Welke laadpaal thuis past bij jouw situatie?

Ben jij (bijna) de trotse eigenaar van een elektrische auto en wil je deze thuis opladen? Dan kan een laadpaal voor thuis niet ontbreken. Met een laadpaal thuis kan jouw voertuig op ieder gewenst moment snel en voordelig worden geladen. Op deze pagina vind je alles over wat je moet weten wanneer je een laadpaal voor thuis wilt aanschaffen.

Een laadpaal thuis

Een laadpaal thuis installeren lijkt makkelijk geregeld, maar toch zijn er een aantal zaken waar wij je graag meer over vertellen. Termen als 11 kW of 22 kW, Slim Laden, Load Balancing, Automatisch Verrekenen en onderhoudscontracten klinken vast niet onbekend. Toch leggen wij ze graag nog een keer aan je uit.

Laadsnelheid

Bij de laadoplossingen van Bochane kies je voor een Alfen EVE Pro-Line met een laadsnelheid tot 22 kW. De netaansluiting in de meterkast bepaalt de maximale laadsnelheid van jouw laadpunt. De meeste meterkasten beschikken over een 3-fasen aansluiting (3x25A), enkele over een 1-fase aansluiting (1x25A). Wanneer je over een nieuwer huis beschikt, is de netaansluiting vaak 3x25A (ook wel een 3-faseaansluiting genoemd). Hiermee is de maximale laadsnelheid van jouw laadpunt een stuk hoger. Via jouw netbeheerder of via de hoofdaansluiting in de meterkast kun je bekijken over welke aansluiting jouw huis beschikt. Met een 3x25A aansluiting kan over het algemeen met 11 kW worden geladen; met een 1x25A aansluiting kan, afhankelijk van de auto, met 3,7-5,7 kW worden geladen. Een verzwaring van de aansluiting (of dat nou van 1x25A naar 3x25A of van 3x25A naar 3x35A is) kan bij de netbeheerder worden aangevraagd.

Smart Charging

De letterlijke vertaling van Smart Charging is ‘slim laden’. De term verklapt al een beetje wat het inhoudt: het slim gebruiken van het stroomnetwerk. Wat de elektriciteit kost, is afhankelijk van jouw energiecontract of de prijs aan de paal bij laden onderweg. Jouw eigen energiecontract heeft echter meestal een gedifferentieerd tarief op basis van de capaciteit van het energienetwerk. Simpel gezegd: als iedereen slaapt, is de stroom goedkoper. Met de app die wij leveren bij de auto kun je laden op het moment dat de stroom het goedkoopst is. Helemaal geautomatiseerd en gebaseerd op al jouw wensen.

Dynamic Load Balancing

Al onze laadoplossingen zijn standaard voorzien van Dynamic Load Balancing. Met Dynamic Load Balancing wordt het stroomverbruik in jouw huis voor je gemanaged. Hierdoor laadt de auto nooit teveel stroom en zal de meterkast nooit overbelast raken. Op het moment dat je met andere activiteiten veel stroom gebruikt, wordt de toevoer naar de auto automatisch aangepast. Op deze manier wordt de stroomcapaciteit altijd gelijkmatig verdeeld. Bij de Bochane laadoplossingen is Load Balancing standaard meegenomen in het pakket.

De laadoplossingen
van Bochane

Om nu en in de toekomst klaar te zijn voor een laadpaal thuis, bieden wij jou een toekomstbestendige laadpaal aan. Hierbij kiezen wij voor de Alfen EVE Pro-Line tot 22 kW laadpaal. De laadoplossing is te monteren aan de muur (wallbox) of op een losstaande paal. Via het intake formulier brengen wij gemakkelijk en snel jouw situatie in kaart en zie je direct wat de kosten zijn voor de laadpaal thuis. Vervolgens plaatsen wij de laadpaal voor thuis vaak binnen 6 weken.

Laadpaal kopen en installeren bij Bochane

Bij Bochane is het monteren van jouw laadpaal, de aansluiting met de meterkast en het activeren van de software inbegrepen. Wil je het laadstation niet direct aan huis, maar op een andere plek rondom huis? Dan kun je kiezen voor een uitbreiding van de aansluiting. Denk aan extra graafwerkzaamheden, extra kabelmeters of de montage van het laadstation op een paal. 99% van de woonsituaties vallen binnen één van onze oplossingen. Heb je andere wensen? Dan bieden wij snel en praktisch een maatwerkoplossing voor de laadpaal thuis. Vul het intakeformulier in om jouw situatie in kaart te brengen.

Automatisch verrekenen van laadkosten

Wanneer jouw werkgever jou een auto ter beschikking heeft gesteld voor zakelijk gebruik, krijg je daar meestal ook een tankpas bij. Bij een auto met fossiele brandstof tank je met deze pas bij het tankstation en gaat de rekening naar de werkgever of de leasemaatschappij. Bij thuisladen gaat de factuur van de stroomkosten naar jou. Met het Automatisch Verrekenen Pakket van Bochane kun je met jouw laadpas de kosten van het laden aan het eigen laadpunt met de ‘auto van de zaak’ geautomatiseerd verrekenen. Om dit te regelen, heb je een maandelijks abonnement nodig. Het Automatisch Verrekenen abonnement kost € 7,50 per maand.

Onderhoudscontract bij het laadpunt

Bij een laadpaal thuis van Bochane heb je de garantie dat als er al iets fout gaat, de meeste storingen op afstand kunnen worden opgelost. Het komt gelukkig weinig voor dat we je niet digitaal kunnen helpen. Als dit wel het geval is, is de servicemonteur snel bij jou op locatie. De garantie op de laadpaal thuis voorziet niet in deze service op locatie. Wij raden je dan ook aan om voor € 6 per maand een onderhoudscontract af te sluiten, zodat we bij problemen naar jou toe komen en je volledig ontzorgd wordt.

Benieuwd naar de kosten of het contract gelijk bestellen? Klik op onderstaande button en vul het intakeformulier in. Een laadpunt van Bochane wordt doorgaans binnen 6 weken bij jou thuis of op de zaak geplaatst.

Op zoek naar een Laadplein leverancier of Laadpunten op de zaak?

Ons team van accountmanagers kan jou in contact brengen met verschillende leveranciers. Ook kunnen zij aangeven waar het laadpunt aan moet voldoen wanneer deze moet worden ingezet voor de merken Renault, Dacia of Nissan.