Nieuwe Renault Twingo elektrisch en minder dan €20.000

Nieuwe Renault Twingo elektrisch en minder dan €20.000

Renault heeft de wapens geslepen en komt met een gloednieuwe, volledig elektrische Renault Twingo voor minder dan €20.000. De vierde generatie van de innovatieve stadsauto gaat terug naar zijn roots. Het ontwerp maakt vele knipogen naar de eerste generatie en zal wederom als budgetmodel in de markt komen.

Renault Twingo 2026

Efficiënt elektrisch

Renault CEO Luca De Meo laat de intentie zien van Renault, om voor ieder prijskaartje een voertuig te kunnen aanbieden. De nieuwe Renault Twingo begint vanaf minder dan € 20.000 en zal gebouwd worden in Europa. Een behoorlijk statement, want de goedkoopste EV van dit moment is de Dacia Spring met een prijs van € 21.750.

Renault Twingo EV

Om dit te kunnen halen, zal de Twingo zeer efficiënt moeten omgaan met zijn elektriciteit. Een van de weinige specificaties die bekend is gemaakt, is dat de Twingo slechts 10 kWh/100 kilometer gaat verbruiken. Om dit in perspectief te zetten, de meest efficiënte EV’s van dit moment halen dit getal momenteel niet. Lang hoeven wij niet te wachten, want de nieuwe Twingo gaat in 2026 al in productie.

Knuffelbaar en praktisch

Toen de eerste Renault Twingo in 1992 zijn debuut maakte op de Autosalon van Parijs, wist het gelijk de aandacht te trekken. De naam Twingo is gebaseerd op de woorden Twist, Swing en Tango en ook over het ontwerp was goed nagedacht. Slechts vier kleuren en één motorisering hebben ervoor gezorgd dat de kosten gedrukt bleven. De achterbank kan verschoven worden voor meer bagage- of beenruimte. Al deze slimme oplossingen zijn verpakt in een slim en ruimtelijk ontwerp, waar de nieuwe Twingo op verder gaat.

eerste generatie Renault Twingo

De gladde neus van de eerste generatie is overgenomen, in combinatie met de vrolijke vorm van de koplampen. Ook de kleine roosters in de motorkap zijn in het concept verwerkt. Vanaf de zijkant is er in tegenstelling tot het origineel, een tweede rij met deuren. De ronde vorm van het handvat is wederom teruggekeerd. Vanaf de achterzijde lacht de Twingo je ook tegemoet, dankzij de halfronde achterlichten.

Renault Twingo 3/4

De nieuwe Renault Twingo wordt in 2026 geproduceerd en zal kort daarna op de markt komen. Samen met de nieuwe Renault 4, 5, Scenic en Megane E-Tech, heeft Renault daarmee een elektrische oplossing voor iedereen.

EV Line-Up Renault

964x bekeken Team Bochane

Reacties zijn gesloten.

Online een afspraak maken voor APK, service of onderhoud in onze werkplaats? Kies snel en eenvoudig het gewenste tijdstip een maak de afspraak online! Wij helpen u graag verder.

Afspraak plannen
Detail afbeelding

Meer blogs

Top 5 mooiste autoroutes van Europa

Top 5 mooiste autoroutes van Europa

Lees verder
0x bekeken Team Bochane
Review Smart #3 Brabus: pakt alle headlines

Review Smart #3 Brabus: pakt alle headlines

Lees verder
0x bekeken Team Bochane
Vijf redenen om voor BYD te kiezen

Vijf redenen om voor BYD te kiezen

Lees verder
0x bekeken Team Bochane