Fris de lente in met een goed werkende airco

Blog

BlogFris de lente in met een goed werkende airco

[vc_row][vc_column][vc_column_text]De zomertijd is officieel begonnen, tijd voor een voorjaarsschoonmaak! Na een ritje naar de carwash is het exterieur en interieur van de auto schoon, maar er is meer! Zo is het voordat de temperaturen echt gaan stijgen goed om de airco eens te controleren. In deze blog geven we 5 handige tips voor een goed werkende airco.

Bijna alle auto’s zijn tegenwoordig uitgerust met airconditioning. Airconditioning reguleert de luchtstroom in binnenruimtes, in een auto bijvoorbeeld. De airco houdt de temperatuur en luchtvochtigheid op het door u ingestelde niveau. Aangenaam, wanneer het buiten bijvoorbeeld erg warm is! Maar een airco biedt ook uitkomst wanneer het niet warm is. De airconditioning haalt namelijk vocht uit de lucht, dit voorkomt condens en beslagen ramen. Ook kan de airco met behulp van een extra filter dienst doen als luchtzuiveringsysteem.

Een goed werkende airco is van groot belang, onder andere voor de gezondheid. Schimmels en bacteriën hopen zich na verloop van tijd op in het systeem. Dit kan klachten aan de luchtwegen en ogen veroorzaken. Door regelmatig airco onderhoud uit te voeren kunt u dit voorkomen. Daarnaast verbruikt een goed werkend aircosysteem minder energie en daarmee minder brandstof. Ten slotte is een goedwerkende airco ook gewoon prettig. Zo heeft u altijd de perfecte temperatuur in de auto en blijft u lekker fris tijdens het rijden.

 1. Gebruik de airco
  Gebruik de airco het hele jaar door af en toe, ook in de winter. Door de airco regelmatig te gebruiken drogen pakkingen en keerringen niet uit en voorkomt u lekkages. Ook geeft dit bacterievorming geen kans en voorkomt u nare geurtjes.
 2. Op tijd uitschakelen
  Schakel de airco alvast uit voordat u de auto uitzet. Zo heeft de verdamper voldoende tijd om goed op te drogen en voorkomt u condensvorming, bacteriegroei en nare geurtjes. Ook voorkomt het op tijd uitschakelen de ‘klap’ door het temperatuurverschil bij het uitstappen. Wel zo prettig voor u en uw passagiers.
 3. Voorkoelen
  Rijd bij hoge temperaturen in de zomer eerst even met de ramen open, zonder de airco in te schakelen. Zo kan de warme lucht snel ontsnappen en bereikt u eerder de gewenste binnentemperatuur.
 4. Airco reinigen
  Laat minimaal één keer per jaar uw airco reinigen. Tijdens een airco reiniging wordt de conditie van de leidingen gecontroleerd, worden deze gereinigd en gedesinfecteerd en indien optioneel wordt er een pollenfilter geplaatst.
 5. Op tijd onderhoud
  Laat minimaal eens per 2 jaar een onderhoudsbeurt uitvoeren aan uw airco. Hierbij wordt het koudemiddel vervangen, de compressorolie bijgevuld en er wordt een test gedaan om het systeem te controleren op lekkage. Optioneel wordt uw pollenfilter tijdens de onderhoudsbeurt vervangen.  Zo garandeert u langdurig een perfecte werking van uw airco.


Weet u niet zeker of uw airco een reinigingsbeurt of onderhoud nodig heeft?

Laat een airco check uitvoeren bij Bochane. Tijdens een airco check wordt de werking en de temperatuur van uw airco gecontroleerd. Onze specialisten controleren de airco op verschillende punten en geven u een eerlijke en heldere rapportage over de staat van de airco. Bij mankementen wordt altijd in overleg met u de vervolgstappen bepaald. Is de airco bijvoorbeeld vervuild? Dan kunt u deze in onze werkplaats laten reinigen tijdens een airco reiniging. Zo gaat u fris de lente in![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

2826x bekeken Ellen Dijkshoorn

Reacties zijn gesloten.

Online een afspraak maken voor APK, service of onderhoud in onze werkplaats? Kies snel en eenvoudig het gewenste tijdstip een maak de afspraak online! Wij helpen u graag verder.

Afspraak plannen
Detail afbeelding

Meer blogs

Top 5 mooiste autoroutes van Europa

Top 5 mooiste autoroutes van Europa

Lees verder
0x bekeken Team Bochane
Review Smart #3 Brabus: pakt alle headlines

Review Smart #3 Brabus: pakt alle headlines

Lees verder
0x bekeken Team Bochane
Vijf redenen om voor BYD te kiezen

Vijf redenen om voor BYD te kiezen

Lees verder
0x bekeken Team Bochane