelijk aan de kilowattuur voor elektriciteit. De kosten zijn sterk afhankelijk van het verbruik van je elektrische auto.

Elektrische personenauto’s

Bochane heeft diverse elektrische modellen op voorraad. De Renault ZOE, de Renault Twizy en de Nissan LEAF.

Renault modellen Nissan modellen

Investeren in de toekomst

Prijzen

Beginnen met elektrisch rijden vergt een investering. Elektrische auto’s zijn voorzien van innovatieve technieken en een dure batterij, wat de auto iets prijziger maakt dan een regulier model. Elektrische auto’s worden echter steeds populairder, waardoor de prijzen blijven dalen.

Actieradius

De batterij is van groot belang voor een elektrische auto; deze drijft de auto aan en bepaalt de actieradius. De meeste elektrische auto’s kunnen gemakkelijk zo’n 175 km ver rijden, maar de batterijen worden steeds groter en beter. Zo heeft de Renault Zoe een actieradius van maar liefst 300 km! Het thuis opladen van de batterij neemt zo’n 4 tot 8 uur in beslag. Met een snellader van bijvoorbeeld Fastned laad je de Renault Zoe en de Nissan Leaf een stuk sneller vol, namelijk in 90 minuten.

CO2 uitstoot

Hoewel elektrische auto’s niet klimaatneutraal zijn, stoten ze over de gehele levensduur 35% tot 55% minder CO2 uit dan een vergelijkbare benzineauto. Dit is inclusief de productie en afbraak van de accu.

Elektrische bedrijfswagens

Wilt u uw bedrijf verduurzamen en bijdragen aan een beter leefklimaat, breid dan uw wagenpark uit met elektrische auto’s.

Naast personenauto’s hebben wij ook diverse elektrische bedrijfswagens in ons gamma.

Renault modellen Nissan modellen
Renault Twingo ZE

Bijtelling

Zakelijke rijders ontvangen 12% bijtelling. In 2022 geldt een bijtellingspercentage van 16% op elektrische auto’s tot de catalogusprijs van maximaal €35.000,-.

De bijtelling stijgt stapsgewijs tot 22% in 2026.

Bijtelling2020202120222023202420252026
Percentage8%12%16%16%16%17%22%
Max.
catalogusprijs*
45.00040.00035.000 30.000 30.000 30.000n.v.t
* Boven dit bedrag geldt een bijtellingspercentage van 22%

Renault Kangoo ZE

Nissan E-NV200

Renault Master ZE

Renault Twingo ZE

Elektrische auto Kopen

Tegenwoordig kunt u voordelig een elektrische auto aanschaffen. In 2022 kunt u in aanmerking komen voor de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). Vanaf 3 januari 2022 betreft het €3.350,- subsidie op de aanschaf van een nieuwe elektrische auto.

Renault modellen Nissan modellen
Renault Zoe grijs zakelijk

Elektrische auto Leasen

Naast het aanschaffen van een nieuwe auto kunt u u natuurlijk ook een elektrische auto leasen.

De maandelijkse kosten voor reparatie en onderhoud voor een elektrische auto zijn dan wel beperkt, maar daarentegen is de afschrijving doorgaans juist weer een hogere kostenpost dan bij een benzineauto. Vaak komt dit door de veel hogere aanschafprijs die niet of slechts ten dele gecompenseerd wordt door een betere restwaarde. Dat is nog een onzekere factor.

Met private lease heb je die onzekerheid niet.

Renault modellen Nissan modellen

Elektrische Occasions

Het elektrisch rijden is niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Dat betekent dat er tegenwoordig redelijk wat elektrische occasion aangeboden worden.

Vanaf 3 januari 2022 betreft het €2.000,- subsidie op de aanschaf van een elektrische occasion, wat maakt dat u nóg voordeliger elektrisch kunt rijden.

Ook bij Bochane staan er aantrekkelijke elektrische occasions en demo’s ter beschikking.

Bekijk voorraad

Meer milieuvriendelijke auto’s bij Bochane

Blanc Albatre QNW

Hybride

E-TECH

Meer informatie

LPG + Benzine

Bi-Fuel

Meer informatie