Renault Kangoo E-Tech electric is bestelauto van het jaar 2023!

Renault Kangoo E-Tech bestelauto van het jaar 2023

Renault Kangoo E-Tech electric is bestelauto van het jaar 2023!

Renault is al 120 jaar actief bezig in het continu verbeteren van de bestelauto, en dat blijkt. De nieuwe Renault Kangoo E-Tech electric is namelijk uitgeroepen tot de bestelauto van het jaar 2023. Het nieuwe model wist de onafhankelijke jury van bedrijfswagenexperts te overtuigen dankzij de elektrische aandrijving en slimme opbergoplossingen.

Europa gaat elektrisch

De wens naar een elektrische bestelauto wordt steeds groter. Diverse steden waaronder Amsterdam, hebben voor 2025 een verbod op het rijden in de binnenstad met een bestelauto die uitstoot meet. De elektrische bestelauto is dus een opmars aan het maken en Renault leidt hier de weg. Maar liefst één op de vijf elektrische bedrijfswagens in heel Europa is een elektrische Renault Kangoo. Niet gek als je beseft dat Renault al sinds 2011 een elektrische Renault Kangoo levert.

De jury was dan ook onder de indruk van de aandrijflijn en de functionaliteit die behouden blijft ondanks het accupakket. Het bereik van 300 kilometer WLTP, geeft voldoende bereik voor iedere klus. Dankzij een snelle 80 kW DC-laadmogelijkheid, kan er in een lunchpauze van 30 minuten tot wel 170 kilometer opgeladen worden.

Renault Kangoo E-Tech electric

Open Sesame

Bereik is echter lang niet alles in een bestelauto en dus is praktisch gemak waar de Renault Kangoo E-Tech electric wellicht nog meer in uitblinkt. Omdat het accupakket van deze Renault Kangoo onder de vloer is gemonteerd, blijft de laadcapaciteit ongewijzigd tegenover de benzine-variant. Uniek voor de Renault Kangoo E-Tech electric in Nederland is het Open Sesame by Renault. Met deze gepatenteerde techniek is het mogelijk om vanaf de zijkant deze Renault Kangoo gemakkelijk in te laden. Omdat het tussenschot is verwijderd ontstaat er een zijdelingse laadopening van maar liefst 1,45 meter breed. Ideaal voor het snel laden en lossen in de binnenstad.

Een laadruimte vol met prijzen

De kracht van de Renault Kangoo is ook opgemerkt bij de brandstof aangedreven variant. De Renault Kangoo met verbrandingsmotor wist eerder al de prijs International Van of the Year 2022 binnen te slepen. Een testament aan de veelzijdigheid van de Renault Kangoo.

1189x bekeken Team Bochane

Reacties zijn gesloten.

Online een afspraak maken voor APK, service of onderhoud in onze werkplaats? Kies snel en eenvoudig het gewenste tijdstip een maak de afspraak online! Wij helpen u graag verder.

Afspraak plannen
Detail afbeelding

Meer blogs

Top 5 mooiste autoroutes van Europa

Top 5 mooiste autoroutes van Europa

Lees verder
0x bekeken Team Bochane
Review Smart #3 Brabus: pakt alle headlines

Review Smart #3 Brabus: pakt alle headlines

Lees verder
0x bekeken Team Bochane
Vijf redenen om voor BYD te kiezen

Vijf redenen om voor BYD te kiezen

Lees verder
0x bekeken Team Bochane