Zakelijk rijden, scherpe prijs

Vanaf 1 januari 2025 vervalt de BPM-vrijstelling voor bedrijfswagens, wat betekent dat een niet-elektrische bedrijfswagen tot wel €16.000 duurder kan worden.

Bochane is jouw partner voor zakelijke mobiliteit. Wij bieden je een ruim aanbod aan bedrijfswagens Nissan, die voldoen aan jouw wensen en eisen op het gebied van duurzaamheid, comfort en efficiëntie.

Op deze pagina vind je meer informatie over onze modellen, aanstaande afschaffing BPM-vrijstelling, emissievrije zones en SEBA-subsidie.

Handige informatie voor zakelijke rijders

Vrijstelling BPM

BPM staat voor Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen. De hoogte van de BPM wordt bepaald door de CO2-uitstoot van de auto: hoe meer CO2 de auto uitstoot, hoe hoger de BPM. Vanaf 1 januari 2025 vervalt de BPM-vrijstelling voor bedrijfswagens, wat betekent dat een niet-elektrische bedrijfswagen tot wel €16.000 duurder kan worden.

Deze BPM-verhoging geldt voor alle bedrijfswagens van Renault en Nissan die niet volledig elektrisch of op waterstof rijden. Profiteer dit jaar nog van de BPM-vrijstelling op bedrijfswagens met een benzine- of dieselmotor.

Emissievrije zones & SEBA-subsidie

Emissievrije zones zijn gebieden in steden waar alleen voertuigen met een lage of geen CO2-uitstoot mogen rijden. Het doel van deze zones is om de luchtkwaliteit te verbeteren en uitstoot te verminderen. Als je met een bedrijfswagen in een emissievrije zone wil rijden, moet je rekening houden met de regels en eisen die per stad verschillen.

2024 is het laatste jaar waarin je SEBA-subsidie kunt aanvragen. Deze subsidie kan oplopen tot €5.000. Investeer daarom dit jaar nog in een elektrische bedrijfswagen van Renault of Nissan.

Inmiddels hebben de volgende gemeenten de ambitie tot invoering of een besluit tot invoering van een zero-emissiezone genomen: Almere, Alphen a/d Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Delft, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Ede , Eindhoven, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Hilversum , ’s Hertogenbosch, Hoorn, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Schiphol, Tilburg , Utrecht, Zaanstad en Zwolle.

Ik heb interesse

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.