De Renault Scenic E-Tech Electric is European Car Of The Year 2024

Renault Scenic E-Tech banner

De Renault Scenic E-Tech Electric is European Car Of The Year 2024

Voor de tweede keer in de innovatieve geschiedenis van de Renault Scénic heeft deze de European Car of The Year weten te bemachtigen! Deze belangrijke prijs, uitgereikt door een jury van 59 Europese autojournalisten, wordt gezien als de belangrijkste prijs in Europa. Van de zeven finalisten wist de Renault Scénic E-Tech Electric de jury het meest te overtuigen, waarmee het als zevende model van Renault de prijs weet te winnen. Het zit in de familie.

Het zit in de familie

Deze belangrijke prijs wordt alleen uitgereikt aan de meest innovatieve en beste auto’s van dat moment. Denk aan bekende namen als de Clio (’91,’06), de Mégane (’03), en de Renault Scénic. In 1997 wist de eerste generatie van de Renault Scénic óók al de jury te overtuigen. Het was de allereerste compacte MPV, een segment dat in de periode daarna enorm geliefd werd in autoland.

De nieuwste generatie Renault Scenic behoudt dezelfde praktische insteek van maximale ruimte in een minimale ruimte. Zo zorgt de grote wielbasis van bijna 2,8 meter voor extra veel been- en bagageruimte. Ondanks dat de Renault Scenic E-Tech slechts 4,47 meter lang is, krijg je het comfort van een grotere auto. De bagageruimte van 545 liter is erg ruim voor dit segment en met de achterbank plat groeit dit tot maar liefst 1.670 liter.

Maakt elektrisch bereikbaar

De nieuwe Renault Scenic E-Tech Electric is, zoals de naam al suggereert, volledig elektrisch. Dankzij een gestroomlijnde body en slim accupakket is een bereik tot 625 kilometer mogelijk in Long Range vorm. Dit betekent flinke afstanden rijden zonder de zorgen van meermaals opladen. Wanneer het eenmaal zover is om te laden, gaan de voordelen verder. Renault biedt namelijk de mogelijkheid om tot 22 kW AC te laden, dus zonder snellaadpaal. Dat is maar liefst twee keer zo snel als bij de concurrentie, en dat betekent van leeg naar vol in minder dan vijf uur. Als het nog wat sneller mag, dan biedt 150 kW aan DC-snellaadvermogen de mogelijkheid om in 40 minuten 340 kilometer aan range te vullen.

De prijzen van de nieuwe Renault Scénic E-Tech beginnen vanaf € 42.470,-. Daarmee komt deze dit jaar nog in aanmerking voor de SEPP-regeling, waarmee het bedrag zelfs onder de € 40.000 kan komen. De levering van de nieuwe Renault Scénic E-Tech Electric begint in het voorjaar van 2024. Kijk voor nog meer informatie op www.bochane.nl.

694x bekeken Team Bochane

Reacties zijn gesloten.

Online een afspraak maken voor APK, service of onderhoud in onze werkplaats? Kies snel en eenvoudig het gewenste tijdstip een maak de afspraak online! Wij helpen u graag verder.

Afspraak plannen
Detail afbeelding

Meer blogs

Renault Symbioz, ruimte maakt het leven makkelijk

Renault Symbioz, ruimte maakt het leven makkelijk

Lees verder
615x bekeken Team Bochane
De nieuwe Mitsubishi ASX: gemak met garantie

De nieuwe Mitsubishi ASX: gemak met garantie

Lees verder
862x bekeken Team Bochane
Einde BPM-regeling ondernemers op bedrijfswagens

Einde BPM-regeling ondernemers op bedrijfswagens

Lees verder
770x bekeken Team Bochane