Elektrisch rijden, iets voor u?

Blog

Elektrisch rijden: Renault Zoe

BlogElektrisch rijden, iets voor u?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Duurzame dinsdag: tijd om het over duurzame mobiliteit te hebben. Elektrisch rijden wordt steeds populairder, begin 2016 reden er ruim 90.000 elektrische auto’s in Nederland. Elektrische auto’s worden gezien als hét vervoersmiddel van de toekomst.

Beter voor het milieu

Een goede reden om elektrisch te gaan rijden is het milieu. Een elektrische auto stoot geen schadelijke uitlaatgassen, stikstofoxiden en fijnstof uit. Hierdoor is een elektrische auto een stuk beter voor het milieu dan een auto op fossiele brandstof. Fossiele brandstoffen zoals benzine en diesel dreigen bovendien op te raken, terwijl dit voor elektriciteit geen gevaar vormt. Elektriciteit kan eenvoudig door duurzame energiebronnen worden opgewekt met bijvoorbeeld windmolens of zonnepanelen. Het rijden van een elektrische auto is hierdoor beter én duurzamer alternatief wat het milieu betreft.

Goedkoop & gemakkelijk

De Nederlandse overheid stimuleert elektrisch rijden met verschillende belastingvoordelen. Zo zijn elektrische auto’s vrijgesteld van BPM en motorrijtuigenbelasting. Wanneer je een Lease auto hebt is de bijtelling lager dan bij een reguliere auto. Bovendien is het opladen van de auto een stuk goedkoper dan brandstof tanken. Ten slotte is elektrisch rijden ook nog eens gemakkelijk: je kunt gewoon thuis of tijdens het parkeren opladen! Bij aanschaf van een nieuwe elektrische auto wordt standaard een wallbox geleverd om thuis laden mogelijk te maken.

Investeren in de toekomst

Beginnen met elektrisch rijden vergt een investering. Elektrische auto’s zijn voorzien van innovatieve technieken en een dure batterij, wat de auto iets prijziger maakt dan een regulier model. Elektrische auto’s worden echter steeds populairder, waardoor de prijzen blijven dalen.

De batterij is van groot belang voor een elektrische auto; deze drijft de auto aan en bepaalt de actieradius. De meeste elektrische auto’s kunnen gemakkelijk zo’n 175 km ver rijden, maar de batterijen worden steeds groter en beter. Zo heeft de Renault Zoe een actieradius van maar liefst 300 km! Het thuis opladen van de batterij neemt zo’n 4 tot 8 uur in beslag. Met een snellader van bijvoorbeeld Fastned laad je de Renault Zoe en de Nissan Leaf een stuk sneller vol, namelijk in 90 minuten.

Benieuwd geworden naar de elektrische auto’s van Bochane? Bekijk hier de modellen hieronder en kom proefrijden![/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]

5284x bekeken Ellen Dijkshoorn

Eén reactie op “Elektrisch rijden, iets voor u?”

  1. Engie schreef:

    Helemaal eens met het artikel! De Nederlandse overheid stimuleert elektrisch rijden zeker als je kijkt naar het aantal laadpalen dat de laatste tijd flink is gestegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Online een afspraak maken voor APK, service of onderhoud in onze werkplaats? Kies snel en eenvoudig het gewenste tijdstip een maak de afspraak online! Wij helpen u graag verder.

Afspraak plannen
Detail afbeelding

Meer blogs

Dacia Sandero is de bestverkochte auto van Europa

Dacia Sandero is de bestverkochte auto van Europa

Lees verder
0x bekeken Team Bochane
Review Fiat 600: La grande dolce vita

Review Fiat 600: La grande dolce vita

Lees verder
0x bekeken Danny Vleugel
Top 5 mooiste autoroutes van Europa

Top 5 mooiste autoroutes van Europa

Lees verder
0x bekeken Team Bochane