Bedrijfswagen occasion van Bochane

Veel ondernemers kunnen niet zonder een goede, betrouwbare bedrijfswagen. Bedrijfswagens zijn ruimer dan personenauto’s, vooral de laadruimte. Deze auto’s zijn dan ook zeer praktisch wanneer je vaak op verschillende locaties moet werken en daarbij veel gereedschap, materialen en andere benodigdheden moet meenemen. Hoe groot die laadruimte precies is, hangt uiteraard af van het soort bedrijfswagen. Zo heb je aan de ene kant bijvoorbeeld de wat kleinere bestelauto’s en aan de andere kant de grote bakwagens. Nieuw én tweedehands. Vind jouw bedrijfswagen occasion op deze pagina!

Verschillende soorten bedrijfswagen occasions

De meest populaire bedrijfswagen occasion is de bestelauto. 9 van de 10 bedrijfswagen occasions die bij onze vestigingen staan, is een bestelauto. Een bestelauto is een wat kleinere bedrijfswagen die met een enkele of een dubbele cabine te verkrijgen is. Een enkele cabine biedt zitplaats aan maximaal twee of drie personen. Het voordeel van een enkele cabine is dat er meer ruimte overblijft voor het vervoeren van goederen. Een bestelauto met dubbele cabine biedt meer zitplaatsen (maximaal vijf of zes). Maar dit betekent wel dat het ten koste gaat van de laadruimte.

Op zoek naar een grotere bedrijfswagen occasion? Bij Bochane vind je naast verschillende soorten bestelauto’s, ook bakwagens en kleine vrachtwagens. In vergelijking met een bestelauto heeft een bakwagen flink meer laadruimte. Hetzelfde geldt voor de kleine vrachtwagen. Een dergelijke bedrijfswagen occasion is dan ook ideaal wanneer je veel of juist hele grote goederen van A naar B moet transporteren.

De laadruimte van een bedrijfswagen occasion kan verschillende afmetingen hebben. De grootte van de laadruimte wordt vaak aangeduid met een lettercijfercombinatie, zoals L3H3 of L4H2 bijvoorbeeld. Hierbij staat de ‘L’ voor de lengte en de ‘H’ voor de hoogte van de laadruimte. Met iedere verlenging of verhoging van de bedrijfswagen neemt het cijfer toe. Het getal staat hier niet voor een vaste standaard waarde.

Vind jouw gewenste bedrijfswagen occasion met onze filteropties

Bij het kopen van een bedrijfswagen komt meer kijken dan wanneer je een personenauto aanschaft. Om teleurstellingen te voorkomen is het bijvoorbeeld belangrijk om rekening te houden met onder meer de maximale laadcapaciteit en de manier waarop de laadruimte is ingericht en afgewerkt. Wil je nog een aanhanger achter je bedrijfswagen occasion kunnen hangen? Let er dan niet alleen op of er een trekhaak aanwezig is, maar houd ook rekening met de trekcapaciteit. Omdat je vaak best wel wat kilometers maakt in een bedrijfsauto, is het tot slot belangrijk dat je comfortabel in de auto kunt rijden. Zit de auto prettig en zijn opties als een airco aanwezig?

Filter jouw ‘nieuwe’ tweedehands auto er eenvoudig tussenuit

Een occasion kent vele voordelen vergeleken met een gloednieuwe auto. Zo zijn nieuwe auto’s vaak duurder in aanschaf. Daarnaast wordt een nieuwe auto ook al snel minder waard. Dit heeft te maken met de afschrijvingskosten. Vooral in het eerste jaar liggen deze kosten hoog. Hierna neemt de afschrijving per jaar geleidelijk aan af. Zo zal een auto van tien jaar oud minder hoge afschrijvingskosten kennen dan een auto die amper aan twee jaar op de weg ligt. Hoeveel een auto uiteindelijk nog waard is heeft echter niet alleen met de leeftijd te maken. Zo hangt het bijvoorbeeld ook af van kilometerstand, de staat waarin de auto verkeert en de onderhoudshistorie van de auto.

Waarom kiezen voor een occasion bedrijfswagen?

Een bedrijfswagen occasion kent enkele belangrijke voordelen vergeleken met een nieuwe bedrijfswagen. Het eerste grote verschil zit hem uiteraard in de verkoopprijs. Een occasion is in aanschaf minder duur dan een auto die nog geen enkele kilometer op de teller heeft staan.

