Volledig nieuwe elektrische Nissan Ariya coupé crossover

Nissan Ariya front quarter

Volledig nieuwe elektrische Nissan Ariya coupé crossover

Op 15 juli 2020 is de volledig nieuwe, elektrische Nissan Ariya coupé crossover door Nissan aan de wereld getoond. Een nieuw geëlektrificeerd hoofdstuk voor de Nissan-modellen is hiermee aangebroken. Het binnenkort te openen Nissan Pavilion te Yokohama fungeerde als het podium waar de Nissan Ariya zijn werelddebuut beleefde.

De Nissan Ariya is de eerste volledig elektrische Nissan in deze carrosserievorm. De volledig elektrische coupé crossover werd als conceptcar op de 2019 Tokyo Motor Show getoond. Al op de 2017 Tokyo Motor Show werd in de vorm van de IMx gehint naar de nieuwe Nissan. De Ariya laat een nieuw tijdperk zien waarin geoptimaliseerd platformgebruik, naadloze AI-voertuigtechnologie en elektrificatie de standaard zullen zijn.

Nissan Ariya voor

Exterieur

De Nissan Ariya is een volledig nieuw design waar stijl en technologie elkaar continu aanvullen. De ontwerpers hadden de mogelijkheid bestaande componenten opnieuw te beoordelen door 100% elektrische voertuigplatform wat fundamentele beperkingen wegneemt. De Ariya benadrukt de grondig nieuwe invulling van Nissans designfilosofie welke is gebaseerd op wat Nissan Tijdloos Japans Futurisme noemt. Prominent in het midden van de voorzijde is het nieuw vormgegeven Nissan-merklogo te vinden. Dankzij de 20 LED’s waar het logo uit bestaat, is het logo het stralende middelpunt van het stijlvolle front van de Ariya. Het vernieuwde logo reflecteert de passie en toewijding die Nissan heeft voor innovatie. Ook zet het merklogo een stap naar de toekomst met ruimte voor nieuwe mobiliteitsdiensten en elektrificatie terwijl het respect voor de historie behouden blijft. Het strakke design van de Ariya is leverbaar in zes tweekleurencombinaties elk met een zwart dak. Verder zijn er vier combinaties met één kleur leverbaar. Standaard staat de elektrische crossover op 19’’ schoeisel, optioneel is ook 20’’ leverbaar.

Nissan Ariya achterzijde

Interieur

In het interieur valt gelijk de vlakke vloer op welke van voor naar achteren vrij is. Dit komt door de in de bodem gestationeerde batterij. Deze zorgt ook voor het ontbreken van de middenconsole. Tussen de voorstoelen is genoeg plaats voor bergvakken, een armsteun en de selectieknop voor de rijstanden. De rest van de bedieningsfuncties zijn in het centrale 12,3-inch grote scherm geplaatst waarmee knoppen en schakelaars verder ontbreken. Ook laat de Ariya zien plaats te hebben voor vijf personen in de vorm van twee stoelen voor en drie zitplaatsen achterin. Met een uitschuifbaar tafeltje is de Ariya ook prima te gebruiken als mobiele werkruimte. Het totale interieur-design van de Nissan Ariya zorgt voor één van de ruimste in zijn klasse.

Krachtbronnen

De nieuwe Ariya zal op de Europese markt met maar liefst vijf verschillende aandrijfversies en een trekgewicht van wel 1500 kilo leverbaar zijn. Het gamma begint bij de tweewielaangedreven variant met een 63 kWh-accupakket. Het iets grotere broertje heeft een 87 kWh-batterij (beiden begrensd op 160 km/h) Daaropvolgend staan de vierwielaangedreven Ariya e-4ORCE 63 kWh en 87 kWh op de lijst. De vierwielaangedreven modellen (begrensd op 200 km/h) hebben een extra elektromotor aan boord en de 87 kWh-versie krijgt zelfs een extra krachtige Performance-variant. De 160 kW sterke elektromotor in de 63 kWh-versies zorgt voor een range van maximaal 360 km. In de 87 kWh sterke broer kun je door middel van de 178 kW elektromotor maximaal 500 km afleggen op één acculading. Bij de vierwielaangedreven versies lever je door de extra elektromotor op de achteras ruim 50 liter aan bagageruimte in (van 468 naar 415 liter). De 205 kW sterke 63 kWh-versie krijgt hierdoor een actieradius van maximaal 340 km. Zijn grote, 225 kW sterke broer (87 kWh) is goed voor een range van 460 km. De Performance-variant heeft een vermogen van maarliefst 290 kW, maar komt daarmee wel 60 km minder ver.

De elektrische coupé crossover is als 63 kWh-versie thuis op te laden middels een meegeleverde 7,4 kW-lader. Bij de 87 kWh-varianten is een 22 kW 3-faselader, eveneens voor thuisladen, inbegrepen. Snelladen (CCS) kan tot wel 130 kW. De nieuwe Nissan Ariya komt vooralsnog eind 2021 naar Bochane. Komende maanden zullen meer details over de prijzen en beschikbaarheid gedeeld worden.

2840x bekeken Bochane Nissan

Reacties zijn gesloten.

Online een afspraak maken voor APK, service of onderhoud in onze werkplaats? Kies snel en eenvoudig het gewenste tijdstip een maak de afspraak online! Wij helpen u graag verder.

Afspraak plannen
Detail afbeelding

Meer blogs

Renault Symbioz, ruimte maakt het leven makkelijk

Renault Symbioz, ruimte maakt het leven makkelijk

Lees verder
608x bekeken Team Bochane
De nieuwe Mitsubishi ASX: gemak met garantie

De nieuwe Mitsubishi ASX: gemak met garantie

Lees verder
857x bekeken Team Bochane
Einde BPM-regeling ondernemers op bedrijfswagens

Einde BPM-regeling ondernemers op bedrijfswagens

Lees verder
763x bekeken Team Bochane