Het roze papieren rijbewijs is officieel niet meer geldig!

Het oude papieren rijbewijs

Het roze papieren rijbewijs is officieel niet meer geldig!

Het doek is gevallen voor het voor veel mensen oude maar vertrouwde roze papiertje. Op 28 september 2006 zijn de laatste ‘papieren’ rijbewijzen uitgegeven. En sinds afgelopen zaterdag zijn deze niet meer geldig.

Volgens cijfers van de telegraaf hebben nog steeds zo’n 300.000 mensen het roze papiertje nog niet ingeleverd bij hun gemeente. Opgelet! Wanneer je toch gaat rijden zonder een nieuw rijbewijs riskeer je een boete van 90 euro.

Rijbewijs als app op je telefoon

In de toekomst zal een app op je telefoon gaan functioneren als rijbewijs. “Op dit moment wordt internationaal gewerkt aan de ontwikkelingen van ene standaard en worden er proeven gedaan met apps die dit mogelijk moeten maken” zegt Bas van den Berg, unitmanager rijbewijzen van de RDW

De techniek is al ver gevorderd, uiteindelijk zullen er straks twee apps zijn; Één voor de houder als digitaal rijbewijs en één voor verschillende instanties zoals bijvoorbeeld de politie om het rijbewijs uit te lezen en zo dus te kunnen controleren.

Veiligheid digitale rijbewijs

Binnen het ontwikkelen van een app wordt wel rekening gehouden met veiligheid en fraude. “Honderd procent garanties tegen hacken heb je nooit, maar de techniek is inmiddels wel zover dat gegevens veilig kunnen worden opgeslagen” aldus Van den Berg.

Bronnenlijst:
Afbeelding in overleg overgenomen van musje76 (twitter)

11567x bekeken Dominique Koelewijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Online een afspraak maken voor APK, service of onderhoud in onze werkplaats? Kies snel en eenvoudig het gewenste tijdstip een maak de afspraak online! Wij helpen u graag verder.

Afspraak plannen
Detail afbeelding

Meer blogs

Nieuwe Nissan Qashqai heeft nog meer luxe

Nieuwe Nissan Qashqai heeft nog meer luxe

Lees verder
102x bekeken Team Bochane
Review BYD Atto 3: Focus op de nieuwe rijder

Review BYD Atto 3: Focus op de nieuwe rijder

Lees verder
391x bekeken Team Bochane
De nieuwe Renault Captur gaat voor het leven

De nieuwe Renault Captur gaat voor het leven

Lees verder
530x bekeken Team Bochane