Elektrisch rijden

Kies vandaag nog voor een elektrische auto

Door oplopende prijzen, schaarste en het tegengaan van de uitstoot van fossiele brandstoffen is de transitie naar elektrische auto’s onomkeerbaar. Binnen nu en 2030 zullen deze auto’s het aanbod domineren. Rond 2050 zullen auto’s op diesel en benzine uit het straatbeeld verdwenen zijn. Om hier klaar voor te zijn en voor jou het juiste overstapmoment te bepalen, informeren we je graag over de elektrische auto.

Voordelen van elektrisch rijden

Een elektrische auto is schoner en geeft minder uitstoot;

Een elektrische auto is zuiniger, dit is uiteraard wel afhankelijk van hoe het rechterpedaal wordt bediend;

Een elektrische auto is goedkoper in onderhoud. Zo zijn er namelijk geen oliewissels of is bijvoorbeeld de vervanging van distributiekettingen niet langer nodig;

De rijbeleving is fantastisch, het accelereren gaat traploos en er is bijna geen rijgeluid meer.

Aanbod elektrische auto’s bij Bochane

Bochane is officieel merkdealer van Renault, Dacia en Nissan. Daarnaast bieden we een breed assortiment aan gebruikte auto’s aan. Renault en Nissan zijn pioniers op het gebied van elektrificatie met al meer dan 10 jaar ervaring met elektrisch aangedreven auto’s in het assortiment. Op basis van de opgedane ervaring, vindt er nu een grote transitie plaats. Er worden aan de lopende band nieuwe elektrische en deels elektrische (hybride) auto’s aan het assortiment toegevoegd. Door de geschiedenis met elektrische auto’s heeft Bochane ook een steeds breder aanbod aan elektrische occasions. 

Wil je meer weten over het aanbod van elektrische auto’s bij Bochane?
Bekijk meer over de merken en het occasionaanbod.

Waarom nu een elektrische auto kopen?

De eerste reden om elektrisch te gaan rijden is het milieu. Een elektrische auto stoot geen schadelijke uitlaatgassen, stikstofoxiden en fijnstof uit. Hierdoor is een elektrische auto een stuk beter voor het milieu dan een auto op fossiele brandstof. Fossiele brandstoffen, zoals benzine en diesel dreigen bovendien op te raken, terwijl dit voor elektriciteit geen gevaar vormt. Elektriciteit kan eenvoudig door duurzame energiebronnen worden opgewekt met bijvoorbeeld windmolens of zonnepanelen. Het rijden van een elektrische auto is hierdoor beter én duurzamer alternatief als het om het milieu gaat.

De tweede reden om te kiezen voor een elektrische auto: een elektrische auto is slimmer en schoner, maar er is meer. Je ervaart namelijk ook een geheel nieuw gevoel van rijden. Het gevoel van direct koppelen en de soepele acceleratie die een 100% elektrische motor biedt, is ongeëvenaard.

De derde reden waarom er voor een (deels) elektrische auto gekozen wordt: Elektriciteit is vaak goedkoper dan benzine of diesel. ‘Wat kost elektrisch rijden?’ Dit is een vraag die we vaak krijgen. Dit is uiteraard afhankelijk van het type auto dat je kiest. Door over te stappen op een elektrische auto bespaar je niet alleen op de brandstof. Je hoeft bijvoorbeeld de olie ook niet meer te verversen, je hebt veel minder onderhoud en er zijn geen emissietesten meer. ‘Is elektrisch rijden goedkoper?’ Ja! Je houdt namelijk tijd én geld over! Minder bewegende delen zorgen voor minder zorgen.

Een elektrische auto leasen

Het leasen van een elektrische auto werkt niet anders dan bij een auto met fossiele brandstof. Wel kunnen we hier de laadoplossing meenemen in het contract en krijgt de bestuurder een laadpas in plaats van een tankpas. Met deze pas verrekenen we ook de zakelijk thuis geladen stroom. Bij Bochane bieden we voor bedrijven praktische lease oplossingen via Bochane Lease.

De bijtelling van een 100% elektrische auto

Voor hybride voertuigen geldt gewoon de 22% bijtellingsregel. Kies je voor een 100% elektrische auto, dan geldt er een gunstiger bijtellingstarief. Zakelijke rijders betalen in 2022 een bijtellingspercentage van 16% op elektrische auto’s met een cataloguswaarde van maximaal €35.000,-. Het resterende bedrag boven de € 35.000,- wordt belast met 22% bijtelling. De bijtelling op elektrische auto’s stijgt stapsgewijs tot 22% in 2026. Zie in onderstaand schema de opbouw naar 2026.

Jaar2020202120222023202420252026
Bijtelling8%12%16%16%16%17%22%
Max. cataloguswaarde*€ 45.000€ 45.000€ 35.000€ 30.000€ 30.000€ 30.000N.v.t.

*Boven dit bedrag geldt een bijtellingspercentage van 22%

Subsidies elektrisch rijden als ondernemer of zakelijke rijder

Ondanks dat de bijtelling voordelen van elektrische auto’s in de loop van de tijd worden afgeschaft, stimuleert de overheid nog steeds de introductie van elektrisch rijden. Ons team van specialisten kan je informeren over aanschaf subsidies op bijvoorbeeld gebruikte elektrische auto’s en subsidies die van toepassing zijn op bedrijfsauto’s met een klimaatvriendelijke footprint. Neem contact op met een specialist bij jou in de buurt.

Subsidies elektrisch rijden voor particulieren

De Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) is in juli 2020 begonnen en loopt tot en met 31 december 2024. De overheid heeft deze regeling in het leven geroepen om de transitie naar elektrisch rijden te versnellen. Helaas is de subsidie voor elektrisch rijden in 2022 al helemaal vergeven, maar in 2023 komt er nieuw geld beschikbaar. Bij aanschaf van een nieuwe 100% elektrische auto ontvang je in 2023 € 2.950,-. Voor een gebruikte 100% elektrische auto ontvang je € 2.000,-. Interessant dus! Vraag onze verkoopadviseurs naar meer informatie.

Hoe moet je een elektrische auto opladen?

Een ander voordeel van een elektrische auto is dat je nooit meer hoeft te tanken. Het stilstaan bij een tankstation is zonde van je tijd. Dit gebeurt altijd als het niet uitkomt. Elektrisch laden kan gewoon thuis of op de zaak. Omdat je daar dan toch al bent, kost het geen extra tijd. Als de batterij onderweg toch een keer bijna leeg is, dan kun je bij één van de vele snelladers langs de snelweg de auto weer laden.

Goedkoop elektrisch laden

Doorgaans is elektrisch laden flink goedkoper dan het tanken van diesel of benzine. Het is dus al snel interessant om elektrisch te gaan rijden. Hoe goedkoop deze stroom is, is ook voor een groot deel afhankelijk van je eigen energiecontract. Gelukkig kun je hiervan met onze laadoplossingen optimaal profiteren. Dit doe je door slim te laden en dit automatisch te verrekenen met je werkgever. Lees hier meer over laadpunten bij Bochane.

De laadoplossingen van Bochane

Om te kunnen rijden met een (deels) elektrische auto met stekker is een laadpunt nodig. Een elektrische auto kun je thuis opladen op een eigen parkeerplek, op de straat via een publieke laadpaal, op werk of met een snellader langs de snelweg. Om je te ondersteunen in een laadpunt thuis op eigen terrein biedt Bochane verschillende laadoplossingen aan. Lees hier meer over de laadoplossingen van Bochane.

Ontdek ons aanbod elektrische auto’s