Bochane en World Skills geven studenten de ruimte

World Skills

Bochane en World Skills geven studenten de ruimte

Op 7 februari was het zover voor de drie finalisten van het World Skills evenement. Het evenement dat gehouden wordt voor VMBO- en MBO-leerlingen, is opgezet ter promotie van vakmanschap en beroepsonderwijs onder jongeren. In diverse vakrichtingen worden wedstrijden gehouden om de leerlingen een kans te geven om samen te werken in een specialistisch vakgebied.

Voor de richting Mobiliteit & Transport, mocht Bochane Arnhem dit jaar het evenement organiseren. In de werkplaats stonden drie identieke Nissan Qashqai modellen klaar, om door de leerlingen “gerepareerd” te worden.

De opdracht

In de showroom van Bochane Nissan Arnhem verzamelden de leerlingen en begeleiders zich voor de grote wedstrijd. Martijn Platjauw verzorgt het eten en drinken terwijl de leerlingen zich voorbereiden. De wedstrijd heeft een duur van 120 minuten en simuleert de werkomgeving waarin de leerlingen in de toekomst werkzaam kunnen zijn.

Zij krijgen de opdracht om een motorconditietest uit te voeren en de oliedruk op te meten. Daarnaast moet het voertuig verder gecontroleerd worden want de klant geeft aan dat de voorlampen “raar licht geven”.

Met deze opdracht op zak gaan de studenten aan de slag om de problemen te verhelpen. De drie groepen hebben ieder een eigen gereedschapskist tot hun beschikking en mogen vragen stellen aan de juryleden. Aftersalesmanager Wim Gielingh stond als jurylid klaar om de leerlingen te helpen maar ook om te beoordelen op de volgende punten:

  1. Plannen en organiseren
  2. Analyseren en problemen oplossen
  3. Samenwerken en overleggen
  4. Communiceren en presenteren
  5. Vakdeskundigheid toepassen en kwaliteit leveren
  6. Veiligheid, hygiëne, ordelijkheid

Er kan er maar één de winnaar zijn

De leerlingen gaan na het lezen van de opdracht gelijk aan de slag om de auto te diagnosticeren. Het wordt een spannende strijd tussen de drie groepen. Allemaal leveren ze een nette prestatie, maar uiteindelijk kan slechts één groep door naar de grote finale in de Brabanthallen.

De leerlingen van CSG Reggesteyn Rijssen hebben het beste de opdracht uitgevoerd en mogen door naar de finale. Een score van 86,25% uit 100 is een score waar Huub Sans en Youri Jansen trots op mogen zijn. Bij de finale in de Brabanthallen zal ook de Bochane Groep aanwezig zijn. Via een eigen stand informeren wij de leerlingen, welke mooie mogelijkheden Leren bij Bochane biedt.

248x bekeken Team Bochane

Reacties zijn gesloten.

Online een afspraak maken voor APK, service of onderhoud in onze werkplaats? Kies snel en eenvoudig het gewenste tijdstip een maak de afspraak online! Wij helpen u graag verder.

Afspraak plannen
Detail afbeelding

Meer blogs

Renault Symbioz, ruimte maakt het leven makkelijk

Renault Symbioz, ruimte maakt het leven makkelijk

Lees verder
609x bekeken Team Bochane
De nieuwe Mitsubishi ASX: gemak met garantie

De nieuwe Mitsubishi ASX: gemak met garantie

Lees verder
858x bekeken Team Bochane
Einde BPM-regeling ondernemers op bedrijfswagens

Einde BPM-regeling ondernemers op bedrijfswagens

Lees verder
764x bekeken Team Bochane