Zien en gezien worden

Blog

BlogZien en gezien worden

De dagen worden korter, kouder en donkerder in de wintertijd. Omdat het rijden in winterse buien al vervelend en gevaarlijk genoeg is, is het belangrijk goed gezien te worden door andere weggebruikers.

Zorg er daarom voor dat je verlichting in orde is. Zijn alle lampen werkend? Zo ja; dan kun je veilig de weg op! Maar vergeet niet te allen tijde een reservelampje in je auto te hebben voor als deze defect mocht raken. Je moet deze namelijk ter plekke kunnen vervangen – dit om gevaarlijke situaties en een boete te voorkomen.

Blik op de weg
Je kunt dus nu gezien worden. Maar zie je zelf wel goed? Beslagen of vieze ruiten kunnen je zicht aanzienlijk verminderen. Zaak is om met name je voorruit aan de binnenkant vetvrij te maken (zo’n blauwe waas waar je met je vingers in kan tekenen) zodat je straks niet door laaghangende zon verblind raakt. Met alleen een zonnebril ben je er niet! Voor de buitenkant van het glas kun je een glasreiniger en poetsdoek gebruiken om het streepvrij schoon te maken. Belangrijker nog is dat je altijd voldoende ruitensproeiervloeistof in je tankje hebt zitten en deze ook regelmatig checkt en bijvult. Er vanuit gaande dat de rubbers van je ruitenwisserbladen nog in goede staat zijn, anders zie je meer strepen dan alleen die op het wegdek!

Glashelder
Als het slechts af en toe voorkomt kan het bijvoorbeeld zijn dat je met natte kleding in de auto bent gestapt. Met behulp van de airco kun je de ramen weer vochtvrij maken. Geen airco? Zet in dat geval tijdens het autorijden het raam een stukje open, zodat het vocht de auto sneller verlaten. Indien je vaak last hebt van vocht in de auto, zet dan een vochtvreter in je auto. Dit voorkomt beslagen ruiten en een hoop gestoei met je ventilatoren! Wanneer het zelfs gaat vriezen zullen we eraan moeten geloven: ruiten krabben. Tip: zet gelijktijdig je voorruitverwarming/blower op volle toeren om zo nog sneller klaar te zijn. Als je de ijskrabber liever vermijd, is ruitontdooier een ideale oplossing. Even sprayen en de ruit is weer ijsvrij.

Laat het weer je niet verrassen. Zorg dat je gezien wordt en houd je eigen vizier schoon. Zo kun je veilig de weg op; met een blik op oneindig!

 

2921x bekeken Yvette Houtgraaf

Reacties zijn gesloten.

Online een afspraak maken voor APK, service of onderhoud in onze werkplaats? Kies snel en eenvoudig het gewenste tijdstip een maak de afspraak online! Wij helpen u graag verder.

Afspraak plannen
Detail afbeelding

Meer blogs

Top 5 mooiste autoroutes van Europa

Top 5 mooiste autoroutes van Europa

Lees verder
0x bekeken Team Bochane
Review Smart #3 Brabus: pakt alle headlines

Review Smart #3 Brabus: pakt alle headlines

Lees verder
0x bekeken Team Bochane
Vijf redenen om voor BYD te kiezen

Vijf redenen om voor BYD te kiezen

Lees verder
0x bekeken Team Bochane