Alpine en Le Mans, al 60 jaar verbonden

Alpine 2024 Le Mans en Alpine A110R Le Mans

Alpine en Le Mans, al 60 jaar verbonden

Op 10 en 11 juni was het dan zover, de 24 uur van Le Mans werd verreden op het Circuit de la Sarthe. Het grootse evenement, viert dit jaar zijn 100 jarig bestaan met maar liefst zeven verschillende fabrikanten in de Hypercar klasse.

Volgend jaar wordt het echter nog spannender, want dan zal de Franse fabrikant Alpine officieel meedoen in de Hypercar klasse met de Alpine A424 Beta. Een volgend hoofdstuk in een verhaal dat al 60 jaar geschreven wordt.

Alpine en de 24 uur van Le Mans

Alpine maakte zijn debuut op Le Mans in 1963, met de compacte Alpine M63. Vanaf het eerste moment is het duidelijk dat aerodynamica hoog in het vaandel staat bij het Franse merk. In de daaropvolgende jaren werkt Alpine hard aan het ontwikkelen van betere raceauto’s en het aantrekken van getalenteerde coureurs.

Alpine ontwikkelt zich steeds verder op het legendarische circuit de la Sarthe. Het absolute hoogtepunt komt in 1978, wanneer de Renault Alpine A442 de eindoverwinning weet te behalen tijdens de 24 uur van Le Mans.

De Alpine A110R Le Mans

Om het 60 jarige jubileum tussen twee Franse instituten in de Automotive-industrie te vieren, introduceert het merk de Alpine A110R Le Mans. Een speciale topversie waarvan er slechts 100 exemplaren worden gebouwd. Dankzij diverse lichtgewicht componenten is de acceleratietijd van 0-100 km/u slechts 3,9 seconden!

De Alpine A110R Le Mans is te erkennen aan zijn exclusieve wit-blauwe Le Mans kleurstelling. Van binnen is de officiële 24 uur van Le Mans handtekening op de voorspoiler, zijskirts en kuipstoelen te vinden.

Van de 100 exemplaren komt er slechts één naar Nederland, voor een prijs van €152.590

De toekomst van Alpine en Le mans

In 2024 neemt alpine de volgende stap in de racerij en zal het meedoen in de FIA World Endurance Championship (FIA WEC) in de LMDh klasse. Hier zal het de strijd aangaan tegen andere legendarische merken zoals Ferrari en Porsche. De Alpine A442 Beta is een voorloper van de uiteindelijke racewagen in de LMDh klasse.

Het conceptmodel heeft diverse elementen die ook op de eerder onthulde Alpine Alpenglow te zien zijn. Een statement van Alpine dat zowel naast als op de baan, sportiviteit altijd een factor speelt.

676x bekeken Team Bochane

Reacties zijn gesloten.

Online een afspraak maken voor APK, service of onderhoud in onze werkplaats? Kies snel en eenvoudig het gewenste tijdstip een maak de afspraak online! Wij helpen u graag verder.

Afspraak plannen
Detail afbeelding

Meer blogs

Top 5 mooiste autoroutes van Europa

Top 5 mooiste autoroutes van Europa

Lees verder
0x bekeken Team Bochane
Review Smart #3 Brabus: pakt alle headlines

Review Smart #3 Brabus: pakt alle headlines

Lees verder
0x bekeken Team Bochane
Vijf redenen om voor BYD te kiezen

Vijf redenen om voor BYD te kiezen

Lees verder
0x bekeken Team Bochane