Tot €2.000,- subsidie voor gebruikte elektrische auto’s

Tot €2.000,- subsidie voor gebruikte elektrische auto’s

Vanaf 1 juli 2020 is het mogelijk om als particulier subsidie te ontvangen bij aanschaf van een nieuwe of gebruikte elektrische auto. Ook wanneer u privé een elektrische auto zou willen leasen is de subsidie elektrische personenauto’s particulieren van toepassing.

Hoeveel subsidie krijg ik?

Van 2020 tot en met 2024 is het mogelijk om een subsidie van €2.000,- aan te vragen voor een gebruikte elektrische auto. Om in aanmerking te komen voor de subsidieregeling dient de catalogusprijs van de elektrische auto tussen de €12.000,- en €45.000,- te liggen. Ook dient deze een minimale actieradius van 120 km te hebben. Na aankoop van de nieuwe of gebruikte elektrische auto dient deze drie jaar op naam van de subsidieontvanger te blijven staan om terugvordering van de subsidie uit te sluiten. Lees hier het officiële bericht.

Hoe vraag ik dit aan?

De subsidie Elektrische personenauto’s particulieren is vanaf 1 juli 2020 aan te vragen op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Deze aanvraag is in te dienen via uw eigen DigiD. Dit kan tot 60 dagen na het tekenen van uw lease- of koopovereenkomst. Deze regeling geldt voor alle elektrische personenauto’s die zijn gekocht nadat de regeling in de Staatscourant is gepubliceerd (4 juni 2020).

Waarom deze subsidie?

Het doel van de subsidie is om het elektrisch rijden voor meer mensen aantrekkelijk te maken. Elektrische auto’s stoten geen broeikasgassen uit en zijn daarom goed voor de schone lucht en het klimaat. Op dit moment wordt de stap naar een elektrische auto steeds kleiner. Er komen namelijk steeds meer elektrische auto’s op de markt. In het Klimaatakkoord is afgesproken dat in 2030 alle nieuwe auto’s die op de markt komen emissieloos zijn. Elektrische auto’s vormen zo een oplossing voor het klimaatprobleem. Omdat plug-in hybride auto’s ook op fossiele brandstoffen rijden en nog steeds CO2 uitstoten, worden zij niet gezien als oplossing voor het klimaatprobleem. De subsidieregeling geldt dan ook alleen voor volledig elektrische auto’s.

Bekijk ons elektrische aanbod

Renault ZOE

Bekijk ZOE acties

Nissan LEAF

Bekijk LEAF acties

4080x bekeken Team Bochane

Reacties zijn gesloten.

Online een afspraak maken voor APK, service of onderhoud in onze werkplaats? Kies snel en eenvoudig het gewenste tijdstip een maak de afspraak online! Wij helpen u graag verder.

Afspraak plannen
Detail afbeelding

Meer blogs

Renault Symbioz, ruimte maakt het leven makkelijk

Renault Symbioz, ruimte maakt het leven makkelijk

Lees verder
608x bekeken Team Bochane
De nieuwe Mitsubishi ASX: gemak met garantie

De nieuwe Mitsubishi ASX: gemak met garantie

Lees verder
857x bekeken Team Bochane
Einde BPM-regeling ondernemers op bedrijfswagens

Einde BPM-regeling ondernemers op bedrijfswagens

Lees verder
763x bekeken Team Bochane