Ook zijn de afschrijvingskosten van een bedrijfswagen occasion lager. De grootste afschrijving of waardevermindering vindt altijd plaats in het eerste jaar. Dit betekent dan ook dat hoe ouder de bedrijfswagen occasion, hoe minder snel de auto zijn waarde verder zal verliezen. Houd er wel rekening mee dat een oudere auto vaak meer onderhoudskosten met zich meebrengt. Echter weegt dit in de meeste gevallen niet op tegen de lagere afschrijvingskosten.

Wat voor veel ondernemers ook een belangrijk punt is, is de levertijd. De levertijd op nieuwe bedrijfswagens kan oplopen. Een bedrijfswagen occasion hoeft niet meer van de band te rollen en kan eigenlijk direct op jouw naam worden overgeschreven. Zo kun je binnen enkele dagen jouw ‘nieuwe’ bedrijfswagen occasion al tijdens je werkzaamheden inzetten. Heb je jouw bedrijfswagen zo snel mogelijk nodig? Kies dan voor een bedrijfswagen occasion van Bochane. Ons aanbod is erg groot. Ontdek zelf of er ook een geschikte bedrijfswagen occasion voor jou tussen zit!

De fiscale voordelen van een auto met grijs kenteken

Ben je een zelfstandige zonder personeel of een ondernemer met een btw-nummer, komt de bedrijfswagen occasion op jouw naam te staan en ben jij ook de rechtspersoon? En ben je daarnaast van plan om minimaal tien procent van alle zakelijke kilometers in jouw bedrijfswagen occasion te rijden? Dan kom jij in aanmerking voor een grijs kenteken. Hiermee profiteer je van enkele fiscale voordelen van de ondernemersregeling van de belastingdienst die je met een standaard geel kenteken niet hebt.

De fiscale voordelen hebben betrekking op de wegenbelasting en de bpm (belasting van personenauto’s en motorrijwielen). Zo krijg je met een grijs kenteken korting op de wegenbelasting. Hoe hoog die korting precies is, hangt onder meer af van het soort brandstof waar jouw bedrijfswagen occasion op rijdt en de gewichtsklasse waarin de auto valt. Met een grijs kenteken hoef je bovendien geen bpm te betalen. Dit maakt een grijs kenteken zeer interessant voor ondernemers.

Nog meer voordelen met het Bochane dealerpakket

Omdat wij een officieel en erkend Renault, Dacia en Nissan dealer zijn, kunnen wij jou een aantrekkelijk dealerpakket aanbieden. De basis, plus en premium pakketten zijn alleen voor onze Renault, Dacia en Nissan bedrijfswagen occasions beschikbaar. Hoe duurder het pakket, hoe hoger de voordelen oplopen. Benieuwd of de bedrijfswagen occasion die jij op het oog hebt ervoor in aanmerking komt? Lees de voorwaarden op onze website of informeer ernaar bij onze specialisten. Niet iedere Renault, Dacia of Nissan bedrijfswagen occasion komt namelijk in aanmerking voor de duurdere pakketten.

Kom een proefrit maken in een bedrijfswagen occasion van Bochane

Bij Bochane geven we graag een demonstratie van de bedrijfswagen occasion van jouw keuze. Uiteraard ben je ook altijd van harte welkom om een proefrit te komen maken. Bochane zit op meerdere plaatsen gevestigd, waardoor het altijd wel mogelijk is om een bedrijfswagen occasion bij jou in de buurt uit te proberen. Je kunt ons vinden in:</

Financier jouw bedrijfswagen occasion tegen een lage rente

Jouw bedrijfswagen occasion van Bochane kun je kopen met eigen middelen, maar het is ook mogelijk om een lening bij ons af te sluiten. Zo kun je jouw bedrijfswagen occasion direct rijden, ook al kun je het aankoopbedrag niet met eigen middelen betalen. Bij Bochane profiteer je van een voordelige financiering tegen een lage rente. Geef aan welk bedrag je wenst aan te betalen, kies een looptijd voor jouw financiering en je ziet meteen hoeveel je per maand voor jouw bedrijfswagen occasion kwijt bent. Wel zo handig!