Na enkele weken gekregen te hebben om een inzending op te sturen voor Project Restomod, was het op 28 maart de tijd om de zes finalisten te tonen aan de leermeesters en leerlingen. De avond begon met een presentatie van Huibert, die liet zien dat de perceptie van kwaliteit bij iedereen anders is. Daarnaast sprak hij over de vele verschillende aandrijvingen die er tegenwoordig zijn. Harry Evers liet in zijn presentatie zien wat er bij het herstellen van een moderne auto allemaal aan te pas komt. Moderne auto’s zitten bomvol sensoren en als deze ook maar een klein beetje afwijken kan dit al cruciaal zijn.
Zes kandidaten
Om 18:00 was het tijd voor de finale, welke ontwerpen zijn er gekozen voor Project Restomod? De studenten van de Bochane groep hebben de mogelijkheid gekregen, om hun ideale Restomod te omschrijven. Een Restomod is een relatief nieuw fenomeen dat in Amerika enkele jaren geleden is begonnen. Waar het bij een Restomod om gaat, is de essentie van een klassieke auto naar voren brengen door moderne technieken. Er zijn maar liefst 11 ontwerpen ingestuurd door de verschillende studenten en leermeesters van de Bochane groep. Dit maakt het kiezen natuurlijk extra lastig, maar uiteindelijk zijn er toch zes ontwerpen om uit te kiezen.
De zes inzendingen hebben allemaal een eigen unieke insteek op de definitie Restomod. Team Almere gaat voor een raceauto voor op de weg, geïnspireerd op GT-R modellen uit het verleden. De oranje inzending van Team SMM is een erg strak ontwerp met weinig lijnen en veel moderne snufjes. Elst gaat voor een complete verbouwing, door een Micra Pick-up te maken met moderne aspecten.
Voor de Renault Clio, kiest Lochem ervoor om de Clio te veranderen in een rijdend billboard van het nieuwe Renault. Team Veenendaal kiest weer voor een combinatie van moderniteit en het beste van voorgaande sportieve Renault’s. Arnhem brengt spanning in zijn inzending door volledig elektrisch te gaan, in combinatie met een Twingo schuifdak.
Stemmen tot 10 april
Er kan tot en met 10 april gestemd worden op de verschillende inzendingen van Project Restomod. Geef een Like op jouw favoriete idee op Facebook, Instagram of de TikTok pagina van het project, Werken aan de toekomst. De twee ideeën met de meeste stemmen worden gemaakt door de studenten en de leermeester van de Bochane groep. Stemmen dus!