Autosalon Parijs: Het Dacia Manifest

Dacia Duster

Autosalon Parijs: Het Dacia Manifest

De autosalon van Parijs is nog tot 23 oktober in de hallen van de Paris Expo Porte de Versailles te bewonderen. Diverse merken laten hier hun nieuwste voertuigen en mobility concepts zien. Op de Dacia stand laat het Roemeense merk zijn intenties zien. Een nieuwe motor, een nieuwe look en een nieuw doel.

Dacia Manifesto

Het is niet meer dan toepasselijk om dit manifest van Dacia te beginnen met de Dacia Manifesto. De conceptcar maakte zijn debuut een maand geleden, maar is ook op de Autosalon te bewonderen. Het ontwerp van de Dacia Manifesto laat zien welke kant Dacia op wilt gaan als merk. Dacia is bedoelt voor mensen die van avontuur houden, praktisch zijn ingesteld, maar ook van slim design houden. Zo bestaat het interieur uit twee stoelen die gemaakt zijn om ook als ligmat te kunnen gebruiken. Het dashboard is gemaakt van kurk en er zijn overal verbindingspunten te vinden, handig als je wat extra bagage wilt meenemen.

Dacia autosalon parijs

Een nieuwe huisstijl

Ook op productiegebied is er het een en ander verandert. Zo zijn er twee nieuwe kleuren beschikbaar die geïnspireerd zijn door de natuur, een pastel/mosgroen en een lichtgrijze kleur. De  kleuren gaan gepaard met een nieuw logo. Het lettertype op de achterzijde van onder andere de Sandero en Duster, laten een stoerder en ruigere tekst zien. Deze hoekige vormen zijn ook al terug te vinden in de achterlichten. Voorop zijn op alle Dacia’s nu ook een andere grill te vinden. Het oude Dacia logo is vervangen voor een abstract logo dat de letters D en C met elkaar verbind.

Dacia Hybrid 140

Hybride aandrijving

Voor de Dacia Jogger is de nieuwe hybride motor getoond. De Hybrid 140 bestaat uit een 1,6 liter motorblok gekoppeld aan twee elektromotoren. Dit zal de goedkope zevenzitter een benzinebesparing van ongeveer 40% moeten opleveren. Door de toevoeging van deze motor is het mogelijk om bij Dacia op benzine, elektriciteit of LPG te kunnen rijden.

794x bekeken Team Bochane

Reacties zijn gesloten.

Online een afspraak maken voor APK, service of onderhoud in onze werkplaats? Kies snel en eenvoudig het gewenste tijdstip een maak de afspraak online! Wij helpen u graag verder.

Afspraak plannen
Detail afbeelding

Meer blogs

Renault Symbioz, ruimte maakt het leven makkelijk

Renault Symbioz, ruimte maakt het leven makkelijk

Lees verder
608x bekeken Team Bochane
De nieuwe Mitsubishi ASX: gemak met garantie

De nieuwe Mitsubishi ASX: gemak met garantie

Lees verder
857x bekeken Team Bochane
Einde BPM-regeling ondernemers op bedrijfswagens

Einde BPM-regeling ondernemers op bedrijfswagens

Lees verder
763x bekeken Team Bochane