Airco onderhoud


Bijna elke auto heeft tegenwoordig airconditioning. Met het juiste gebruik en goed onderhoud van de airco geniet u er dagelijks van. Werkt uw airconditioning niet goed of verspreidt het systeem vieze geurtjes? Dan heeft uw auto airco onderhoud nodig! Ontdek in bovenstaande video wat er tijdens zo’n onderhoudsbeurt gebeurt.

Laat uw airco op tijd reinigen en profiteer:

  • Betere hygiëne en gezondheid : tijdig onderhoud voorkomt bacteriegroei en schimmels in uw aircosysteem
  • Bespaar op de kosten: een goed werkend systeem verbruikt minder brandstof
  • Verbeterde veiligheid: een schone airco voorkomt beslagen ramen en houdt de bestuurder fris en alert
  • Frisse lucht: een gereinigde airconditioning voorziet u van schone lucht op de perfecte temperatuur.

Niet zeker of uw airco onderhoud nodig heeft? Maak een afspraak voor een gratis check en krijg een eerlijke rapportage over de staat van uw airco.

7 tips om uw airco in topconditie te houden

Natuurlijk kunt u ook zelf bijdragen aan een goede conditie van uw airco. Met deze tips geniet u altijd van frisse en schone lucht in uw auto, jaar in jaar uit!Gebruik uw airco het hele jaar door minimaal één maal per week. Regelmatig gebruik voorkomt lekkages door uitdroging van pakkingen en keerringen. Bovendien reduceert dit de vorming van onaangename geuren en ophoping van bacteriën.

  1. Gebruik de airco om het vocht van uw ramen te verdrijven. De airconditioning haalt vocht uit de lucht en helpt daarmee tegen condens en het beslaan van de ramen.
  2. Schakel de airco pas enkele minuten na het starten van de auto, dat bespaart brandstof en voorkomt onnodige slijtage aan de koppeling van de compressor.
  3. Schakel de airco vast uit voordat u de auto uitzet. Ook dit voorkomt condensvorming in de installatie en vermindert kans op stankoverlast. Ten slotte voorkomt het tijdig uitschakelen van de auto de bekende “klap“ door het temperatuurverschil bij het uitstappen.
  4. Rijd bij hoge temperaturen in de zomer eerst even met de ramen open, zonder de airco in te schakelen. Zo bereikt u eerder de gewenste binnentemperatuur.
  5. Laat minimaal jaarlijks uw airco reinigen. Tijdens het reinigen wordt er een antibacteriële behandeling uitgevoerd waarmee geurvorming en bacteriegroei wordt voorkomen.
  6. Laat minimaal eens per 2 jaar een onderhoudsbeurt uitvoeren aan uw airco. Alle onderdelen van de airco worden gecontroleerd, het koelmiddel wordt ververst en de olie wordt gecontroleerd en aangevuld. Zo garandeert u de ijskoude werking van uw airco.
Bochane Groep scoort gemiddeld een 8.8
Dit is het gemiddelde cijfer uit 9390 beoordelingen
Bekijk reviews