Airco onderhoud


Werkt uw airconditioning niet naar behoren of heeft u bij het gebruik last van vieze geurtjes? Dan is uw Renault toe aan airco onderhoud. Bochane Renault adviseert om jaarlijks de airco te reinigen en eens per 2 jaar airco onderhoud te plegen.

Wat kost airco onderhoud?

 • Airco Check à € 25,- incl. BTW
 • Airco reinigen (anti-bacterie- en geurbehandeling) vanaf € 39,- incl. BTW
 • Airco onderhoud (bijvullen en vacuümeren) vanaf € 139,- incl. BTW

Vraag een offerte aan

Welke soorten airco onderhoud zijn er?

Airco Check
Tijdens een airco check wordt de werking en de temperatuur van uw airco gecontroleerd. Is de airco vervuild? Dan kunt u deze in onze werkplaats laten reinigen tijdens een airco reiniging

Airco reiniging
Tijdens een airco reiniging wordt de conditie van de leidingen gecontroleerd, worden deze gereinigd en gedesinfecteerd en indien optioneel wordt er een pollenfilter geplaatst. Zo gaat u weer fris op pad.

Airco servicebeurt
Bochane Renault adviseert om eens per 2 jaar airco onderhoud uit te voeren. Hierbij wordt het koudemiddel vervangen, de compressorolie bijgevuld en er wordt een test gedaan om het systeem te controleren op lekkage. Optioneel wordt uw pollenfilter tijdens de onderhoudsbeurt vervangen.  Hoe een airco onderhoudsbeurt er precies aan toe gaat ziet u in onderstaande video.

4 Redenen om uw airco te reinigen:

 1. Gezondheid/ hygiëne
  Na verloop van tijd ontwikkelen zich in het aircosysteem bacteriën en schimmels. Deze veroorzaken naast geurtjes ook lichamelijke klachten aan luchtwegen en ogen. Tijdens de airco reinigingsservice wordt het systeem grondig en hygiënisch gereinigd waardoor deze klachten eenvoudig worden voorkomen.
 2. Kostenbesparing
  Een goed werkend aircosysteem zal minder snel defecten vertonen en minder energie verbruiken wat resulteert in minder brandstof verbruik. Met tijdig onderhoud voorkomt u dure reparaties die vaak vele mate hoger uitvallen dan de kosten van een tijdige servicebeurt.
 3. Veiligheid
  Als uw airconditioning goed functioneert, voorkomt hij dat uw ramen beslaan. Bovendien houdt hij u als bestuurder fris en alert. Tijdens de Airco Service controleert uw Renault dealer de volledige werking van uw aircosysteem. Eventuele herstellingen voert uw Renault dealer vakkundig voor u uit, vanzelfsprekend tegen scherpe tarieven.
 4. Werking
  Uw airconditioning werkt sneller en efficiënter als hij in topvorm verkeert. Hij houdt uw Renault heerlijk fris in de zomer en verhoogt tijdens de andere seizoenen uw temperatuurcomfort
*Vraag de service-adviseur naar de prijs van de Airco Servicebeurt voor uw Renault. (Prijs)wijzigingen en fouten voorbehouden.