De nieuwe Dacia Duster: klaar voor elk avontuur

De nieuwe Dacia Duster: klaar voor elk avontuur

Dacia heeft zojuist de derde generatie van de Duster onthuld. De C-segment SUV met de prijs van een B-segment SUV, is al jaren succesvol vanwege het no-nonsense avontuurlijke karakter en vriendelijke prijs. Deze succesformule wordt in 2024 doorgezet met een stoerder, chiquer maar nog steeds budgetvriendelijke opvolger.

Nieuwe stijl betekent nieuw avontuur

Het ontwerp van de Dacia Duster is grondig onder de loep genomen. De juiste proporties is waar het allemaal mee begint en de Duster heeft niet alleen scherpere hoeken, maar ook minder losse elementen. Zo ontstaat er een robuuste auto die geen chrome of andere versiering nodig heeft om een impact te maken.

Zo zijn de bodembeschermers zelfs niet eens geverfd, maar gemaakt van een uit bijna 20% gerecycled materiaal genaamd Starkle ®. Op dit materiaal zijn krassen nagenoeg niet te zien en zorgen de witte deeltjes in het materiaal voor een glanzend effect. Zowel in de binnenkant als de buitenkant komen de Hexagon- en Y-vormen overal terug. Kijk maar eens naar de lampen, bumpers, luchtroosters, dashboard, stoelen en ga zo maar door. Zelfs het stuur heeft de hexagon vorm overgenomen voor meer zicht en meer beenruimte.

Deze nieuwe stijl die al te zien was in de Bigster- en Manifesto conceptcars laat zien dat de Dacia Duster klaar is voor het avontuur. Kies voor de Sleep Pack die in minder dan 2 minuten jouw opbergruimte omtovert tot een klaptafel of tweepersoonsbed. Vul de dakdragers tot wel 80 kilo met jouw campingapparatuur en laat geen heuvel je meer in de weg staan.

In de 4×4 is het avontuur nog meer binnen handbereik dankzij Hill assist. Gebruik de 217mm bodemvrijheid (meer dan een Porsche Cayenne) en gebruik de 31 graden aanrijhoek (even groot als een Mercedes G-klasse) om moeiteloos heuvels op te rijden. Schakel de hill assist aan en rij met een gecontroleerde snelheid langzaam de heuvel af.

Voller dan ooit

Ondanks dat de nieuwe Dacia Duster nog steeds 4.34 meter lang is, heb je meer ruimte dan ooit. Het nieuwe CMF-B platform zorgt voor meer beenruimte voor- en achterin en de bagageruimte is gegroeid naar maar liefst 472 liter. Dankzij het nieuwe YouClip accessoiresysteem, kan je deze ruimte tevens nog meer personaliseren. Bevestig tot maximaal zes YouClip-grepen op het dashboard, middenconsole of bagageruimte. En monteer een tablethouder, smartphonehouder of zelfs een 3-in-1 bekerhouder, tassenhaak en lamp aan de YouClip!

Vanaf de Expression-uitvoering is de nieuwe Duster voorzien van een 10,1 inch multimediasysteem dat gekanteld is naar de bestuurder. Daarnaast is er voor het eerst een digitaal instrumentenpaneel van 7-inch achter het stuur.

Voorjaar 2024 naar Nederland

De derde generatie Dacia Duster beschikt tot de mogelijkheid van drie verschillende motoren. Als eerste is er de bekende Hybrid 140 die ook in de Jogger te vinden is. De 1,6 liter motor is gecombineerd met twee elektromotoren voor een zuinige maar krachtige hybrid-aandrijving. De Duster TCe 130 is een nieuw mild-hybrid systeem voor Dacia dat als handgeschakelde zesversnellingsbak in zowel twee- als vierwielaandrijving verkrijgbaar is.

Wil je nog verder komen in één rit, dan is er de Eco-G 100 iets voor jou. Dankzij een 50 liter benzinetank en 50 liter LPG tank, rij jij zuinig en betaalbaar tot wel 1.300 kilometer in één keer! De LPG tank is zo geplaatst dat dit niet ten koste gaat van de bagageruimte.

Dus voor welk avontuur jij ook gaat, in de stad of in de modder, de Dacia Duster brengt je er moeiteloos naartoe. Vanaf het voorjaar van 2024 is de nieuwe Dacia Duster beschikbaar bij Bochane.

1493x bekeken Team Bochane

Reacties zijn gesloten.

Online een afspraak maken voor APK, service of onderhoud in onze werkplaats? Kies snel en eenvoudig het gewenste tijdstip een maak de afspraak online! Wij helpen u graag verder.

Afspraak plannen
Detail afbeelding

Meer blogs

Renault Symbioz, ruimte maakt het leven makkelijk

Renault Symbioz, ruimte maakt het leven makkelijk

Lees verder
608x bekeken Team Bochane
De nieuwe Mitsubishi ASX: gemak met garantie

De nieuwe Mitsubishi ASX: gemak met garantie

Lees verder
857x bekeken Team Bochane
Einde BPM-regeling ondernemers op bedrijfswagens

Einde BPM-regeling ondernemers op bedrijfswagens

Lees verder
763x bekeken Team Bochane