BOVAG: Ruitenwissers worden verwaarloosd

Blog

Ruitenwissers vervangen

BlogBOVAG: Ruitenwissers worden verwaarloosd

[vc_row][vc_column][vc_column_text]96% van de Nederlandse automobilisten vervangt de ruitenwissers te laat. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van branchevereniging BOVAG.

Ruitenwissers zijn belangrijk voor de veiligheid van de automobilist. In allerlei weersomstandigheden zorgen de wissers voor een schone ruit en goed zicht op de weg. Fabrikanten van ruitenwissers adviseren om de wisserbladen tussen de 12 en 15 maanden te vervangen. Toch doet slechts 4% van de Nederlandse automobilisten dit daadwerkelijk.

Onderzoek onder meer dan 1000 automobilisten toonde aan dat Nederlandse automobilisten laks zijn in het vervangen van de ruitenwissers. Zo’n 80% van de automobilisten vervangt de wisserbladen pas wanneer er ongemakken verschijnen. Strepen of krassen op de ruit, vreemde geluiden en loslatend rubber zijn dan redenen om voor vervanging te kiezen.

De APK is ook een moment waarop de wissers vaak vervangen worden. Ruitenwissers behoren dan ook tot één van de meest voorkomende afkeurpunten bij APK. Vooral bij nieuwe auto’s is het onverstandig om zo lang te wachten met vervanging van de wisserbladen. De eerste keer dat de APK paatsvindt is voor nieuwe auto’s namelijk pas na drie of vier jaar. De ruitenwissers worden hierdoor veel langer gebruikt dan eigenlijk veilig is. Consumenten die tussendoor kiezen voor een wintercheck of zomercheck voorkomen dit. De ruitenwissers worden standaard nagekeken tijdens dit controlemoment.

Het is ook erg eenvoudig om zelf te controleren of het tijd is om uw ruitenwissers te vervangen. Op veel ruitenwissers is een sticker aangebracht waarop u de kwaliteit van de wissers af te lezen is. Deze sticker verandert van kleur, zodat u meteen kunt zien wanneer de wissers aan vervanging toe zijn. Geen sticker? Ga dan voorzichtig met uw handen langs het rubber. Voelt het droog of gescheurd aan? Dan is het tijd voor vervanging!

Wat is de kwaliteit van uw ruitenwissers?[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

3487x bekeken Ellen Dijkshoorn

Reacties zijn gesloten.

Online een afspraak maken voor APK, service of onderhoud in onze werkplaats? Kies snel en eenvoudig het gewenste tijdstip een maak de afspraak online! Wij helpen u graag verder.

Afspraak plannen
Detail afbeelding

Meer blogs

Top 5 mooiste autoroutes van Europa

Top 5 mooiste autoroutes van Europa

Lees verder
0x bekeken Team Bochane
Review Smart #3 Brabus: pakt alle headlines

Review Smart #3 Brabus: pakt alle headlines

Lees verder
0x bekeken Team Bochane
Vijf redenen om voor BYD te kiezen

Vijf redenen om voor BYD te kiezen

Lees verder
0x bekeken Team Bochane