Waarom een auto kopen in december?

December auto

Waarom een auto kopen in december?

Het aanschaffen van een nieuwe auto is altijd spannend. Of het nou gaat om je eerste of je tiende tweedehands exemplaar, of een gloednieuw model. Je wilt uiteraard het meeste waar voor je geld krijgen. Nou zijn er vele momenten dat je een auto goedkoper kunt aanschaffen, zoals in de Autlet of tijdens een modellenactie.

Echter is de grootste kans op veel voordeel, wanneer je een auto koopt in de maand december.

Eindejaarsvoordeel

Als autodealer wil je natuurlijk een zo goed mogelijk jaar draaien. Daarom is het verlenen van een nette service erg belangrijk, het zorgt niet alleen voor een prettige sfeer maar ook voor een goede connectie met de klant. De prijs van een auto is daarnaast bijna even belangrijk als een goede service.

Omdat autodealers net zoals andere bedrijven werken met doelstellingen, is het behalen van een extra goede laatste maand erg belangrijk. Het kan er immers voor zorgen dat je de doelen van het jaar wel of niet haalt.

sneeuw auto december

Als klant zijnde geniet je tijdens deze periode van extra voordeel, want autobedrijven krijgen in deze maand meer ruimte van de fabrikant als het gaat om prijs. Voor nieuwe auto’s betekent dit vaak lagere prijzen of gratis extra opties. Zo is er dit jaar op diverse Nissan modellen € 4.000 voordeel en op de Nissan Leaf maar liefst € 10.000 voordeel.

Geef een tweedehands een kans

Ben jij op zoek naar een nieuwe auto, maar is het budget net niet toereikend? Dan is het verstandig om naar een tweedehandsvoertuig te kijken in de maand december. Deze auto’s zijn soms maar een jaar oud en hebben toch een fikse korting in vergelijking met een nieuw exemplaar.

Daarnaast hebben de meeste jonge occasions ook nog garantie vanuit de fabrikant, wat bij Mitsubishi tot maar liefst 8 jaar kan doorlopen.

auto december

Ook voor de verkoop van tweedehandsvoertuigen zijn er doelstellingen, alleen worden de prijzen niet bepaald door de fabrikant. Dit betekent meer mogelijkheid om aan het einde van het jaar extra voordeel aan te bieden.

Dus ondanks de koude temperaturen, is december waarschijnlijk de beste maand om er warmpjes bij te zitten.

1080x bekeken Team Bochane

Reacties zijn gesloten.

Online een afspraak maken voor APK, service of onderhoud in onze werkplaats? Kies snel en eenvoudig het gewenste tijdstip een maak de afspraak online! Wij helpen u graag verder.

Afspraak plannen
Detail afbeelding

Meer blogs

Nieuwe Nissan Qashqai heeft nog meer luxe

Nieuwe Nissan Qashqai heeft nog meer luxe

Lees verder
100x bekeken Team Bochane
Review BYD Atto 3: Focus op de nieuwe rijder

Review BYD Atto 3: Focus op de nieuwe rijder

Lees verder
387x bekeken Team Bochane
De nieuwe Renault Captur gaat voor het leven

De nieuwe Renault Captur gaat voor het leven

Lees verder
528x bekeken Team Bochane