De Renault 5 E-Tech Electric is budget chique

Banner Renault 5

De Renault 5 E-Tech Electric is budget chique

Kan een nieuwe auto direct iconisch zijn? Het gebeurt niet vaak, maar de Renault 5 E-Tech Electric heeft er alle schijn van om dit te presteren. De nieuwste EV van Renault pakt de beste elementen van de zeer bekende en zeer Franse Renault 5 en combineert het met moderne techniek. Daarnaast is die niet alleen erg leuk, maar ook nog eens praktisch, leuk om te rijden en betaalbaar.

Retro-Futuristisch

In 2021 liet Renault een visie zien hoe een nieuwe Renault 5 eruit zou zien. De conceptcar viel gelijk in de smaak en wist diverse internationale prijzen te winnen als beste conceptcar van het jaar. De reactie was dusdanig overweldigend, dat Renault direct besloot om de 5 in productie te nemen.

Net zoals de iconische eerste generatie Renault Twingo, heeft geld een belangrijke factor gespeeld. Zo is de Renault 5 E-Tech Electric in slechts drie jaar ontwikkeld, maar maakt het gebruik van een gloednieuw platform. Het AmpR Small platform is speciaal ontwikkeld voor elektrische auto’s in het B-segment.

Dankzij een laag gewicht van slechts 1.500 kg en een accupakket van 52 kWh, is de actieradius tot 400 km (WLTP). Er is zelfs tot 500 kilogram aan trekgewicht aanwezig voor het meenemen van elektrische fietsen. Door op slimme manieren de ontwikkelingskosten laag te houden, begint de prijs van de Renault 5 E-Tech Electric al vanaf € 25.000.

Een knipoog naar het verleden en de toekomst

De charme van de Renault 5 is dat het zowel de oude als de nieuwe generatie weet aan te spreken met het design. Zo zullen de vorm van de koplampen en achterlampen bekend voorkomen bij de oudere generatie. De dakstijl in combinatie met de doorlopende rode lijn zijn eveneens een knipoog naar de bekende Renault 5 Turbo.

Een andere soort knipoog is bedoeld voor de jongere generatie. Het vermenselijken van een voertuig is wat ervoor zorgt dat je een band schept met je auto. Zo geeft de Renault 5 E-Tech een knipoog met de koplamp om je te begroeten. Het rooster op de motorkap heeft eveneens een nieuwe functie gekregen. Koeling is immers niet langer nodig op deze plek en dus heeft de nieuwe 5 hier een laadindicator gekregen.

Van binnen gaat de Retro-futuristische stijl door de zeer opvallende two-tone bekleding. De vorm en kleurencombinatie is direct geïnspireerd op de Renault 5 Turbo en is eveneens geheel leervrij. De twee schermen achter het dashboard zitten dicht bij het stuur, zodat je handen zoveel mogelijk op het stuur blijven. Het 10-inch multimediascherm is simpel te bedienen en je kan ook nog eens geholpen worden door onze nieuwe Avatar Reno!

Naar smaak aan te passen

Om jouw Renault 5 E-Tech echt van jou te maken, kan je diverse elementen geheel personaliseren. Kies je ervoor om een rode daklijn te behouden, of wil je liever een zwart of goudkleurig element? Ga je voor twee opbergvakken in de middenconsole of één grote? Er is zelf een mogelijkheid om een mandje voor je stokbrood te plaatsen!

Waar je ook voor kiest, de Renault 5 E-Tech Electric zal ervoor zorgen dat jij met een glimlach onderweg bent.

1082x bekeken Team Bochane

Reacties zijn gesloten.

Online een afspraak maken voor APK, service of onderhoud in onze werkplaats? Kies snel en eenvoudig het gewenste tijdstip een maak de afspraak online! Wij helpen u graag verder.

Afspraak plannen
Detail afbeelding

Meer blogs

Renault Symbioz, ruimte maakt het leven makkelijk

Renault Symbioz, ruimte maakt het leven makkelijk

Lees verder
611x bekeken Team Bochane
De nieuwe Mitsubishi ASX: gemak met garantie

De nieuwe Mitsubishi ASX: gemak met garantie

Lees verder
861x bekeken Team Bochane
Einde BPM-regeling ondernemers op bedrijfswagens

Einde BPM-regeling ondernemers op bedrijfswagens

Lees verder
767x bekeken Team Bochane