Autosalon Parijs: de diamanten van Renault

Renault 4Ever

Autosalon Parijs: de diamanten van Renault

We moesten er even op wachten, maar de autosalon van Parijs is officieel van start gegaan. Voor Renault betekent dat een kans om alle bezoekers kennis te laten maken met de toekomst. Maar liefst vier verschillende conceptcars staan als diamanten te glimmen onder de Franse spotlights. Dat dit geen toevallig nummer is, blijkt al snel als we bij de eerste en wellicht belangrijkste model komen, de Renault 4EVER Trophy.

Renault 4EVER Trophy

Renault 4 toont zijn intenties

Uitgedost als trophy truck, is de aankomende Renault 4 als conceptcar te bewonderen. De extreme Renault 4EVER Trophy is het volledig elektrisch retro-geïnspireerde model dat zijn gelijkenis toont met de klassieke Renault 4 door onder andere de herkenbare grill en derde zijruit. Meer speelsheid vinden we op de achterkant van de 4EVER Trophy, waar de afgeronde rechthoekige achterlichten flink uit de carrosserie steken. Diverse details worden door een paarse kleur uitgelicht, zoals de spanbanden voor het reservewiel en de rijplaten. Het productiemodel zal er iets minder ruig uit zien, maar één ding is zeker, ook de productieversie zal je aandacht weten te grijpen. Op dat moment moet nog eventjes gewacht worden, de Renault 4 komt pas in 2025 uit.

Renault 5 autosalon parijs

Renault 5 en zijn duivelse broer

Iets minder lang wachten is het op de Renault 5, de elektrische stadsauto maakt zijn officiële debuut namelijk in 2024. Op de Autosalon van Parijs staat wederom het conceptmodel te schitteren. De Renault 5 weet het jaren tachtig gevoel van de supercinq weer helemaal terug te brengen. Dankzij de herkenbare daklijn en het asymmetrisch logo op de achterzijde zie je gelijk dat dit gaat om een Renault 5. Het is echter niet de enige Renault 5 die de aandacht trekt, dat weet de Renault R5 Turbo 3E ook uitstekend te doen.

Renault R5 Turbo 3E achtervleugel

Deze duivelse broer van de originele Renault R5 Turbo 2 heeft een moderne make-over gekregen voor elektrisch rijplezier. Met maar liefst 380 PK op de achterwielen weet deze elektrische gevaarte van 0-100 in 3,5 seconden te schieten. Flashbacks naar de Groep B Renault 5 Maxi turbo komen onder andere door de wheelcovers en de enorme achterspoiler. Een waardige elektrische opvolger van de knotsgekke R5 Turbo-saga.

Renault Scenic Vision

Renault Scenic Vision

Het laatste conceptpareltje op de beursvloer is de Renault Scenic Vision. Deze conceptcar laat een hele andere auto zien dan de Scenic zoals wij hem kennen. Om te beginnen is de vorm meer van een traditionele hatchback, alleen dan op groter formaat. Alles draait om de binnenruimte en het interieur is dan ook dusdanig ontworpen om zoveel mogelijk ruimte te creëren. Zo staan de stoelen op een frame waardoor er voor de achterste passagiers meer ruimte ontstaat voor de voeten. De stoelen zijn tevens extra dun gemaakt om meer beenruimte te ontstaan. Het minimalisme gaat verder door de vele kleine beeldschermen die zowel voor- als achterin gemonteerd zijn voor informatie.

Renault Autosalon parijs

Ook de nieuwe Renault Austral is te bewonderen op de stand. De sportieve SUV is als E-Tech Full-Hybrid een interessante auto voor de Nederlandse markt. Door de innovatieve E-Tech technologie en sportieve uitstraling, is de Renault Austral het beste van twee werelden. Elektrisch voor in de stad, zonder te hoeven op te laden.  

937x bekeken Team Bochane

Reacties zijn gesloten.

Online een afspraak maken voor APK, service of onderhoud in onze werkplaats? Kies snel en eenvoudig het gewenste tijdstip een maak de afspraak online! Wij helpen u graag verder.

Afspraak plannen
Detail afbeelding

Meer blogs

Renault Symbioz, ruimte maakt het leven makkelijk

Renault Symbioz, ruimte maakt het leven makkelijk

Lees verder
608x bekeken Team Bochane
De nieuwe Mitsubishi ASX: gemak met garantie

De nieuwe Mitsubishi ASX: gemak met garantie

Lees verder
857x bekeken Team Bochane
Einde BPM-regeling ondernemers op bedrijfswagens

Einde BPM-regeling ondernemers op bedrijfswagens

Lees verder
762x bekeken Team Bochane