Inpakken en vertrekken!

Blog

Super ruime kofferbal Clio Estate

BlogInpakken en vertrekken!

Handige en veilige tips voor het inpakken van je auto!

Krijg je het ook al ‘Spaans’ benauwd over de grote vraag of alle vakantiespullen wel in je auto passen? Wij hebben een paar handige tips op een rijtje gezet tegen deze vakantiestress.

Met onderstaande tips pak je veilig en slim in:

  • Wel een inkoppertje: Neem niet teveel mee! Scheelt veel tijd om op te ruimen, te wassen en je hebt minder kans om iets kwijt te raken. Ook hou je nu wat extra ruimte over voor de leuke vakantie souvenirs! Nog een voordeel: door een lager gewicht verbruikt de auto minder brandstof. Meestal gebruik je niet alles van wat je allemaal meeneemt.
  • Plaats zware koffers en spullen zoveel mogelijk dicht tegen de rugleuning van de achterbank en onderop. Een laag zwaartepunt van de auto komt de rijeigenschappen ten goede en is ook in het geval van een ongeluk veiliger.
  • Leg geen (zware) dingen op de hoedenplank. Bij stevig remmen, of nog erger bij een ongeluk, wordt dit door de auto gelanceerd.
  • Als je toch de bagage boven de rugleuning van de achterbank inpakt zorg er dan voor dat je een stevig bagagenet monteert. Hiermee voorkom je gevaarlijke situaties zoals ik hierboven heb beschreven.
  • Als je een dakkoffer nodig hebt, bepak deze dan zo licht mogelijk én monteer hem in het midden van het dak. Dit is voor het weggedrag veel veiliger. Aan de zijkant is misschien handiger met inladen omdat je er dan gemakkelijker bij kunt, maar dit raden we echt af.

Nog een paar andere punten die je zeker niet moet vergeten:

  • Check de bandenspanning, die moet worden verhoogd als de auto zwaarder wordt. Dit zorgt voor een goede wegligging en je auto verbruikt minder brandstof.
  • Auto’s hebben een maximum toegestaan gewicht dat je niet mag overschrijden. Dit staat op het kentekenbewijs. Denk ook aan het gewicht van de inzittende, dit moet je meetellen.
  • Overbelading van de auto kan heel gevaarlijk zijn. De rijeigenschappen van de auto veranderen bij overbelading dusdanig dat het een stuk moeilijker is de auto in noodsituaties onder controle te houden.

Alles ingepakt? Dan wensen we je een hele fijne vakantie en een veilige reis!

Handig uw kofferbak inpakken

26495x bekeken Leonie Brandt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Online een afspraak maken voor APK, service of onderhoud in onze werkplaats? Kies snel en eenvoudig het gewenste tijdstip een maak de afspraak online! Wij helpen u graag verder.

Afspraak plannen
Detail afbeelding

Meer blogs

Dacia Sandero is de bestverkochte auto van Europa

Dacia Sandero is de bestverkochte auto van Europa

Lees verder
0x bekeken Team Bochane
Review Fiat 600: La grande dolce vita

Review Fiat 600: La grande dolce vita

Lees verder
0x bekeken Danny Vleugel
Top 5 mooiste autoroutes van Europa

Top 5 mooiste autoroutes van Europa

Lees verder
0x bekeken Team Bochane